GeForce 7600 - testy, srovnání s konkurencí apod...
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Nitram
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Thellwin
- Administrátor

Ale pokud se nebudeme ohlížet na cenu a bude se porovnávat čistě jenom výkon tak mi 7600GT vychází líp ...
However, nakonec rozhodne ta cena ... ale možná by to příště chtělo trochu méně toho fanATismu
A ty jsi jich vybral víc ? Taky argumentuješ jenom "jednou" hrou (jo, ještě B2 a WoW). Samozřejmě je to jenom jeden test a bylo by dobré porovnávat i podle dalších, ale podle mě zatím 7600GT vítězí.Stratos píše: ...vyberes si jenom jednu hru ...
However, nakonec rozhodne ta cena ... ale možná by to příště chtělo trochu méně toho fanATismu
Goldnoob team proud member!
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No jo jenze to sem tam taky napsal,ze je rychlejsi v COD2 a ve BATTlefieldu.V ostatnich hrach je horsi nebo nastejno.Pokud de o Aniso. predpokladam,ze ho ma 7600 stejny jak 7800/7900 tzn.kdyz si nastavis vysokou kvalitu v ovladacich je Aniso stejny jak u x1800/1900.A pokud de o WOW hral sem ho na R9800pro a behal maximalne plynule a na 7600gt bude jeste urcite daleko rychlejsi.Stratos píše:si smesjnej a ze hned o stranku dal drti GTO 7600GT ve COD2 to uz nereknes a dotahuje i 7800GT vyberes si jenom jednu hru tomu rikam objektivitaHEAD píše:Nene mylis se 7600GT je tak nastejno s x1800GTO,protoze 1800gto je celkem slusne orezana a nezachranuje ji ani 256bit sbernice.
http://www.firingsquad.com/hardware/nvi ... page14.aspnehlede na to ze COD2 je jedna z nejhranejsich Online her a hraje se i zavodne takze to beru jako ohodne vetsi váhu jinak kdyz zapnes ANISO a AA de GTO jeste vice nahoru a 7600GT ztraci ejste vice diky male propustnosti ramek a to nemluve o vykonu ve hre WoW coz je nejhranejsi hra na svete zde je 7600GT az 2X pomalejsi a to hlavne v minialnim poctu FPS
A HALVNE x1800gto podporuje HQ ANISO a tomu se muze 7600GT jenom zdat
)
- MAN
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Mohl bych se zeptat co je to aniso?
Jinak by to chtelo i porovnani vykonu s X1800XL
X1800GTO je predpokladana cena za 200 - 250$, coz je uplne stejna cena jako 7600GT a pokud 7600GT vychazi lepe, tak je jasne volby.
Spis by me zajimalo kdy X1800GTO vyjde na trh.
A taky by to chtelo nejaky thread, popr. odkaz jak je to tedy s tim vetranim u 7600GT, den nakupu nove grafiky se blizi a ja nevim vubec nic
. Ale traktor nechci.
X1800GTO je predpokladana cena za 200 - 250$, coz je uplne stejna cena jako 7600GT a pokud 7600GT vychazi lepe, tak je jasne volby.
A taky by to chtelo nejaky thread, popr. odkaz jak je to tedy s tim vetranim u 7600GT, den nakupu nove grafiky se blizi a ja nevim vubec nic
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ANISO vyhlazuje vzdalenejsi textury a na ATI je v rozsahu 360° kdezto nvidie umi jenom po skocich 45° a u ATi dochazi k mensimu propadu vykonu muzu potvrdit mel sem doma 7800GTX X1800XT i X1900XT a ATI je v tomhle o hodne daleMAN píše:Mohl bych se zeptat co je to aniso?
A taky by to chtelo nejaky thread, popr. odkaz jak je to tedy s tim vetranim u 7600GT, den nakupu nove grafiky se blizi a ja nevim vubec nic. Ale traktor nechci.
- MAN
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem ted cetl diskusi na CzC a ten vetrak je fakt prisernej, nevim jak se ted rozhodnout. Ten komp jede fakt strasne, ale pry to v 3D huci jak CD-ROMka... mohl by tu nekdo postnout jaky to ma teploty pri manuelnim snizeni otacek vetraku?
Stratos: Diky, ale 360° je imho zbytecny, kdyz vidis jen 120°. A je pekny ze ma Ati aniso lepsi, ale zas ma horsi hruby vykon.
