čoveče no to mi pověz jak jsou takto diametrálně odlišné výsledky možné, ty říkáš že žádný z těch co ti prošel rukama neřval a snad ani nechcíp, já s vyjímkou jednoho na tichý WD snad ještě nenarazil... ani doma, ani u lidí z mého okolí, ani ve škole a když nepočítám starou 30ku (ta co neřve) tak nevim snad ani o jednom co by vydržel déle než čtyři roky (na 3 je záruka). Nevím jak si tohle vysvětlit, buď si tajný dýdýler WDDýDý píše:...
hlučnost starého WD1200JB a nového WD3200KS - máte někdo?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- *EasY_TarGeT*
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
nechápu ale jak můžou být u WD tak diametrální rozdíly v hlučnosti... jeden tvrdí - ultratichý a druhej - cirkulárka, takže bude pravda asi někde uprostřed... zajímalo by mě jestli některej z vás někdy hrál na hudební nástroj (myslim úspěšně, ne že se ožerete a fidláte na housle jak vás napadně
)... ptám se kvůli tomu jakej máte sluch... ono to může být daný taky trochu kvalitou sluchu jedince a tím pádem subjektivním dojmem
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
mno já mám absolutní hudební sluh umim na většinu nástrojů haldu jich máme doma nevim jestli když sem toho hraní v 15ti nechal jsem udělal blbě nebo špatně ... ale sluch mám OK (nechodim na diskotéky nevlastním Mp3přehrávač a nic podobného atd atd takže nemám kde si ho kazit) ....
já jsemprostě nikdy nezaregistroval větší hlukové rozdíly mezi WD disky ... ale vím o modelech které hlučné byly zejména z dřívějška ale v té době se zase o tichém chlazení nemluvilo
takže hlučný disk byl akceptován ....
já jsemprostě nikdy nezaregistroval větší hlukové rozdíly mezi WD disky ... ale vím o modelech které hlučné byly zejména z dřívějška ale v té době se zase o tichém chlazení nemluvilo
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
ono to je složitější... pro mě není problém sehnat x-lidí, kteří z vlastní zkušenosti potvrdí, že WD řvou a chcípaj, v mém okolí je takových lidí dost a pokud mé jméno nevzbuzuje důvěru tak myslím že některých z nich ano. Věřím že totéž může udělat DýDý, takže netuším jak je tohle možné, ale každopádně to se "sluchem" až tak horké nebude. Pokud jde o mě, tak já na žádný hudební nástroj nehrál, nicméně sluch mám poměrně slušně vyvinutý a v hudbě umím vycítit i velmi jemné detaily. Ale toto s tím imho nemá co dělat, nehádáme se tu jestli WD pískají slaboulince nebo slaboučce (ach ta krásná čeština*EasY_TarGeT* píše:nechápu ale jak můžou být u WD tak diametrální rozdíly v hlučnosti... jeden tvrdí - ultratichý a druhej - cirkulárka, takže bude pravda asi někde uprostřed... zajímalo by mě jestli některej z vás někdy hrál na hudební nástroj (myslim úspěšně, ne že se ožerete a fidláte na housle jak vás napadně)... ptám se kvůli tomu jakej máte sluch... ono to může být daný taky trochu kvalitou sluchu jedince a tím pádem subjektivním dojmem
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Nechci tady zabíhat do flamu a dohadovat se s DD jestli je hluchej nebo ne - v kazdym pripade - po tom co tady "předvádí" dost pochybuju o jakymkoliv sluchu, natož pak o sluchu hudebním.
Mé posty v tomto threadu maj za ukol jediný - varovat, ze s WD to neni tak růžovy jak tu DD popisuje. WD je moje oblíbená značka, takze me to moc netěší, ale SPOLEHNOUT se na tichej disk od WD jednim slovem nedá.
Absolutne neverim, ze DD prodá "stovky" WD disků a nepostrehl problem s hlukem, u nás na firme se jich zdaleka tolik neprodá a hlučnejch jich bylo celkem dost.
