Zapojení vodního okruhu

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

BananaYoe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Zapojení vodního okruhu

Příspěvek od BananaYoe »

Ahoj lidi.
Měl bych na Vás takovej malej dotázek. Poskládal jsem si PC ale mám menší problém jak zapojit vodní okruh.Pro názornost ukazju dvě možnost jak by to mohlo vypadat. Tady je verze s čerpadlem dole
Obrázek

a tady je možnost s čerpadlem nahoře

Obrázek

Uvítal bych kdybyste mi pisli která z těchdle možností bude lepší zda čerpadlo nahoře nebo dole a taky jak co postupně zapojit

např: pro verzi čerpadlo dole jsem uvažovat takhle
čerpadlo --> expanzka 2 --> expanzka 1 --> CPU blok --> VGA blok --> CHIPSET blok --> VGA blok 2 --> výměník --> čerpadlo
u tédle možnosti mám ale strach o to že když se objeví v okruhu bublina tak napřed vlítne do čerpadla tam bude hodinu harašit a pak teprve vylítne do expanzak a tam se ztratí.

Budu vděčný za všechny vaše názory.
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

někde se tu probíralo že na pořadí přiliš nezáleži, ale on se ti k tomu ještě někdo vyjádři... já spíš nechápu nač dvě expanzky?
BananaYoe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BananaYoe »

jsou to tyhle
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34671
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33514

jde mi spíš o to zda volit umístění expanzek před nebo až za čerpadlem a s tím spojené umístění čerpadla
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Expanzku si vyrob poradnou z plexi. Vyjde te to mnohem levneji. 2 expanzky jsou naprosta zbytecnost. Expanzku dat nejvys ze vsech prvku. Lepe se odvzdusnuje.
Expanzku napojit pred cerpadlo.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
BananaYoe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BananaYoe »

jsem uplnej antitalent na nějaký vyrábění expanzky a navíc už to mám koupený
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Tak to bych se byt tebou jedny expanzky zbavil. Stylove k sobe nesedej a jedna naprosto postaci. Takhle ti bude druha expanzka jen brzdit okruh.
BTW: Slepit expanzku z plexi neni nic sloziteho. Mam tak expanzku asi za 100kc.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
kadas152
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kadas152 »

souhlasim s tim abys ses zabvil jedný expanzky a sem pro čerpadlo dole
LuckeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuckeR »

S tym cerpadlom asi ako bolo pisane dole ...
a to rozlozenie ako to ponapajas ci pojde prvy cpu ale bo ci pojde gpu to mas jedno uz sa to tu riesilo rozdiel teploty v okruhu je strasne mali takze to neries ...
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

prostě to pospojuj tak abys nemusel používat kolena, je to celkem fuk...ale pokud na něčem trváš tak z radiátoru do čerpadla a pak expanzka, oboje nemá rádo teplou vodu, ale teplotní rozdíl na vstupu a výstupu z dostatečnýho radiátoru je tak malej že je to stejně fuk
sket
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sket »

procs kupoval dve expanzky? jinac bych to poskladal tak abych spotreboval co nejmene hadicek. fsechno ostatni je putna
Gigabyte EP35-DS4, C2D E8400 400FSB 3.6ghz, 2x1024MB 800MHz Geil CL4, Asus GTX260, 2x F1 640Gb Samsung, NEXUS 500W, Zalman Reserator 1 + Laing DDC 12V DDC-1 Plus (vodnik) chladi CPU a GPU,
S/pdif > Marantz Sr5002 > B&W CDM1, B&W 683, Panasonic TH-42PZ80EA
BananaYoe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BananaYoe »

no jedna je na doplňování kapaliny a v té druhé je ukazatel průtoku takže se to hodí taky. nevím proč v tom hledáte všichni takovou vědu.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

BananaYoe píše:no jedna je na doplňování kapaliny a v té druhé je ukazatel průtoku takže se to hodí taky. nevím proč v tom hledáte všichni takovou vědu.
pac je to krawina a nepotrebna vec v kompu....
BananaYoe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BananaYoe »

no řekl bych to asi takhle

někdo má rád brunety a někdo teplouše 8-)
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

A minimalne 700kc v ... Indikace prutoku? Zbytecnost. V okne vidis zda se voda hybe. Me se treba v expanzce udela vir a hned vim ze cerpadlo jede.

Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

zkus wymyslet neco uzitecnyho a ne takowy krawiny.....omg asi newis co s penezma co?
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

čerpadlo bych umístil co nejdál od HDD... ale jinak naprosto libovolně.

a nepsal bych wšude w jako wul...

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
BananaYoe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BananaYoe »

prostě se mi to líbylo a sedí mě to do bedny takže sem neviděl důvod proč to nekoupit.
http://nightmare.unas.cz/Photo-0019.jpg
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Honny píše:čerpadlo bych umístil co nejdál od HDD... ale jinak naprosto libovolně.

a nepsal bych wšude w jako wul...
A VGA. Ta je na magnetismus jeste citlivejsi.

Kdybych si koupil vse co se mi libi tak by bylo nase auto preplacane spoilery a ani by se nehlo protoze by sedelo podlahou na zemi.
Kvuli napoustecimu ventilu nemusis kupovat expanzku. Staci zajit do zelezarstvi a koupit par veci. Vyjde to mnohem levneji a je to prakticky bez prace. Napred premyslet, poctive vybirat a pak nakupovat. Neni vsechno zlato co se trpiti.

BananaYoe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BananaYoe »

oki to s tím magnetismem to jsem nevěděl díky moc.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

no nekdo má a nekdo nema :lol: .....pokud se ti to libi tak si to tam dej,uvidis sám za chvilu ze to je uplne na pikajddu a ze to je akorat zbytecnost :roll:

to Honny: a nebo w jako "wagina" :old5:
Odpovědět

Zpět na „Voda“