Stratos: Diky, ale 360° je imho zbytecny, kdyz vidis jen 120°. A je pekny ze ma Ati aniso lepsi, ale zas ma horsi hruby vykon.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no me de hlavne o kvalitu obrazu jestli je karta o 5% pomalejsi mi nevadiMAN píše:Tak jsem ted cetl diskusi na CzC a ten vetrak je fakt prisernej, nevim jak se ted rozhodnout. Ten komp jede fakt strasne, ale pry to v 3D huci jak CD-ROMka... mohl by tu nekdo postnout jaky to ma teploty pri manuelnim snizeni otacek vetraku?
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- sheeen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
2MAN: hele zjednodušeně řečeno 7600GT je nejlepší co můžeš v téhle cenové kategorii sehnat.ATI se sice snaží kontovat starým osekaným hi-endem kterej je sice docela povedenej ale..uvidíš kolik si za X1800GTO napočítaj naší obchodníci...
Anizo moc neřeš,pokad de o kvalitu obrazu už by si se měl davno rozhodnout co ti sedí líp..jestli nVidia nebo ATI.A co se týká hlučnýho větráku..exituje spousta utilit třeba Speedfan,utilita Leadteku nebo to vyřešej novým biosem karty..ale jak řikám,pokad máš akutní potřebu si koupit GK za 6000,- ber 7600GT
MSI GE60 Intel Core i7-3610QM, 8GB RAM (DDR3), 15.6" FullHD, NVIDIA GeForce GTX 660M (2GB DDR5), 750GB HDD (7200RPM), SSD 60GB, BluRay
AMD XP 2500@3200+Arctic Cooling Copper Silent 2 M,GPU:Leadtek7600GT TDH256MB@620/1620Mhz RAM:2048MB-2xKingmax DUAL@445MHz 8-3-3-2,5,MB:MSI K7N2 LSR(nForce2Ultra),HDD1:Segate160GBSATA150,HDD2:Seagate250GBSATA300,FDD:Sony MPF 920Z 3,5",DVD-RW:MSI DR16-A2,DVD-ROMLG52xWi-Fi LAN:Edimax EW-7126PCI,Case:Evercase ACE4252 ATX,PSU Fortron Blue Storm 400W(PFC)+3 x 8cm cooler Mon:AOC 7A+,Windows 7 Proffesional, SECURED BY:MSE
MSI GX600px-014cz C2DT7500@2,4GHz, 4GB RAM, nVIDIA 8600M-GT, HDD WD250GB
AMD XP 2500@3200+Arctic Cooling Copper Silent 2 M,GPU:Leadtek7600GT TDH256MB@620/1620Mhz RAM:2048MB-2xKingmax DUAL@445MHz 8-3-3-2,5,MB:MSI K7N2 LSR(nForce2Ultra),HDD1:Segate160GBSATA150,HDD2:Seagate250GBSATA300,FDD:Sony MPF 920Z 3,5",DVD-RW:MSI DR16-A2,DVD-ROMLG52xWi-Fi LAN:Edimax EW-7126PCI,Case:Evercase ACE4252 ATX,PSU Fortron Blue Storm 400W(PFC)+3 x 8cm cooler Mon:AOC 7A+,Windows 7 Proffesional, SECURED BY:MSE
MSI GX600px-014cz C2DT7500@2,4GHz, 4GB RAM, nVIDIA 8600M-GT, HDD WD250GB
- no-X
- Středně pokročilý

- MAN
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Diky za upozorneni, ale hod mi prosim do editu proc. Rozhodne tomu nerozumim (a uz vubec ne jak ty), ale rad bych rozumel, takze prosim vysvetlitno-X píše:Promiň, ale co jsi napsal, je naprostý nesmyslMAN píše:Stratos: Diky, ale 360° je imho zbytecny, kdyz vidis jen 120°.
EDIT// Jo pred 2hod jsem se dozvedel ze tak do 3 dnu bych tuto kartu mohl koupit. Takze se ptam... Asus nebo Leadtek? Zpomaleni vetracku uz se to resilo v tom by nemel byt problem.
Davam to do kombinace DFI nF4 Ultra Infinity a 3000+ Venice, mohl by v tom byt nejaky problem?
Diky moc vsem, protoze 3 dny jsou malo pro info se vsim vsudy.
