GeForce 7600 - testy, srovnání s konkurencí apod...

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

tak v LEVI jich maji skladem momentalne pres 20, je to Asus za 5500,-
Skoda ze ji nemam kam nacpat jinak bych ji bral hned :)
.
asistent
Začátečník
Začátečník

Jak připojit VIDEO, když 7600GT nemá VIVO ?

Příspěvek od asistent »

Omlouvám se předem, pokud můj dotaz zní hloupě, ale jak mohu pracovat s videem u karty 7600GT, pokud nemá VIVO vstupy ?
Jak obecně lze připojit video do PC ?
Děkuji zkušeným uživatelům za odpověď ....
krtekm
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od krtekm »

Čauky. Omlouvám se, že to tu píšu už podruhé, ale nikdo mi bohužel neporadil tak to zkouším znovu. Jde mi o to, že bych si tu kartu chtěl koupit. ALE. Mám jen 20ti pin zdroj 460W 30A na 12V větvi značka Ultrapower. Ty 4 piny co mi chybí sou prý jako napájení PCIexpres karet. No a stoho mám pravě strach. Samozřejmě bych chtěl bych OC. Myslíte že se ta karta rozběhne a bude stabilní když nemá přídavné napájení.

PS: Redukci nechci a nový zdroj jen v krajním případě. Karta by měla mít spotřebu něco přes 50W.

Předem děkuji za pomoc, je to pro mě velice důležité.
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

krtekm píše:bla bla bla.
pojede ti to i kdyz mas pouze 20pin zdroj...
0118 999 881 999 119 7253
krtekm
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od krtekm »

cool.user píše:
krtekm píše:bla bla bla.
pojede ti to i kdyz mas pouze 20pin zdroj...
A co kdyz to bude v SLI. Moc ti dekuji :wink:

//edit Thellwin - smazáno OT, kvalita obchodů se tady neřeší
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Tak jsem ji lehce trenoval na 600/1600..jadro pujde tak na 615..holt slabsi kus...a padlo me 90 000 v Aquamarku..neuveritelne....skoro 15000 v 03 6800 v 05 3600 v 06..bozi karticka.:up:.akorat testovana pres ovladace,pac RT 15.8 si ani neskrtne..chtelo by to 15.9....chladic ma snad 60dB po startu..neuveritelne.ve win se dost ztissi...ale musim dat zalman..mam Leadtek...5763kc..
Mac...
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Nejlepší moderátor ve výslužbě
bober
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bober »

no-X píše:7600GS za dveřmi :)
no a jaky bude rozdil mezi tou GT a GS?? GS bude i na AGP??
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Máš to všechno v tomhle threadu tak si to najdi (rozdíl v počtu pipelines ... )

Ohledně AGP jsem o jedný u nich četl, že byla pro AGP ohlášena, ale za boha si ted nevzpomenu která (možná dokonce obě) :oops:
Goldnoob team proud member!
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

O GSce se toho moc neví. Trochu mi není jasný, proč ji nVidia představuje jako "new GPU", když by podle všeho mělo jít o již uvedenou G73 jen se dvěma aktivními quady. Nezdá se mi, že by 7600GS měla mít jiný jádro, než 7600GT... Na druhou stranu nVidia stále nevydala G74, která má mít podobné parametry, jako G72. Čím by se měly lišit, taky není známo... 4 pipelines by ale byly pro GS dost málo, takže bych to viděl asi takto:

G73
8 pixel pipelines
500-540MHz core
400MHz DDR2 nebo 500MHz DDR3
128-256MB
konkurence pro X1600PRO/X1600XT
MAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAN »

Tak uz vysla i od MSI a Asus. Uz nekdo testoval ten rozdil ve vyrobcich? Mezi Asus a MSI je rozdil 350Kc pritom vypadaj vsechny stejne (az na krabice), maji referencni chladice, tak by me zajimalo, jestli nejsou rozdily napr. v casovani RAMek etc.

Taky by me zajimalo jak je to s taktovanim a zvysovani napeti primo na karte? Nebo existuje nejaky Vmod, nebo je to naprosto zbytecne?
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Obecně je to s taktováním tak, že většina kusů jde přetočit na pamětech, ale na jádru moc ne (+- o 10% v průměru). Jak je u GF7 zvykem, jsou limitovaný spíš propustností pamětí, takže díky OC-friendly pamětem jde i tak výkon vcelku nahoru.

Problém je spíš v ref. chladiči. Dost lidí si stěžuje, že jim pořád běží naplno (prý dost randál - 5000-6000RPM) a ve 2D se nezpomaluje, zatímco pár lidí uvedlo, že jim automatická regulace funguje normálně. Zatím nikdo nepřišel na to, čím to je (možná verzí driverů?). Karty od Ledteku jdou manuálně regulovat přes utilitu od výrobce karty, ale pouze natvrdo, tzn. že si nastavíš otáčky a jsou stejný pro 2D i 3D. Postup je trochu složitější, ale funkční. Nejjednodušší řešení ale bude chladič vyměnit za nějakou alternativu.
MAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAN »

Hm to me trosku stve, pokud to neni nejaky ohlusujici rev, ale tak normalni, tak to neni problem.
Prece jen nejaky jiny chladic stoji dalsich +700 a to uz do toho nevrazim ani kdybych se rozkrajel... natvrdo nastavit otacky je trosku nepohodlne, uz se stejne vidim, ze to nastavim a konec... ja tem termoregulacim nikdy neveril, svaty manualy.