Ted jsem sice dostal 3 tichy za sebou ale predtim zas v jedny dodavce nekolik "bzučáků".
I rozdílné nazory v tomhle (a dalších) thhreadu jasne ukazují, ze proste neplatí WD = tichý disk.
Mé posty v tomto threadu maj za ukol jediný - varovat, ze s WD to neni tak růžovy jak tu DD popisuje. WD je moje oblíbená značka, takze me to moc netěší, ale SPOLEHNOUT se na tichej disk od WD jednim slovem nedá.
Absolutne neverim, ze DD prodá "stovky" WD disků a nepostrehl problem s hlukem, u nás na firme se jich zdaleka tolik neprodá a hlučnejch jich bylo celkem dost.
Ted jsem sice dostal 3 tichy za sebou ale predtim zas v jedny dodavce nekolik "bzučáků".
I rozdílné nazory v tomhle (a dalších) thhreadu jasne ukazují, ze proste neplatí WD = tichý disk.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
já netvrdímže WD je nejlepší značka na trhu ... osobně nemám žádnou oblíbenou firmu doporučuji to co je v té době zrovna nejlepší nic víc nic míň ...
faktem je že celkově mi nikdy nepřišly WD přehnaně hlučný, seagate jsou hlučnější , v posledné době je natom ale WD fakt super sám sem si vyskoušel všechny dnes dostupné disky na trhu smyluplné koupě a WD je nejtišší ... nevím zda jsem měl štěstí na kus ale protože i osotaní lidi kterým jsem je osadil či doporučil a není jich málo , nehlásí v této oblasti žádné problémy tak dnes si dovolím tvrdit tichý disk= WD ... orpavdu by mě zajímalo proč máme takto diametrálně odlišné názory
faktem je že celkově mi nikdy nepřišly WD přehnaně hlučný, seagate jsou hlučnější , v posledné době je natom ale WD fakt super sám sem si vyskoušel všechny dnes dostupné disky na trhu smyluplné koupě a WD je nejtišší ... nevím zda jsem měl štěstí na kus ale protože i osotaní lidi kterým jsem je osadil či doporučil a není jich málo , nehlásí v této oblasti žádné problémy tak dnes si dovolím tvrdit tichý disk= WD ... orpavdu by mě zajímalo proč máme takto diametrálně odlišné názory
- Jerek
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- *EasY_TarGeT*
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
DD
tak absolutní sluch mít asi nebudeě
to bych se s tebou hádal, protože pár hudebních skladatelů, kteří ten absolutní sluch měli později zešíleli, protože se to prostě nedá vydržet tolik falešných zvuků a okolních hluků, který nelahodí uchu (absolutnímu sluchu) 
mě jich rukama neprošlo moc, ale když jsem někomu doporučil barakudu tak si nemůže stěžovat a nemají s hlučností problém (je fakt, že mají na CPU BOX chladič), ale i přes takový chladiče se dá slyšet rozhrkanej disk jako třeba tady u mě v práci, kde je WD (120 Sata) a když něco kopíruju, tak to je hukot...... chrrrrrrrrchrrrchrrrr
mě jich rukama neprošlo moc, ale když jsem někomu doporučil barakudu tak si nemůže stěžovat a nemají s hlučností problém (je fakt, že mají na CPU BOX chladič), ale i přes takový chladiče se dá slyšet rozhrkanej disk jako třeba tady u mě v práci, kde je WD (120 Sata) a když něco kopíruju, tak to je hukot...... chrrrrrrrrchrrrchrrrr
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
- Jerek
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Zde jsem to dopodrobna rozepsal http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=61982Digitaldoom píše:na základě jakého testování proti kterým výrobkům a jakou metodikou tak soudíš ?Jerek píše:Pokud chcete vysokokapacitni Tichy disk, tak jednoznacne Samsung T133, nic tissiho uz nesezenete.
Mam citlivy sluch, takze metodikou poslechu a ten rozdil poznate okamzite.