Problém s pripojením sa na počítač v sieti
Moderátor: Don
- marian_m
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Problém s pripojením sa na počítač v sieti
V našej firemnej sieti (LAN) sa nikto nevie dostať do jedného počítača. Najlepšie je, že v počítače v sieti sú s rovnakou konfiguráciou a rovnakým operačným systémom WinXP pro sp2.
Keď skúšam pripojiť sieťovú jednotku, tak mi vypíše: Prihlásenie nebolo úspešné z dôvodu obmedzení používaťeľských kont...
a pritom v každom počítači je vytvorený administrátorský účet.
Neviete mi poradiť čo by mohlo vadiť?
Keď skúšam pripojiť sieťovú jednotku, tak mi vypíše: Prihlásenie nebolo úspešné z dôvodu obmedzení používaťeľských kont...
a pritom v každom počítači je vytvorený administrátorský účet.
Neviete mi poradiť čo by mohlo vadiť?
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- pruso
- Začátečník

- marian_m
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- kovino
- Začátečník

Zdar, mal som rovnaky problem...Vyriesil som ho vypnutim, alebo zapnutim sluzby Prehladavanie pocitacov, neviem uz presne, ale ak je dana sluzba vypnuta, tak ju zapni a naopak na danom PC, vzdy mi to pri tejto hlaske pomohlo...
PC : zakladna doska: MSI k7n2 delta-ILSR, cpu: AMD BARTON 2500+, ram: PQI 2x256MB, pevny disk: MAXTOR 6Y80M0 80GB SATA, WD 6,4GB ATA, graf. karta: GAINWARD gf4 ti4600 128MB, monitor: HANSOL 730D, dvd mechaniky: TEAC 516D, SONY DRU-710A
LAPTOP: ASUS A6VA-Q044, centrino 1.73 GHz, 512 MB DDRAMII, 80 GB disk 5400 rpm, ATI X700 128 MB, 15.4 displej, BT, INFRA, wifi, kamera, mikrofon...
LAPTOP: ASUS A6VA-Q044, centrino 1.73 GHz, 512 MB DDRAMII, 80 GB disk 5400 rpm, ATI X700 128 MB, 15.4 displej, BT, INFRA, wifi, kamera, mikrofon...
- marian_m
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- pruso
- Začátečník

- marian_m
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ide o to, že na daný počítač sa nikto v našej firemnej sieti nedostane, pri pokuse o pripojenie sa na počítač mi vypíše:
"Sieťový prostriedok \\Mojzisova nie je prístupný. Možno nemáte povolenie na jeho používanie. Obráťte sa na správcu servera a informujte sa, či máte prístupové práva.
Prihlásenie nebolo úspešné z dôvodu obmedzení používateľských kont. Príčinou môžu byť nepovolené nezadané heslá, obmedzenia časových rozvrhov prihlasovania alebo presadzované obmedzenia politík."
ale z toho počítača sa dá pripojiť na akýkoľvek počítač. Nefunguje tým pádom ani pripojenie sieťového disku na ten počítač. Skúšal som už aj PING, ten prejde bez problémov. Najlepšie na tom je, že všetky počítače v pracovnej skupine boli zostavené a inštalované naraz, majú rovnakú verziu WinXP sp2 a majú rovnakú HW konfiguráciu.
Ak si dobre pamätám, tak všetci užívateliav týchto počítačoch by mali byť administrátorské konto, prihlasovanie do systému bez zadávania hesla.
Nestačí len nastaviť pre účet heslo?
Vôbec netuším čím by to mohlo byť.
"Sieťový prostriedok \\Mojzisova nie je prístupný. Možno nemáte povolenie na jeho používanie. Obráťte sa na správcu servera a informujte sa, či máte prístupové práva.
Prihlásenie nebolo úspešné z dôvodu obmedzení používateľských kont. Príčinou môžu byť nepovolené nezadané heslá, obmedzenia časových rozvrhov prihlasovania alebo presadzované obmedzenia politík."
ale z toho počítača sa dá pripojiť na akýkoľvek počítač. Nefunguje tým pádom ani pripojenie sieťového disku na ten počítač. Skúšal som už aj PING, ten prejde bez problémov. Najlepšie na tom je, že všetky počítače v pracovnej skupine boli zostavené a inštalované naraz, majú rovnakú verziu WinXP sp2 a majú rovnakú HW konfiguráciu.
Ak si dobre pamätám, tak všetci užívateliav týchto počítačoch by mali byť administrátorské konto, prihlasovanie do systému bez zadávania hesla.
Nestačí len nastaviť pre účet heslo?
Vôbec netuším čím by to mohlo byť.
- *EasY_TarGeT*
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
chlape dyť ti píšou podrobnej postup... sedni na ten kompl na kterej se nemůžeš ze sítě dostat, přihlaš se pod administrátora a dej pravým tl. myši na Tento počítač -> spravovat otevře se ti okno ve kterým máš nalevo strom a v něm dáš Služby a aplikace -> Služby a vpravo se ti otevřou všechnu služby, který ti na daný stanici běží... tam zkus vypnout nebo zapnout tu službu Prohledávání počítačů jak ti radil kovino a nebo ve stejným okně máš zase vlevo ve stromu Místní uživatelé a skupiny a tady si můžeš pohrát s účtem administrátor, ale konkrétní kroky ti asi nenapíšu.. zkoušej, jestli se chceš ze sítí něco naučit... není to jenom o IP!!! to je jenom špička ledovce...
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
- marian_m
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: