Jak pasivně chladit AthlonXP 2000 (Socket A)???

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
abernas
Začátečník
Začátečník

Jak pasivně chladit AthlonXP 2000 (Socket A)???

Příspěvek od abernas »

Zdravim. Chtel bych pasivne chladit vyse uvedeny procesor. Procital jsem diskuze a nekteri mluvili o velkych chladicich, ktere ale potrebuji diry v desce aby svou tihou neutrhli celou patici. Dival jsem se do ceniků a vsechny pasivy jsou dost tezke. Cim bych mel chladit kdyz mam normalni starsi desku ECS bez der a podobnych udelatek aby mi to nic neponicilo? Diky

Pozn. pred nedavnem jsem si koupil za 400 Arctica s keramickym loziskem a kdyz uz jsem ho jakz takz nasadil (po dobre hodine) tak docela vibruje a hluci taky, coz mi posledni dobu hodne vadi. zatim jsem nenasel chladic ktery by byl bez problemu. proto pasiv

Po precteni diskuze me napadlo jestli by se nedal na boxovy chladic namontovat kvalitni vetrak (jaky). Pim bych usetril spoustu penez za pasiv.
ECS L7VTA, Athlon XP 2000, 256 + 512 MB RAM DDR333, 80GB HDD Maxtor + 80GB HDD Samsung SP0812N, nVIDIA GEF 6600GT silent GB 128MB DDRIII,VIVO,TVout,AGP8x, SB Live!, WinXP Profi SP1
chuma
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od chuma »

Tak nejdriv zkus ten chladic nasadit poradne, dost dobre nechapu jak muze vibrovat. Lepsi vetrak na box ti k tichu nepomuze, tam se davaly 60ky fany a ty budou rvat vydycky, aby meli trosku slusnej prutok. Pasivne to asi nepude kdyz nemas diry kolem patice, zkus se podivat o nejakej thread niz, resi se tam tichej chladic na XP2200, ikdyz predpokladam zes to uz cetl. Hodlas taktovat?
Sempron 2400@220*10MHz (1,75Vspeedfan, AC coppersilent 2 rev.2 @2200 ot/min, windtunel, 50 idle 57 burn-prime ), MSI KT880 Delta, A-data VITESTA DDR 500 2*512 (2,5 3 3 6 1,8V), ASUS A9550GE/TD 420/250 (3DMark03 3545b), Hitachi 160GB 7200ot/min 8MB PATA, SBLive! Value, Koss UR-20, MX310 na hadraku, Logitech Internet Pro, TT Swing 2*12 fan, Fortron FSP350-350GTF(PF) 350W
abernas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od abernas »

Ne ne, taktovat nechci. vykon mi staci, hluk me privadi k silenstvi :D
Koupil jsem tichy zdroj a byl spokojeny. Ale s procesorem si porad nevim rady. Koupil jsem toto: http://eshop.impactcomp.cz/?s-sn=CPU-CH ... tiId=41950 a zase to neni ono. Nerikam, ze to vibruje moc, ale vibruje. Navic je po 2 tydnech uzivani den ode dne hlucnejsi. Dnes ho zkusim sundat a nasadit znovu, ale nevim, jestli to pomuze.
Cetl jsem tady uz kde co takze i o XP 2200
ECS L7VTA, Athlon XP 2000, 256 + 512 MB RAM DDR333, 80GB HDD Maxtor + 80GB HDD Samsung SP0812N, nVIDIA GEF 6600GT silent GB 128MB DDRIII,VIVO,TVout,AGP8x, SB Live!, WinXP Profi SP1
Smeli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smeli »

abernas píše:Ne ne, taktovat nechci. vykon mi staci, hluk me privadi k silenstvi :D
Koupil jsem tichy zdroj a byl spokojeny. Ale s procesorem si porad nevim rady. Uz na starem pocitaci mi rval kazdy vetrak ktery jsem tam dal. Tad jsem koupil toto : http://eshop.impactcomp.cz/?s-sn=CPU-CH ... tiId=41950 a zase to neni ono. Nerikam, ze to vibruje moc, ale vibruje. Navic je po 2 tydnech uzivani den ode dne hlucnejsi. Dnes ho zkusim sundat a nasadit znovu, ale nevim, jestli to pomuze.
Cetl jsem tady uz kde co takze i o XP 2200
Tak to budeš mít něco někde špatně uchycené, buď celý cooler k mobu nebo ventilátor k pasivu - každopádně hluk těhle chladičů je cca 20dB a to je téměř neslyšitelné.
Obrázek
kadas152
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kadas152 »

hele na box přidělat tichej 80mm chladič jde počkej večer ti hodim foto mojeho vylepšováku ale musí se trochu kutit
abernas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od abernas »

Jak jsem rikal tak jsem udelal. Chladic jsem oddelal a znova namontoval a vubec nic se nestalo. huci porad. Vibrace uz nejsou tak znatelne ale slyset je to porad dost :-(
Nasel jsem tady na diskuzi ze se prodava redukce 60 -> 80 fan. Stoji to asi stovku.

Joo ono to sem sice nepatri, ale cim merite teploty? ja stahl speedfan a sensorview. Ten druhy silene skace. Procesor z 60 na 30 a tak. A SpeedFan nejak nechapu. Ne ze by byl slozity ale krome HDD nevim, ktera teplota odpovida jakemu zarizeni. Poradite?
kadas152
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kadas152 »

redukci nemusíš kupovat hodim foto jak sem jí vyrobyl já je průhledná a stačila k tomu jedna krabička na CD a pár kapek lepidla
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Jestli mas pasi z toho cooper silentu tak jej pouzij. Protoze ma medene jadro coz je u AXP vyhoda a ma rozmery pro 80mm fan. Ale pokud je moznost tak bych zkusil reklamaci. Tenhle chladic znam osobne jako celkem tichy.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“