na C: bezduvodne malo mista (pri ubirani programu se nemeni)

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

na C: bezduvodne malo mista (pri ubirani programu se nemeni)

Příspěvek od Slezman »

Cus,

mam menší problém.
Zatuhla mi Opera při stahování cca 100 mega a najednou cumim že mám jen 180 mega volnyho mista na C:
Tak vyčištění disku apod. , ubral jsem zbytecny body obnoveni a mel sjem 500 mega. To je ale málo.
tak jsem odinstalovával programy, že si je dám na D:
po odinstalaci místo nepřibylo.

navic se mnou vyje*al HP tím, že jsem to na to D: nakonec nedal, pač mi to nebylo dovoleno.
takže mi ješte zase ubylo tolik co má ten program
jsem zas na 330 MB

nevite, čím to?

partišna má 6,7 Giga
když označím všechny složky a soubory v rootu, má to 3,8 GB
stránkovací soubor mi to aktuálně ukazuje 330 MB
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Krutas57
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krutas57 »

1. Ten stránkovací soubor má víc, než kolik vypadá. Systém si ho standardně nastavuje na 1,5násobek RAMky, já mam 512mb, takže stránkovací soubor sem měl standartně 768mb. Dá se to nastavit v Ovládácí Panely > Systém > Upřesnit > Nastavení (Výkon) > Upřesnit > Změnit (vyrtuální paměť).
A asi se budeš divit :wink: Já mam ve správnci úloh 360 / 1502mb a zabere mi to na disku 1500mb, pro běžný používání mi stačí mít minimum na 1gb. Takže to rozhodně nemá jen 300mb.
2. Zkus defragmentaci a scandisk (chkdsk) to ti možná zvýsí trochu místo a sd odhalí případný poškozený sektory, kvůli kterejm přicházíš o místo.
PS: Vycházím z toho, že tam máš XP Pro SP2, jinak se to asi bude trochu lišit.
Tohle jsou jen názory nezkušeného uživatele, tak mě PLS nekamenujte :)
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

j, diyk za post.
Tak jsem swap zmenil na min1024, max1024, pribylo odpovidajcii misto, mam ted 800MB (fakt zabiral 1500neco)
scan disk proveden
na defrag nemam 15 procent mista volnyho, ale presto jsem ji udelal
bordel snad zadnej

muj problem tedy stale zni: kdyz odinstaluju soft, nepribude misto
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

zkus treesize, v nem prehledene uvidis, kde mas jaky data
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

Dony píše:zkus treesize, v nem prehledene uvidis, kde mas jaky data
diky, tak jsem to projel

http://forum.pctuning.cz/gallery/albums ... espace.jpg

//edit ony ty titěrné adresáře nejsou zas tak titěrné, je tam tak 20 adresářů po 5 - 90 MB, což asi bude normal

poutá mě 2048 MB zabraného v rootu, swap mám nastaven na 1024 napevno, proč tedy dvojnásobek (a přesný, to je podezřelé).
jinak vše vypadá OK, jen bych poprosil o recenzi velikosti adresáře WINDOWS a obsahu složky system32, jestli ten objem dat v souborech není atypicky velký.

počítač s těmi 870 MB volného pracuje dobře, jen kdyby to byla nějaká blbost, rád bych získal ten prostor zpět.

///ted koukam, že muj druhej system ma take zabrano v rootu o 1024 MB více než je nasatven swap file, tak to asi bude OK.
Zbývá ale dotaz, proč mi neubývá místo, když odinstaluju programy?
Naposledy upravil(a) Slezman dne pát 17. bře 2006, 08:32, celkem upraveno 1 x.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

nemas nahodou jeste hiberfile.sys si jak se to menuje? no proste zapnutou podporu spanku :wink: ? ten ma vzdy stejnou velikost jako RAM
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

Flegy píše:nemas nahodou jeste hiberfile.sys si jak se to menuje? no proste zapnutou podporu spanku :wink: ? ten ma vzdy stejnou velikost jako RAM
ano, bylo to tím. režim spánku jsem měl zapnutý protože to vyžadoval software od UPS (myslim, že jsem to odklepl pri instalaci - takže to byla ta příčina rázného úbytku), ale myslím, že je to stejně zbytečné. Při výpadku u toho stejne budu a vypnu to sám uplne a ne do spánku.
Uz do toho vrtat nebudu, uvidím až zas něco budu přeinstalovávat, jestli přibude místa....

díky za rady
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

byl jsem rad napomocen :) .ja sem se jednou sakra divil kdyz sem mel od kamose puceno 4gb ram... :lol:
Predator256
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Predator256 »

Zformatuj disk to ti misto 100% prida odskouseno 8) 8-)
Krutas57
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Fakt blbý

Příspěvek od Krutas57 »

Predator256 píše:Zformatuj disk to ti misto 100% prida odskouseno 8) 8-)
Dobrá rada :o :-D Vopravdu

//Jinak to by ses divil. Někdy při formátu ti zbydou nějaký poškozený clustery atd, takže spíš 99%, ale i tak dobrý. :-D
Tohle jsou jen názory nezkušeného uživatele, tak mě PLS nekamenujte :)
Predator256
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Fakt blbý

Příspěvek od Predator256 »

Krutas57 píše:
Predator256 píše:Zformatuj disk to ti misto 100% prida odskouseno 8) 8-)
Dobrá rada :o :-D Vopravdu

// takže spíš 99%, ale i tak dobrý. :-D
ale ja myslel to takhle ? sto procentne ti pribide misto na disku ! a ne 100% mista ti pribide na disku
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Fakt blbý

Příspěvek od Slezman »

Predator256 píše:
Krutas57 píše: Dobrá rada :o :-D Vopravdu

// takže spíš 99%, ale i tak dobrý. :-D
ale ja myslel to takhle ? sto procentne ti pribide misto na disku ! a ne 100% mista ti pribide na disku
je mi jedno jak jsi to myslel, příště si to nech pro sebe vole :roll:
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“