No uz se tesim, ta moje 6200 uz hodne rychle dosluhuje, takze jdu vydelavat penize :-)
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

MAN píše:Hm to me trosku stve, pokud to neni nejaky ohlusujici rev, ale tak normalni, tak to neni problem.
Ver mi ze to ohlusujici rev JE..neuveritelne jak rve po spusteni PC..po nabehu do postu zpomali tak na 85%..a win uz se hooodne ztissi...me to teda funguje(ta regulace) u myho Leadteka....i ten beta posledni ATItools se chova nekorektne..spatne vidi frekvenci pameti..takze taktovat pres powerstrip nebo ovladace...a pockat na 15.9 Rtuner..
Mac...
MAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAN »

V tom pripade budu sledovat teplotu a manuelne to zpomalim.
Jinak powerstrip myslim nema detekci artefaktu primo v programu...
Chtelo by to mozna testy tech 3 vyrobcu.

A jak je to s tim zvysovanim napeti?
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

no-X píše:Obecně je to s taktováním tak, že většina kusů jde přetočit na pamětech, ale na jádru moc ne (+- o 10% v průměru). Jak je u GF7 zvykem, jsou limitovaný spíš propustností pamětí, takže díky OC-friendly pamětem jde i tak výkon vcelku nahoru.

Problém je spíš v ref. chladiči. Dost lidí si stěžuje, že jim pořád běží naplno (prý dost randál - 5000-6000RPM) a ve 2D se nezpomaluje, zatímco pár lidí uvedlo, že jim automatická regulace funguje normálně. Zatím nikdo nepřišel na to, čím to je (možná verzí driverů?). Karty od Ledteku jdou manuálně regulovat přes utilitu od výrobce karty, ale pouze natvrdo, tzn. že si nastavíš otáčky a jsou stejný pro 2D i 3D. Postup je trochu složitější, ale funkční. Nejjednodušší řešení ale bude chladič vyměnit za nějakou alternativu.

tak to Nvidie dost nevychytala by me pekne stvalo mit doma mist grafiky turbinu a to i kdyz na kompu nic nedelam :)) a obecne dostupnost rady 7900 je bidna da se sehnat ale jenom pres znamosti normlani user ma smulu :down:
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

C bys taky chtel za 6000kc?Vykon to ma jak 1800gto a v SLI je to rychlejsi nez 7900GT.Skladem je treba zde: http://www.alzasoft.cz/d60781/18843291/ ... ftware.htm
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

HEAD píše:C bys taky chtel za 6000kc?Vykon to ma jak 1800gto a v SLI je to rychlejsi nez 7900GT.Skladem je treba zde: http://www.alzasoft.cz/d60781/18843291/ ... ftware.htm

ja mluvim ale o dostupnosti 7900 ne 7600 :)) jinak pro nektery lidi je 6000 hodne a kdyz uz na to nasetrej a koupej to tak to dost nasere proste tohle Nvdie opet nevychytala nepamatuju stejnej probelm na kartach ATI kde je regulovanej vetrak jinak X1800GTO je vykonem jinde :)) hlavne 256bit smernice HDR + AA a dalsi vychytavky jestli bude stat jako 7600GT je ATI jasna volba
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Nene mylis se 7600GT je tak nastejno s x1800GTO,protoze 1800gto je celkem slusne orezana a nezachranuje ji ani 256bit sbernice.
http://www.firingsquad.com/hardware/nvi ... page14.asp
Vlastne jedine hry v kterejch je x1800gto rychlejsi sou battlefield2 a COD2 ve vsech ostatnich je 7600GT bud rychlejsi,nebo nastejno.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

HEAD píše:Nene mylis se 7600GT je tak nastejno s x1800GTO,protoze 1800gto je celkem slusne orezana a nezachranuje ji ani 256bit sbernice.
http://www.firingsquad.com/hardware/nvi ... page14.asp
si smesjnej a ze hned o stranku dal drti GTO 7600GT ve COD2 to uz nereknes a dotahuje i 7800GT vyberes si jenom jednu hru tomu rikam objektivita :) nehlede na to ze COD2 je jedna z nejhranejsich Online her a hraje se i zavodne takze to beru jako ohodne vetsi váhu jinak kdyz zapnes ANISO a AA de GTO jeste vice nahoru a 7600GT ztraci ejste vice diky male propustnosti ramek a to nemluve o vykonu ve hre WoW coz je nejhranejsi hra na svete zde je 7600GT az 2X pomalejsi a to hlavne v minialnim poctu FPS :P A HALVNE x1800gto podporuje HQ ANISO a tomu se muze 7600GT jenom zdat :))
Naposledy upravil(a) Stratos dne úte 21. bře 2006, 14:13, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“