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
podivej se pred sebe , udelej si svislou caru od vrchu pohledu az dolu a pak dalsi zleva doprava, tak aby to vypadalo jako + . kdyz pravy uhel svira 90stupnu a v tom "+" je tech pravych uhlu 4. kolik to cele bude mit stupnu?MAN píše: Diky za upozorneni, ale hod mi prosim do editu proc. Rozhodne tomu nerozumim (a uz vubec ne jak ty), ale rad bych rozumel, takze prosim vysvetlit.
.
0118 999 881 999 119 7253
- MAN
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- BubakB
- Mírně pokročilý

GS-sko uz vyslo http://www.nvidia.com/docs/CP/1/NV_7600 ... acking.swf
- asistent
- Začátečník

Takze se ptam... Asus nebo Leadtek?
Víte někdo o rozdílu mezi výrobci 7600GT - nebo je to všechno - slovy klasika - "Tchaiwan" a liší se to jen barvou nálepky
btw: nerad bych se dověděl, že můj objednaný ASUS je šunt
PC1: MB: MSI Eclipse SLI s.1366,BIOS v.1C; MEM: Mushkin 3x2GBB DDR3-1800;CPU: Intel Core i7-930; VGA: Sapphire ATI Radeon HD 5870 Vapor-X 1GB DDR5 , PCIe; CASE: Cooler Master CM 690 II Advanced ; HDD_system: Kingston 128GB SSDNow V+ Series; HDD_data: 2x WD RE3 3.5" 500GB WD5002ABYS v RAID0; DVD: DVD-ROM: LG GH22LS SecurDisc ;
- rousini
- Začátečník

-
- Howkey
- Mírně pokročilý

Chtel bych se zeptat majitelu karet 7600GT jak jsou na tom s mi. FPS a tak i nejak celkove, jak se FPS meni. Zda tam nejsou velky skoky v nekterych castech her a tak. 
AMD R7 9800X3D FCLK 2200Mhz + Artic Freezer III 360 | Asus ROG Strix B650E-E | 2x16GB 6000Mhz CL28 Team Group T-Create | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | SAMSUNG SSD 256GB | 27" LG ultragear 27GL83A-B | EVGA SuperNOVA 750 G2, 80+ Gold 750W | NZXT H7 flow | WIN 10 64bit
See my build online https://builds.gg/builds/open-air-build-25179
See my build online https://builds.gg/builds/open-air-build-25179
- misadlouhz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak sem postnu mé zkušenosti s hraním Oblivionu na 7600GT
jsem schopen (sestava v podpisu) hrát plynule v dungeonech i venku - ve městě a v přírodě na 1024x768 s HDR a 16xAF (vynuceno na kartě, vw hře toto nastavení není). Bez AA - někteří uživatelé preferují několikrát AA a Bloom, ale mně se HDR líbí více, a nemá zdá se velký dopad na pokles framerate ve hře.
Když jsem měl po instalaci při tomto rozlišení nastaveno vše na maximum, hra se trhala již v dungeonu. Takže jsem - nainstaloval ve středu uvolněné Forceware, ubral stíny na polovic, nížil vzdálenost vykreslování trávy, ostatní dohled jsem ponechal, vypnul jsem stíny na trávě (tráva a její stíny zdá se při zobrazování přírody v Oblivionu hodně ubírají z výkonu, nejedná se o stíny mraků na trávě ale zřejmě o stíny každého jednotlivého stébla trávy??), vypnul jsem stíny tváří (vypadají při konverzacích nepřirozeně) a ponechal jsem stíny na stromech. Věe ostatní mám na high, tj. na nejvyšší možné nastavení Pak jsem sledoval oficiální fórum kvůli nějakým tweakům pro zlepšení výkonu. Jedním je změna předrenderování snímků Direct3D ze tří na méně, mám na jedna. Další se týkají editace INI souboru, ve kterém se dá nastavit spousta drobností, které podle (více či méně důvěryhodných) ohlasů zvyšují framerate na jednotlivých počítačích. Takže jsem poupravil některé hodnoty (samozřejmě jsem si zálohoval původní INI soubor, editovat se má ten ve složce MY GAMES se Savy) a hra nyní jede na výše zmíněné nastavení naprosto plynule (30+ fps) v uzavřených prostorách a stejně plynule venku, tedy pokud neprocházím dost hustou přírodou nebo zalidněnou částí města. To se neznatelně zpomalí, takže bych řekl na nějakých 25fps. Níž to nejde. Jediné co mne ještě vadí jsou náročné situace jako souboje s více než jednou osobou v dungeonech, které se můžou již znatelně zpomalit (odhaduji 15fps). To samé platí o soubojích ve velmi bujné přírodě, tam někdy stačí i jeden protivník na rozeznatelné zpomalení fps, a také to platí o používání koně. Chodím-li po jakékoli scenérii pěšky bez zaznamenatelného poklesu framerate, na koni je pohyb trhavý, ať už jedu kudykoli.
