Sapphire X800GTO - teplota GPU need help!!!
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- KeSo
- Nováček

Sapphire X800GTO - teplota GPU need help!!!
Potrebujem poradit....
...moja zostava: AMD64 3200+, MSI NEO4 FI, 2x512RAM, HDD 80GB, Sapphire X800GTO (orignalny chladic, nepretaktovana). Problem mam s teplotou GPU. V klude mam teploty okolo 52°C...pri zatazi okolo 90°C (neviem ci teplotne cidlo odmeria aj viac). Teploty sledujem cez ATItool a TRIXX. Pri spusteni TRIXX-u a zapnutom rotujucom logu Sapphire mi stupne teplota na 88°C a pritom ziadna ina aplikacia nie je zapnuta. Priznam sa ze neviem pri akej max. teplote mozem prevadzkovat GPU a aka je optimalna (z recenzii sa mi podarilo zistit okolo70°C ale nie som si isty)
Este otazka: aku ma ochranu graficka karta proti "odpaleniu" (ak ma?!?)
Dakujem.
...moja zostava: AMD64 3200+, MSI NEO4 FI, 2x512RAM, HDD 80GB, Sapphire X800GTO (orignalny chladic, nepretaktovana). Problem mam s teplotou GPU. V klude mam teploty okolo 52°C...pri zatazi okolo 90°C (neviem ci teplotne cidlo odmeria aj viac). Teploty sledujem cez ATItool a TRIXX. Pri spusteni TRIXX-u a zapnutom rotujucom logu Sapphire mi stupne teplota na 88°C a pritom ziadna ina aplikacia nie je zapnuta. Priznam sa ze neviem pri akej max. teplote mozem prevadzkovat GPU a aka je optimalna (z recenzii sa mi podarilo zistit okolo70°C ale nie som si isty)
Este otazka: aku ma ochranu graficka karta proti "odpaleniu" (ak ma?!?)
Dakujem.
Naposledy upravil(a) KeSo dne sob 11. úno 2006, 13:27, celkem upraveno 1 x.
- baris999
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
...podstatne je aku grafiku mas. Ak mas verziu ULTIMATE (pasivne chladenie) tak tie teploty su v poriadku. Maximalna pracovna teplota (podla specifikacie vyrobcu) pre jadro tejto grafiky je 105°C, ale vobec to nedoporucujem. Ak sa jedna o verziu s normalnym aktivnym chladenim, tak su tie teploty trocha vyssie ako normalne. Doporucujem skontrolovat nastavenie otacok ventilatora a aj ich reakciu na ich zvysenie (sluchom), popripade zlepsit vetranie CASE. Co sa tyka ochrany proti prehriatiu - zatial o ziadnej neviem!
Intel E6750, A-DATA Vitesta DDR2 800MHz 2x1024MB, Sapphire ATi R5850, Gigabyte P35C-DS3R, 2xWD2500KS
- KeSo
- Nováček

- prf.KuBA
- Středně pokročilý

Jakmile ohřátý vzduch nemá úniku, teplota se šplhá nahoru. Dej ventilátor dopředu a dozadu, mělo by to pomoci.
Naposledy upravil(a) prf.KuBA dne stř 8. úno 2006, 14:06, celkem upraveno 1 x.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
- honny
- Středně pokročilý

já jenom dodám nákres správnýho toku vzduchu v bedně:prf.KuBA píše:Jakmile ohřátý vzduch nemá úniku, teplota se šplhá nahoru. Dej ventilátor dopředu a dozadu, mělo by to pomoci.

Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- KeSo
- Nováček

- KeSo
- Nováček

- prf.KuBA
- Středně pokročilý

Asi náhoda, ve všech skříních ten nákres funguje stejně.KeSo píše:pre Honny: ...odkial si vedel ze mam prave tento CASE..
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
- EliteHEAD
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
mam graficku od saphire X800GTO a v AtiTool mi neukazuje teploty,moze byt to cidlo nejak uzamknute?
ASUS P5K, Intel Core2Duo E8200(Zalman 7700CU), 2*Corsair 1GB 800MHz 4-4-4-12 2T, Saphire Ati Radeon 1950XT 625/1800 + AC Accelero S1(cooled by 12cm AC fan), Western Digital 160GB 7200. SATA2, LG SuperMulti GSA-H6N, Case by martin850-Cierna diera in da Stargate, repro. Creative 5800 5.1
- Dreef
- Nováček

-
Zdravím ... mám takový problém, vlastním grafickou kartu ATI Radeon X800GTO Fireblade od Sapphire a hned na krabici je uvedena podpora Trixx ale v krabici jsem tento program vůbec nenašel... tak jsem ho stáhnul z netu jako freeware, ale po instalaci a následném spuštění vyhodí error "TRIXX will only work on Sapphire video cards." a konec ... nevíte někdo proč nespolupracuje? Mám nejnovější drivery ke grafice (jestli to nějak pomůže) ...
- beardie
- Středně pokročilý

- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
pravdepodobne si nedostal Sapphire fireblade ale nejakou jinou kartu. Mozna taky je jen na te karte jiny bios takze to detekuje jineho vyrobce...Dreef píše:Zdravím ... mám takový problém, vlastním grafickou kartu ATI Radeon X800GTO Fireblade od Sapphire a hned na krabici je uvedena podpora Trixx ale v krabici jsem tento program vůbec nenašel... tak jsem ho stáhnul z netu jako freeware, ale po instalaci a následném spuštění vyhodí error "TRIXX will only work on Sapphire video cards." a konec ... nevíte někdo proč nespolupracuje? Mám nejnovější drivery ke grafice (jestli to nějak pomůže) ...
- Dreef
- Nováček

-
Taky možnost ale vůbec mě netěší že mi neběží něco co mi má běžet ... a rád bych to vyřešil ... jelikož všem to jede normálně a může to být důvod k reklamacibeardie píše:na taktovanie pouzi radsej namiesto Trixxu AtiTool, je lepsi a ma viac nastavitelnych moznosti
Detekuje mi ji i Control Center jako X800GTO a podle chlazení na první pohled jasné že to je Fireblade ... K druhému bodu nevím co dodat ... ta karta má uvedenou podporu ale nepodporuje ... a to se snažím vyřešit ... protože jsem typ člověka kdy když něco nefunguje co má fungovat tak se to musí vyřešit a zjistit důvod proč ne jinak vracím a chci newpravdepodobne si nedostal Sapphire fireblade ale nejakou jinou kartu. Mozna taky je jen na te karte jiny bios takze to detekuje jineho vyrobce...
- googfa
- Nováček

-
- googfa
- Nováček

-
- beardie
- Středně pokročilý

- googfa
- Nováček

-
- prf.KuBA
- Středně pokročilý

Na 60 °C se standartně dostaneš i při relativně malém zatížení, této teploty se nemusíš bát, je celkem nízká. Doporučuji ten alarm deaktivovat nebo spíše posunout hranici výstrahy při určité teplotě směrem nahoru, aby to hned nepípalo.
- fojtan
- Nováček

-
- googfa
- Nováček

-
a kde se to dela?prf.KuBA píše:Na 60 °C se standartně dostaneš i při relativně malém zatížení, této teploty se nemusíš bát, je celkem nízká. Doporučuji ten alarm deaktivovat nebo spíše posunout hranici výstrahy při určité teplotě směrem nahoru, aby to hned nepípalo.
AMD64 3200+, MSI NEO4 FI, 2x512RAM, HDD 160GB, Sapphire X800GTO