LINUX náhrada za WINDOWS ???

Linux, Unix, Solaris, OS/2 atp.
FL00P-y
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od FL00P-y »

Zdrawim, Chtel bych taktez prejit na linux a stahuju z netu SUSE 10 .... je to dobra volba ???

A taky se chci zeptat jestli nebude problem s temito vecmi:

1) Bezproblemovy chod Photoshopu 9 CS2
2) Je nejaky program na programovani? Neco jako Dreamveawer ???

Nikdy sem sriv nemel Linuxa jsem tim padem zvyklej akorat na wokna---- a nevim jestli si na linuxi zvyknu :( proste jestli mi nebdue neco shazet co bylo u woken nebo tak. am z toho obavy no.

a taky se chci zeptat jestli je v prohlizeni a sprave souboru na disku stejne prehledny jako windows

:wink: diky
NeMeM9aA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NeMeM9aA »

Photoshop bezproblemove nepujde. Mozna ve Wine - ale nezkousel jsem a stejne by to moc bezproblemove nebylo. Pokud nedelas grafiku vylozene profesionalne tak by mohl vyhovovat gimp a nebo komercni pixel.

Programovani pod linuxem je naprosto bez problemu. Nastroju na vyvoj je dostatek. Nemam zkusenosti s Dreamweavrem, tak nemuzu doporucit ten spravny :)

Jinak Suse 10 je dobra volba (osobne mam radsi distribuce jinho typu, ale proc ne).

Souborovy system ma jinou filosofii, ale pokud si na ni zvyknes tek je to stejne pohodlne.

Prechod na linux neni jednoduchy, ale kdyz tomu das sanci a budes se trochu snazit tak budes za par mesicu mile prekvapen jak dobre ti linux slouzi (ale je fakt, ze prvni tydny je to dost drsne)
FL00P-y
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od FL00P-y »

diky za odpoved ;) -

tak linuxi bych teda zkusil ale dela mi jeste starost ta grafika, je to pro me strasne dulezite protoze to potrebuji k praci .. a ps tudiz potrebuju :( .... jeste se nekdo pls ozvete. jestli to pujde ;)
k23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od k23 »

Zklamu tě, neexistuje nic lepšího kromě fotošopu, fakt. V GIMPu se můžeš snažit, ale je to tak jiné, že bys to rozkopal. Existuje stařičká verze Corel Draw 9 pro Linux, opět hrůza. Pokud potřebuješ comp k práci, nech si určitě windows na jednom disku a na druhym si experimentuj, věř, že já už těch přechodů absolvoval více a vždy se vrátil k windows.
NeMeM9aA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NeMeM9aA »

Zalezi co s tim photoshopem delas. Pokud te zivi, tak ti nezbyde nic jineho, nez zustat u widli, pokud ho ovsem pouzivas pouze pro domaci upravu fotek, tak se pod linuxem sezene temer adekvatni nahrada. A s programovanim pod linuxem problem neni. Kazdopadne bych spis doporucil postupny prechod s dualbootem. Pokud mas ted licenci na win tak proc ji nevyuzit. Widle od 2k vyse jsou celkem pouzitelne (2k uz moc ne, diky politice "dodavame zaplaty pouze 5 let ....").

BTW: korel je vektorovy editor ne? tezko srovnavat s photoshopem.
k23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od k23 »

NeMeM9aA píše:BTW: korel je vektorovy editor ne? tezko srovnavat s photoshopem.
Corel obsahuje v balíčku i program Corel Photopaint ;-) což je bitmapový program.
NeMeM9aA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NeMeM9aA »

aha :)
FL00P-y
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od FL00P-y »

Aha, no tak to pak asi nema cenu.... PS potrebuju k praci.
Aspon diky za snahu pomoci :)

Jeste jsem premyslel o nejakem emulatoru ktery by spustil windowsackej PS v linuxech ale to asi nepujde :(
NeMeM9aA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NeMeM9aA »

Jde to. Bud komercni Vmware a nebo win4lin. Nezkousel jsem ani jeden, ale funkcni by mely byt oba dva.
cubic
Nováček
Nováček

Příspěvek od cubic »

NeMeM9aA píše:Jde to. Bud komercni Vmware a nebo win4lin. Nezkousel jsem ani jeden, ale funkcni by mely byt oba dva.
ale ani jeden neni to prave, aby si do vmware naistaloval wokna jen pro photoshop je asi zbytecne

spis bych skusil toto: http://www.codeweavers.com/products/cxoffice/
je pry podporovany adobe photoshop (7.0): i dreamweaver
ale stoji to nejakej fufnik

budme realisti - ne vse z windows ma stejne dobrou alternativu -> ne vsude muze linux nahradit windows
M$ak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od M$ak »

Obcas tady to forum sleduju, tenhle prispevek me donutil zaregistrovat se a zareagovat.

Asi nevite o projektu ktery spustila firma NOVELL -> http://portal.suse.cz/node/976
Pokud vám brání v přechodu na Linux nějaká klíčová aplikace, kterou používáte a pro Linux zatím není, napište si o ni . Novell bude takové informace shromažďovat a pokud bude požadavků více, pokusí se zatlačit na výrobce takové aplikace.
Prozatimni vysledky
http://www.novell.com/coolsolutions/feature/16798.html

Mozna by stalo za to dat nejakou zminku do FAQ.
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Photoshop 7.0 by mel jet docela dobre pres wine
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Linux a podobné“