Tyto poklesy framerate v náročných situacích nevím jestli připsat grafické kartě snažící se zvládnout pro ni asi mezní grafické nastavení této hardwarově náročné hry (jen pokud chcete hrát na "vše zapnuto", na max., jinak j hra hratelná i na gf6200 PCI /600 bodů v 3Dmark 05/+512MB RAM a nějaký obstojný procesor - viděl jsem, potvrzuji, jen pak hra vypadá jako Morrowind, ale jde stejně plynule jako na mé kartě) nebo procesoru a procesům běžícím na pozadí ve Windows (nechci vše před každou pařbou vypínat, jako připojní k internetu, antivirus apod., chci si je ponechat zaputé). Samozřejmě mám poměrně čisté, vyladěné Windows - používám defragmentaci, DustbusterXP, Regedit, Spybot, nemám nanstalovány přebytečné programy..
S žádnou další hrou jsem neměl sebemenší problémy při rozlišení 1024x768 a se vším na max (16xAF, 4xAA). BattlefieldII, QuakeIV, AOEIII - vše jde krásně plynule ať se na obrazovce děje cokoli. Limity kartě nasadil až Oblivion, a proto o něm píši.
Myslíte, že v těchto náročnějších situacích jako v souboji s více protivníky najednou, jízdě na koni, souboji v bujné přírodě, vykouzlení kostlivce.. může mít na svědomí zpomalení hry karta (7600GT) se svým limitem, nebo je ve hře i rychlost procesoru, počet aplikací (antivirus) běžící na pozadí Windows atp.?
Díky za názory
jsem schopen (sestava v podpisu) hrát plynule v dungeonech i venku - ve městě a v přírodě na 1024x768 s HDR a 16xAF (vynuceno na kartě, vw hře toto nastavení není). Bez AA - někteří uživatelé preferují několikrát AA a Bloom, ale mně se HDR líbí více, a nemá zdá se velký dopad na pokles framerate ve hře.
Když jsem měl po instalaci při tomto rozlišení nastaveno vše na maximum, hra se trhala již v dungeonu. Takže jsem - nainstaloval ve středu uvolněné Forceware, ubral stíny na polovic, nížil vzdálenost vykreslování trávy, ostatní dohled jsem ponechal, vypnul jsem stíny na trávě (tráva a její stíny zdá se při zobrazování přírody v Oblivionu hodně ubírají z výkonu, nejedná se o stíny mraků na trávě ale zřejmě o stíny každého jednotlivého stébla trávy??), vypnul jsem stíny tváří (vypadají při konverzacích nepřirozeně) a ponechal jsem stíny na stromech. Věe ostatní mám na high, tj. na nejvyšší možné nastavení Pak jsem sledoval oficiální fórum kvůli nějakým tweakům pro zlepšení výkonu. Jedním je změna předrenderování snímků Direct3D ze tří na méně, mám na jedna. Další se týkají editace INI souboru, ve kterém se dá nastavit spousta drobností, které podle (více či méně důvěryhodných) ohlasů zvyšují framerate na jednotlivých počítačích. Takže jsem poupravil některé hodnoty (samozřejmě jsem si zálohoval původní INI soubor, editovat se má ten ve složce MY GAMES se Savy) a hra nyní jede na výše zmíněné nastavení naprosto plynule (30+ fps) v uzavřených prostorách a stejně plynule venku, tedy pokud neprocházím dost hustou přírodou nebo zalidněnou částí města. To se neznatelně zpomalí, takže bych řekl na nějakých 25fps. Níž to nejde. Jediné co mne ještě vadí jsou náročné situace jako souboje s více než jednou osobou v dungeonech, které se můžou již znatelně zpomalit (odhaduji 15fps). To samé platí o soubojích ve velmi bujné přírodě, tam někdy stačí i jeden protivník na rozeznatelné zpomalení fps, a také to platí o používání koně. Chodím-li po jakékoli scenérii pěšky bez zaznamenatelného poklesu framerate, na koni je pohyb trhavý, ať už jedu kudykoli.
