Pravidelne vypadky WiFi signalu u routeru D-Link

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Johnybandit
Nováček
Nováček

Pravidelne vypadky WiFi signalu u routeru D-Link

Příspěvek od Johnybandit »

Zdravim.Chtel bych se zeptat,zde pritomnych,jestli se nekdo nesetkal s problemem,se kterym jsem se setkal ja.Koupil jsem kombo router+PCMCIA WiFi karta D-Link(model asi neni podstatny).POkud jsem s laptopem pripojeny do site ci k internetu,pravidelne a cyklicky(jednou za cca dve minuty)se pripojeni prerusuje a v zapeti znovu obnovi.Netusim,v cem by mohl byt problem,proto se ptam.Diky,Johnny.
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Co je to za Router? Přesně model.
LeváRuka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeváRuka »

Mě to dělal jeden AP od SMC, reklamace, pokud vypadává signál AP tak je to jasný.
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Vlastním "WiFi DWL-G520 od D-Linku" a mám taky problém s vypadáváním sítě. Routr (D-Link DSL-G664T) mám takřka deset metrů od této Wi-Fi karty a sílu signálu nastavenu na maximum. Přesto, když hraju po síti šachy, tak signál vypadne a po chvíli se i vrátí, ale to je nepřípustné. Vypadne, sníží se i když dám nohy k počítači (k anténě), ale pro jistotu je tam nedávám, ale online je hruza. Čím to, čím to?
Chytám z venku jeste jednu zabezpečenou síť, a tak sám si tu svou kriji WPA-čkem.
Jo, rychlost je dobrá, do doby, než klesne kvalita signálu, pak už je to v p*č*.

EDIT: 10 metrů a ono to blbne, no to je hrůza. Co dělají ti co chytají signál 100 metrů? Prodavač říkal, "to funguje i na 200m" a v návodu je že i 600m v otevřených prostorách. :cry:

2EDIT: Rád bych věděl, jak jsi to vyřešil Johnybandit-e, protože mám také ve spojení "routr" + "Wi-Fi" od D-Linku. :D :sad: :evil:
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Tak dobře. Zase jsem si stím pohrál a zjistil jsem, že nejlepší je mít 25% výkonu vysílání (možá i méně) a už to nespadlo. Předtím v defauldu bylo 50 a padalo to, při 100 to padalo taky.

Závěr: Asi se tam, na tu krátkou vzdálenost kumuloval signál, nebo na to nejsou dělané ty anténky, fakt nevím, ale problém je, jak se zdá zatím vyřešen.

EDIT: Asi vím čím to bylo. Ten druhý signál (nějakého souseda, asi) co jsem chytal už tam není a doteď mi to nespadlo ani jednou, asi jsem byl rušený, ale kromě snížení signálu nepomohl ani jiný kanál. Smile
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
sub_zero
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sub_zero »

:D no vidis, ze jsi na to prisel!! 10m od anteny a plnym signalem se chytnou jen fakt dobry chipsety :shock:
Doporucuji: Vypnout WPA sifrovani (alespon na tehle vrstve ho nevyuzijes a zbytecne zere traffic), pouzit filt MAC adres, vypnout DHCP! Takhle provozuji sit o cca120 userech a jede ok! 8-) WPA je "zbytecnej" prepich!
LeváRuka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeváRuka »

sub_zero píše::D no vidis, ze jsi na to prisel!! 10m od anteny a plnym signalem se chytnou jen fakt dobry chipsety :shock:
Doporucuji: Vypnout WPA sifrovani (alespon na tehle vrstve ho nevyuzijes a zbytecne zere traffic), pouzit filt MAC adres, vypnout DHCP! Takhle provozuji sit o cca120 userech a jede ok! 8-) WPA je "zbytecnej" prepich!
No pokud ti vedají že se může každej připojit tak je WPA fakt přepich.
sub_zero
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sub_zero »

Nemyslim si, ze pri vypnutym WPAčku se muze kazdej pripojit 8-) viz. výše můj příspěvek. A kdyby jsi byl fakt hodně paranoidní, zapni 128bitovej WEP 8-)
LeváRuka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeváRuka »

sub_zero píše:Nemyslim si, ze pri vypnutym WPAčku se muze kazdej pripojit 8-) viz. výše můj příspěvek. A kdyby jsi byl fakt hodně paranoidní, zapni 128bitovej WEP 8-)
No jak myslíš, přečti si tohle http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=48 a potom ještě zvaž že ten článek je staršího data, dneska už budou určitě vychytanější programy .
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“