vypínání disku

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
ttomikk
Nováček
Nováček

vypínání disku

Příspěvek od ttomikk »

Můj druhý disk se cca po 30 min sám od sebe vypne.Nevíte čím to může být?Slouží jen k ukládání,není na něm OS.
ttomikk
Nováček
Nováček

Příspěvek od ttomikk »

Jo a po restartu se znova rozjede....na 30 minut....
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

To jde myslim nastavit v biosu a taky ve windows v moznostech napajeni. Ale pokud sis to tam nenastavil sam, tak v defaultu by to tak byt nemelo. V biosu to bude pod Power.... ted presne nevim.
ttomikk
Nováček
Nováček

Příspěvek od ttomikk »

ZdenekSveda píše:To jde myslim nastavit v biosu a taky ve windows v moznostech napajeni. Ale pokud sis to tam nenastavil sam, tak v defaultu by to tak byt nemelo. V biosu to bude pod Power.... ted presne nevim.
Ve Win jde nastavit vypínání disků ale všech,ne každého zvlášť.A v Biosu jsem nic podobného nenašel,akorát nastavení tlačítek apod,ale o vínaní disku tam nic není.Zvlášť teda jen jednoho...
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

zkus mrknout kolik ma disk teplotu, zdali se nevypina po prekroceni urcite teploty...
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

no pokud přesně 30 min tak to bude tim biosem.
Já když doma trochu kopnu do bedny (náhodou nebo když mi něco nejde :-D ) tak se mi taky zastaví. Mám blbou jednu větev u zdroje. Ale jak kdy
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
ttomikk
Nováček
Nováček

Příspěvek od ttomikk »

Speedy FX píše:no pokud přesně 30 min tak to bude tim biosem.
Já když doma trochu kopnu do bedny (náhodou nebo když mi něco nejde :-D ) tak se mi taky zastaví. Mám blbou jednu větev u zdroje. Ale jak kdy
No není topřesně 30 minut,dneska už po desíti.Teplota je kolem 35.Ha a jak to tak poslouchám tak on se vypne a hned zase zapne.Zkusím prohodit káblíky ze zdroje...
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

No tak podobně se to stavalo mě taky. Vypnul se a potom zase zapnul. Tak sem prohodil větve a tuhle dal na mechaniky a v poho. Tam to zas tak nevadí
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
ttomikk
Nováček
Nováček

Příspěvek od ttomikk »

Tak už to funguje.Taky sem prohodil větve....Díky
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“