Tyto poklesy framerate v náročných situacích nevím jestli připsat grafické kartě snažící se zvládnout pro ni asi mezní grafické nastavení této hardwarově náročné hry (jen pokud chcete hrát na "vše zapnuto", na max., jinak j hra hratelná i na gf6200 PCI /600 bodů v 3Dmark 05/+512MB RAM a nějaký obstojný procesor - viděl jsem, potvrzuji, jen pak hra vypadá jako Morrowind, ale jde stejně plynule jako na mé kartě) nebo procesoru a procesům běžícím na pozadí ve Windows (nechci vše před každou pařbou vypínat, jako připojní k internetu, antivirus apod., chci si je ponechat zaputé). Samozřejmě mám poměrně čisté, vyladěné Windows - používám defragmentaci, DustbusterXP, Regedit, Spybot, nemám nanstalovány přebytečné programy..
S žádnou další hrou jsem neměl sebemenší problémy při rozlišení 1024x768 a se vším na max (16xAF, 4xAA). BattlefieldII, QuakeIV, AOEIII - vše jde krásně plynule ať se na obrazovce děje cokoli. Limity kartě nasadil až Oblivion, a proto o něm píši.
Myslíte, že v těchto náročnějších situacích jako v souboji s více protivníky najednou, jízdě na koni, souboji v bujné přírodě, vykouzlení kostlivce.. může mít na svědomí zpomalení hry karta (7600GT) se svým limitem, nebo je ve hře i rychlost procesoru, počet aplikací (antivirus) běžící na pozadí Windows atp.?
Díky za názory
Naposledy upravil(a) misadlouhz dne sob 25. bře 2006, 22:48, celkem upraveno 3 x.
CPU: Intel Core i5-2500K, chladič Zalman CNPS10X Quiet; MB: MSI P67A-C43 (B3); HD: SSD Kingston SNV425S2 64GB, Samsung SpinPoint T HD501LJ - 500GB SATAII, 2 externí; DVD mechanika: nějaká; RAM: Corsair 8GB Kit DDR3 1600MHz CL9 Vengeance XMP; GPU: nVidia GeForce GTX280 (650MHz) - MSI N280GTX-2D1G-OC 1GB DDR3; ZVUK: Asus Xonar HDAV1.3, integrovaný stereo zesilovač Yamaha A-S500, regálovky Tannoy Sensys DC1, sluchátka Sennheiser HD595; LCD: 32" LCD TV LG LH3000; periferie: klávesnice Razer Lycosa, myš Razer Lachesis, podložka Razer eXactMat; case: CoolerMaster Centurion Ammo 533 tower; zdroj: Corsair TX650 - 650W; CASE FAN: AcoustiFan DustProof Quiet 120mm; OC: žádný; OS: Windows 7 CZ 64bit
- Thellwin
- Administrátor

- misadlouhz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no myslím, že to může pomoci utvořit si obrázek o tom, co gf7600GT zvládá v praxi - s ostatními hrami nebudete mít problémy (na 1024x768 rozlišení), takže to myslím může být tady.. je to podle mně to, co chtějí pařani, co si chtějí gf7600GT koupit slyšet - jak se chová gf7600GT v náročné hřeThellwin píše:Nebylo by lepší to postnout spíš do threadu o Oblivionu ?
CPU: Intel Core i5-2500K, chladič Zalman CNPS10X Quiet; MB: MSI P67A-C43 (B3); HD: SSD Kingston SNV425S2 64GB, Samsung SpinPoint T HD501LJ - 500GB SATAII, 2 externí; DVD mechanika: nějaká; RAM: Corsair 8GB Kit DDR3 1600MHz CL9 Vengeance XMP; GPU: nVidia GeForce GTX280 (650MHz) - MSI N280GTX-2D1G-OC 1GB DDR3; ZVUK: Asus Xonar HDAV1.3, integrovaný stereo zesilovač Yamaha A-S500, regálovky Tannoy Sensys DC1, sluchátka Sennheiser HD595; LCD: 32" LCD TV LG LH3000; periferie: klávesnice Razer Lycosa, myš Razer Lachesis, podložka Razer eXactMat; case: CoolerMaster Centurion Ammo 533 tower; zdroj: Corsair TX650 - 650W; CASE FAN: AcoustiFan DustProof Quiet 120mm; OC: žádný; OS: Windows 7 CZ 64bit