problem: XviD na stolnim prehravaci
- morlo
- Nováček

-
problem: XviD na stolnim prehravaci
Tak jsem ozelel vytvareni DVD menu a vypalil jsem 6 video souboru komprimovanych v XviDu na DVD+R a prehral na Cyberhome 635S (Xvid je officialne podporovanej), u vsech se vyskytuje problem v rychlym posunu, nejmensi je u prvniho souboru a u posledniho nejhorsi, prehravac se pri rychlym posunu kousne a nepretaci (ale vzdycky az po nejaky dobe, na zacatku videa je to ok a cim vic se vzdaluju od zacatku, tim vic se to zasekava a za se to zastavi uplne), mechanika vydava vysokej prerusovanej zvuk... u poslednich dvou soboru se podobnej problem vykytuje uz v takovy mire, ze cca posledni tretina (u 5. souboru) a posledni dve tretiny (u 6. souboru) uz nejdou prehrat vubec, pac mechanika vydava uplne stejnej zvuk jako kdyz hleda a video se zastavi... prehravac ale reaguje na ovladani, nekousne se... kde myslite ze je problem - mam novou vypalovacku LG GSA-4166B (to jsem to vypaloval) a soucasne vyse popsanej cyberhome, nemam vic zkusenosti, takze tady snad budete vedet, jak mam otestovat tenhle problem, abych se postupne dobral pravdy... jinak jsem zkousel ty videa vypalit na cd/rw medium rychlosti 10x a to v prehravaci slo ok vcetne pretaceni (vsechny)... diky
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Quakes
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
1. to může být kvalitou media a jeho vypálením, podobnou věc mě dělala stará věž u páleného CD kdy na začátku hrálo CD dobře, ale na kraji media kde je čtení náročnější už docházelo k výpadkům a přeskakování zvuku.
2. problém může být v tom že DVD medium má mnohem větší hustotu dat než CD a tak se při jednom otočení načte více dat než u CD, ale datový tok tvého videa je menší než je minimální rychlost čtení na vnějším okraji DVD media (směrem k vnějšímu okraji disku se rychlost čtení zvyšuje).
//TomV : směrem k vnějšímu okraji disku se rychlost zvyšuje pouze v případě CAV režimu. U CLV mechanika směrem k okraji snižuje otáčky, abyc byla lineární rychlost zachována.
2. problém může být v tom že DVD medium má mnohem větší hustotu dat než CD a tak se při jednom otočení načte více dat než u CD, ale datový tok tvého videa je menší než je minimální rychlost čtení na vnějším okraji DVD media (směrem k vnějšímu okraji disku se rychlost čtení zvyšuje).
//TomV : směrem k vnějšímu okraji disku se rychlost zvyšuje pouze v případě CAV režimu. U CLV mechanika směrem k okraji snižuje otáčky, abyc byla lineární rychlost zachována.
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
- morlo
- Nováček

-
Palil jsem to na DVD+R Philips 8x rychlosti 8x... takze by pomohlo snizit rychlost vypalovani? Jinak media jsou LightScribe - vzal jsem je na zkousku, pac verbatimy nemeli na sklade...
btw. ten Cyberhome 635S se mi seka i u jednoho originalniho DVD (zatim jsem zkousel koukat jen na jedno az do konce) - zacne se sekat cca v polovine filmu a pak prestane - obraz i zvuk se na chvili zastavi (0,5-5 sec) a pak se rozjede... to uz se mi nezda moc normalni...
btw. ten Cyberhome 635S se mi seka i u jednoho originalniho DVD (zatim jsem zkousel koukat jen na jedno az do konce) - zacne se sekat cca v polovine filmu a pak prestane - obraz i zvuk se na chvili zastavi (0,5-5 sec) a pak se rozjede... to uz se mi nezda moc normalni...
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pokud se to škubne jenom jednou na cca 0,5 - 1 s, tak je to normální, tohle udělají všechny přehrávače, když přeostřují na druhou vrstvu. Typicky se to stává právě v půlce filmu. Ale pokud to škube víc, nebo nějak jinak, tak už bych zauvažoval nad kvalitami daného přehrávače...morlo píše:zacne se sekat cca v polovine filmu a pak prestane - obraz i zvuk se na chvili zastavi (0,5-5 sec) a pak se rozjede... to uz se mi nezda moc normalni...
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- morlo
- Nováček

-
- marty
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Morlo: Mam tento prehravac neco pres tyden a mam s nim stejny problem. U DVD filmu se seka film skoro kazdych 5-10 minut, vzdy se ozyva zvuk jakoby nemohl cist z DVD a pak preskoci cca o 1-2 minuty dopredu, nekdy i o celou kapitolu. U konce DVDcka to dela mnohem casteji.
Jeste to budu testovat , musim vylouzit vadna media.
Napis jak si dopadl s reklamaci.
Jeste to budu testovat , musim vylouzit vadna media.
Napis jak si dopadl s reklamaci.
MB: Gigabyte DS4 P965 | CPU: INTEL Core 2 Duo E64002.13GHz @ 3,04GHz (AC Freezer 7 Pro) | RAM: GEIL 2GB (2x1GB, 2x2GB) 800MHz Ultra (4-4-4-12) |GPU: ATI Radeon X1950PRO | HDD: 2xWD 320, 250 KS 16M Cache SATA II, 1xSeagate 160GB/8MB SATA | DVD±RW: LG 4165 ,Teac W552 | Skystar 2TV | CASE: TT Swing VB6000BNS | PSU: Point of View Black Diamond 500W | REPRO: GENIUS SW 5.1HT | MONITOR: Sony SDM-X93
MB: Gigabyte DS4 P965 | CPU: INTEL Core 2 Duo E64002.13GHz @ 3,04GHz (AC Freezer 7 Pro) | RAM: GEIL 2GB (2x1GB, 2x2GB) 800MHz Ultra (4-4-4-12) |GPU: ATI Radeon X1950PRO | HDD: 2xWD 320, 250 KS 16M Cache SATA II, 1xSeagate 160GB/8MB SATA | DVD±RW: LG 4165 ,Teac W552 | Skystar 2TV | CASE: TT Swing VB6000BNS | PSU: Point of View Black Diamond 500W | REPRO: GENIUS SW 5.1HT | MONITOR: Sony SDM-X93