Viry i po přeinstalování Windows???!!!

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
Odpovědět
Hoonzooid
Začátečník
Začátečník

Viry i po přeinstalování Windows???!!!

Příspěvek od Hoonzooid »

Nazdar lidičky, mám takovej dost zlej problém....
Kámoš si pořídil internet od Telecomu (rychlost není podstatná) s modemem D-Link 362T. Má Windows XP Home a když se poprvé připojil na internet, tak mu tam asi skočil nějaký vir či co...
Tak jsem mu zazálohoval data a totálně kompletně přeinstaloval kompa (včetně smazání oddílů na HDD). Hned po nainstalování Winů, jsem mu tam šoupl antivir Bit Defender 9 Standart a až pak se připojil na internet. Bez jakéhokoli brouzdání na internetu jsem hned stáhl poslední aktualizaci pro antivir. Když jsem scanoval disk, našlo mi to 4 trojské koně, které jsem odstranil. Jeden z nich to ale vždycky najde i když ho smažu. Takže když naběhnout Windowsy, tak nemůžu nic spustit. Spuštění Tento počítač trvá cca 3 minuty, internet nespustím vůbec. Když modem odpojím, PC pracuje o dost rychleji, ale stejně to není ono.
Víte někdo čím by to mohlo být????? :sad:
Díky za rady
Case: TCLink S-313BK - Middletower, CPU: Intel Core i3-3240 @ 3.4GHz, MB: Gigabyte GA-Z77-D3H, GPU: Sapphire AMD Radeon R9 270X, RAM: 8GB DDR3, SSD: Kingston HyperX 3K 120GB, HDD: Samsung HD502HJ 500GB SATA, CD/DVD: Samsung SH-S183L, Monitor: 24" DELL U2412M, Zdroj: Fortron FSP350-60THN-P 350W
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Viry i po přeinstalování Windows???!!!

Příspěvek od Dzin »

Hoonzooid píše:Nazdar lidičky, mám takovej dost zlej problém....
Kámoš si pořídil internet od Telecomu (rychlost není podstatná) s modemem D-Link 362T. Má Windows XP Home a když se poprvé připojil na internet, tak mu tam asi skočil nějaký vir či co...
Tak jsem mu zazálohoval data a totálně kompletně přeinstaloval kompa (včetně smazání oddílů na HDD). Hned po nainstalování Winů, jsem mu tam šoupl antivir Bit Defender 9 Standart a až pak se připojil na internet. Bez jakéhokoli brouzdání na internetu jsem hned stáhl poslední aktualizaci pro antivir. Když jsem scanoval disk, našlo mi to 4 trojské koně, které jsem odstranil. Jeden z nich to ale vždycky najde i když ho smažu. Takže když naběhnout Windowsy, tak nemůžu nic spustit. Spuštění Tento počítač trvá cca 3 minuty, internet nespustím vůbec. Když modem odpojím, PC pracuje o dost rychleji, ale stejně to není ono.
Víte někdo čím by to mohlo být????? :sad:
Díky za rady
To XP má SP2? Je treba stahnout aktualizace:)
Ne všechno antivir zachytí.Používáš firewall?
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Hoonzooid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hoonzooid »

Ne, SP2 nemá ani aktualizace XP jsem mu nestahoval, ale stejně se mi to nezdá. Máte někdo zkušenosti s Bit Defenderem??? Nebo radši jinej antivirák???
Case: TCLink S-313BK - Middletower, CPU: Intel Core i3-3240 @ 3.4GHz, MB: Gigabyte GA-Z77-D3H, GPU: Sapphire AMD Radeon R9 270X, RAM: 8GB DDR3, SSD: Kingston HyperX 3K 120GB, HDD: Samsung HD502HJ 500GB SATA, CD/DVD: Samsung SH-S183L, Monitor: 24" DELL U2412M, Zdroj: Fortron FSP350-60THN-P 350W
hlupak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hlupak »

mel sjme ten samej problem kdyz jsme preinstalovaval winy,nahodim komp, nainstaluji net, a jdu sthanou ICQ a jeste jsme rozjel aktualizace pro XP(nemel sjem SP1,2) a behem 20vterim mi prohlizec zmodral a n alisrtu skocila ikona, cervenyho krizku, ze je neco v P*deli, a nic nepomohlo, na net jsme mohl ale jinou stranku nez tu ze je neco spatne(jeste v Italstine psano :roll: ) se neukazalo, ....stahnul sjem pres jinej comp ZONEALARM+kasperskyho, nasel, odstranil a a bez ZONEALARMu na net nelezu :wink: (zonealarm je FIREwall) takze, firewall to, skus jak spal Dzin, stahnout XP, a do doby nez aktualizujes tak ani neotvirej zadny stranky, a rozhodne ne v IE!!! pockej az nahodi XP2 kterej ma windowsackej firewall, nic moc ale lepsi nez nic(ci pumpickou pres koule) a pak skus NOD32,nebo Kasperskyho aon by tu potvoru mel najit, skus jeste kdyz ani to nepomuze ho lokalizovat, zjistit jeho registry, aprogramem Tuneup utillities 2006, odstranit ty registry
Hoonzooid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hoonzooid »

njn, tak já mu tam zkusim dát SP2, stáhnout aktualizace a možná použít jinej antivirák než Bit Defender. Třeba ten Kaspersky Antivirus. Stejně je to ňáký divný, no ale doufám, že to pomůže. Takže zatím THX a zítra se (snad) ozvu jak to dopadlo...
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Hoonzooid píše:njn, tak já mu tam zkusim dát SP2, stáhnout aktualizace a možná použít jinej antivirák než Bit Defender. Třeba ten Kaspersky Antivirus. Stejně je to ňáký divný, no ale doufám, že to pomůže. Takže zatím THX a zítra se (snad) ozvu jak to dopadlo...
Firewall hlavne zapni aspon ten wokení :wink:
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Hoonzooid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hoonzooid »

Tak jo, díky všem - problém je vyřešen - bylo to tím SP2.
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Kámoš měl tušim něco podbnýho. Furt mu to na jeho IP posílalo viry.
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“