Zdroj Asus

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
Vacil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Zdroj Asus

Příspěvek od Vacil »

Pokud vym, tak tohle je prvni zdroj od Asusu... Tak by me zajimalo, jestli ho nekdo nemate a jak je kvalitni. Nejsem moc vyhledavac na internetu, tak jestli by nekdo nezjistil, kolik A ma na 12V vetvi/ich
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34292

Obrázek

Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC@UV; RAM: 2x48GB Kingston Fury Beast RGB 6400 CL32 (1:1); HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Kdyz das odkaz na neco, tak si to neco, prosim, precti. Je tam tenhle link http://www.pclabs.gen.tr/article.asp?doc=460&page=5. Anglicky to sice neni, ale cisla sou, nastesti, vsude stejny.
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

....ze by to byl MELOUN
matessino
Nováček
Nováček

450

Příspěvek od matessino »

450W asus je solidni zdroj, na 12v vetvi ma na prvni 14A a na druhy 15A....nebo tak nejak, rozhodne ma dve 12v vetve...
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Tenhle zdroj vypadá dobře.Hodnoty nejsou až tak špatný.Ale podle toho co sem někde vyčet,tak s hlukem je na tom o trochu hůř.
matessino
Nováček
Nováček

jj

Příspěvek od matessino »

jj, hluk pry je pomerne vysoky...
Dobby123
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dobby123 »

Ten asus vypadá docela dobře a nechce se mi věřit, že by to byl skutečně kombajn s 35dB - test na pclabs je podle všeho turecky (vím že není finsky, ale je stejně srozumitelný :) ) a nedá se odhadnout, co to vlastně měřili a o čem jsou ta čísla.
Máte někdo aktuální osobní zkušenost s jeho hlučností po nějaké době používání? Pokud by byl akusticky nepřehlédnutelný, mohl by ho ztišit jiný větráček? Dík.
Takový srovnávací akustický testík by byl dobrej :) .
Dobby123
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dobby123 »

Snad mi od Asusu pošlou info o hlučnosti, tak dám vědět - tedy jestli nejsem sám na celém světě, kdo má o tenhle zdroj zájem :-D . Někde se o něm tady mluvilo, jen jsem ještě nenašel kde - opravdu se nenajde žádný žijící machr, který by ho znal :?
Vacil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vacil »

J a sem si ho chtel koupit, ale porad ho nemeli na skladae, tak sem si koupil pak Enermaxe..
Naposledy upravil(a) Vacil dne čtv 23. bře 2006, 15:13, celkem upraveno 2 x.

Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC@UV; RAM: 2x48GB Kingston Fury Beast RGB 6400 CL32 (1:1); HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
Dobby123
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dobby123 »

Dík za ochotu :) . Já do něj nejsem zamilovanej, jen se v rámci rozpočtu a snahy mít vše podstatné z jednoho místa snažím najím nejúčelnější kombinaci a tenhle zdroj mi prostě přijde docela dobrej, ale jako na potvoru má utajený údaj o hlasitosti a nikdo ho asi nemá či co :( .
Dobby123
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dobby123 »

Tak firemní údaj o základní hlučnosti přímo z Koreje je 19,2 dB (mám i nějakou tabulku, ale zatím nevím, co v ní je :) ) - u Enermaxu Liberty a Fortronu THN-S se tuším uvádí taky něco kolem 19 dB. To jsou ovšem ve skutečnosti údaje spíše minimální, i když se uvádí jako maximální a userové z toho potom vychází.

Jak jsem pročítáním testů zjistil, tak cca 31 dB (t.j. údaj, který naměřili turci na pclabs¨a je otázka jakou metodikou) je při velkém zatížení vcelu běžná hodnota odpovídající přibližně noční ložnici (bez chrápání a sexu :-D ) - a podle údajů na ¨chladičovém" threadu je 30 dB 0,3 sone, což se třeba u větráků označuje za vynikající a téměř neslyšitelnou hodnotu :) .

Takže je docela dobře možné, že "tichý" provoz Enermaxe Liberty, Fortronu nebo Chillu při zatížení má podobné decibely, jen to user neví a myslí na těch MAXIMÁLNÍCH 19 dB :wink: .

Tak já nevím, vlastníci tohohle Asusu asi už vymřeli, parametry má docela dobrý, budu mít i výkonovou rezervu, cena taky ujde ... taky by mi mohli v CC slevit za snahu :-D .

Nějaký srovnávací akustický test by ale fakt byl dobrej!
Dobby123
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dobby123 »

Sám se ptám, sám si odpovídám, to je štěstí :-D :-D :-D
mikecv
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mikecv »

tak co uz mas ten zdroj...pochlub se nam? :)
desktop
Xenon X5675 6/12T@4,2Ghz 12GB DDR3 1600; AMD Asus HD7950@1100/7000; Kingstom HyperX 120GB SSD; WD 1,5TB BE, 2*Samsung Green 1,5TB, SB X-FI Titanium HD; Corsair HX620; LG W2600HP; Logitech G510 + G600
laptop 1
Acer V15 Nitro black i7 4720HQ; 16GB Ram; NV GTX960M; 120GB SSD M2; WD 1TB + 2TB WD Ultra metal
laptop 2
XMG 502(CLEVO P150EM) i7 3920XM; 16GB Ram; 250GB SSD EVO 840PRO; GTX680M 4GB; BD-DVD
Dobby123
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dobby123 »

Příští týden už bych to celé měl a hlavně chtěl uzavřít a objednat. Pak napíšu, tedy pokud nebudu následovat dosavadní vlastníky :wink:
Dobby123
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dobby123 »

Trochu mi tam povypadala písmenka, takže
- Turci naměřili u Asusu max. 34,8 dBA,
- ložnice v noci je cca 30 dBA,
- 0,3 sone je 30 dBA,
- ale hlučnost u zdrojů se v popiscích obvykle uvádí v dB,
- přičemž popiskový údaj je obvykle minimální, ne standardní nebo maximální,
- což lze ověřit na stránkách výrobce (občas),
- a údaj základní hlušnosti u tohohle Asusu je 19,2 dB.

To jen abych sám před sebou nebyl za úplného blbce.
A toho Asuse nejspíš koupím už jen z principu :-D .
mirkee
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mirkee »

Dobby123 píše:Trochu mi tam povypadala písmenka, takže
- Turci naměřili u Asusu max. 34,8 dBA,
- ložnice v noci je cca 30 dBA,
- 0,3 sone je 30 dBA,
- ale hlučnost u zdrojů se v popiscích obvykle uvádí v dB,
- přičemž popiskový údaj je obvykle minimální, ne standardní nebo maximální,
- což lze ověřit na stránkách výrobce (občas),
- a údaj základní hlušnosti u tohohle Asusu je 19,2 dB.

To jen abych sám před sebou nebyl za úplného blbce.
A toho Asuse nejspíš koupím už jen z principu :-D .
mam ten asus 4 mesiace a hlucnost je naozaj trochu vyssia jak som cakal, ale nic hrozne... inac so zdrojom som uplne spokojny nestretol som sa doteraz so ziadnym problemom.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“