kodek H.264

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
izuel
Začátečník
Začátečník

kodek H.264

Příspěvek od izuel »

Ahoj,

Chtěl jsem se zeptat jestli je nějaká možnost rozběhnout akcelerovaně video .MOV s kodekem H.264 na Radeonu X850. Vím ,že mají mít oficiální hardware podporu až současné čipy X1300,X1600,X1800,X1900. Ale jestli je nějakej háček jak to udělat. Dost trailerů na novinky filmů je v tomhle kodeku a mě to jede tak 2-5 fps. Nevím proč to vůbec dělají když to sotva jede.Naproti tomu konkurenční HD-WMV je stejně kvalitní (podle mě) a jede fpohodě.

díky všem
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: kodek H.264

Příspěvek od Stratos »

izuel píše:Ahoj,

Chtěl jsem se zeptat jestli je nějaká možnost rozběhnout akcelerovaně video .MOV s kodekem H.264 na Radeonu X850. Vím ,že mají mít oficiální hardware podporu až současné čipy X1300,X1600,X1800,X1900. Ale jestli je nějakej háček jak to udělat. Dost trailerů na novinky filmů je v tomhle kodeku a mě to jede tak 2-5 fps. Nevím proč to vůbec dělají když to sotva jede.Naproti tomu konkurenční HD-WMV je stejně kvalitní (podle mě) a jede fpohodě.

díky všem
nahod nakej link na nakej takovej trailer to vyskousim
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Potřebuji přehrát h.264 o vyšším rozlišení, než grafická karta podporuje...

Použijte softwarový coreAVC dekodér. Zde si stahněte avc win 32 archiv (dekodér) a tcpmp win32 archive (nejnovější verzi; je to přehrávač). Dekodér pak rozbalte do adresáře s přehrávačem - to je vše. Tento dekodér má nejnižší HW nároky, ale i tak je do jisté míry závislý na grafické kartě (např. Matrox G400 nestačí)
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=61414

:roll:

S 3200+ procesorem mi jde 720p 15Mbps 30FPS bez problému :-)
Nejlepší moderátor ve výslužbě
izuel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od izuel »

S 3200+ procesorem mi jde 720p 15Mbps 30FPS bez problému :-)

Nevím jakou máš grafiku, ale tak to jistě není .mov s h.264. WMV-HD je k nerozeznání a jede plynule ,to bude asi on.
izuel
Začátečník
Začátečník

Re: kodek H.264

Příspěvek od izuel »

Stratos napsal :
nahod nakej link na nakej takovej trailer to vyskousim

Ahoj ,

Děkuju za odpověd, třeba tady :

http://movies.apple.com/movies/disney/t ... h1080p.mov

Jinak podle toho co máš za nařachlou grafiku,,je jasný ,že ti to pojede, dotaz zněl,jestli je nějaký způsob jak to rozběhnout na generaci starší tzn..X850XT
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

izuel píše:S 3200+ procesorem mi jde 720p 15Mbps 30FPS bez problému :-)

Nevím jakou máš grafiku, ale tak to jistě není .mov s h.264. WMV-HD je k nerozeznání a jede plynule ,to bude asi on.
Samozřejmě to není WMV. Je to standardní h264. Vyzkoušel jsi ten AVC dekodér? Podle toho, co píšeš, předpokládám že ne :-)
Nejlepší moderátor ve výslužbě
izuel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od izuel »

no-X píše:
izuel píše:S 3200+ procesorem mi jde 720p 15Mbps 30FPS bez problému :-)

Samozřejmě to není WMV. Je to standardní h264. Vyzkoušel jsi ten AVC dekodér? Podle toho, co píšeš, předpokládám že ne :-)
Tak už sem to vyzkoušl, opravdu to jede plynule! děkuju moc za ten přehrávač, ja paráda když tomu někdo hodně rozumí :oops: .jede to plynule v rozlišení 1920x816. jinak by mě stejně zajímalo proč je ten kodek o tolik naročnější než WMV-HD.Kvalitu bych nerozeznal a přitom to jede ,bez....no jo Bill zase něco vylepčuje :lol:
matajon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matajon »

no-X: diky moc za ten postup, taky mi to funguje :inlove:
Post powered by Microsoft® Windows Vista™ Business
No trees or animals were killed during sending this message
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“