Společnými silamy na to přídem :)

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Jerry44
Nováček
Nováček

Společnými silamy na to přídem :)

Příspěvek od Jerry44 »

Zdravím všechny

Mam problém s mým PC, z ničeho nic se mi restartuje :sad: .

Sestava vypadá takto Deska: Gigabyte GA-8VT880P COMBO, Procík: P4 630, RAM: 2x 512, GK: ATI Radeon x800 GTO ultimate Zdroj: Eurocase 400W, CDRom – TEAC DV- W50DK a Pioneer DVD-106S, HDD: Seagate 120G 8Mb cash.

Prvně sem zkoušel zdroj dříve sem tam měl 350W tak sem koupil 400W a nic se nezměnilo, tak sem si myslel ze to budou RAM ale použil sem test MEMTEST 86 běželo to na tom testu 4h a vypadá to že ram jsou v pořádku.

Prosím ještě o nějakou radu která by mohla pomoci vyřešit můj problém, třeba mam něco špatně nastavené v BIOSu, v BIOSu se totiž moc nevyznám :( (mám velké nedostatky v Aj :oops: , pak by to ještě mohlo byt deskou ale vyzkouším vše co mi poradíte než půjdu reklamovat desku.

Za všechny odpovědi moc dik

PS: Adminum se moc omlouvám, jestli toto téma nepatří do této sekce (nevěděl sem kam to mam napsat :? ). Děkuji za pochopení

//edit Thellwin - přesun z Rad s komponentama
AMD X2 5000+ BE,ATI HIS 3870, 2GB RAM, 320 Seagate
asistent
Začátečník
Začátečník

Re: Společnými silamy na to přídem :)

Příspěvek od asistent »

Jerry44 píše:.... z ničeho nic se mi restartuje
Pokud je to z ničehonic, nemusí to být HW. Nechci dělat chytrého, ale většina problémů je v SW ať už s Winy nebo Wiry nebo jiné aplikace ?

Zkus si zkontrolovat co ti běží v systému, zkus to projet nějakým kontrolním softem - typu "hijackthis" nebo "winpatrol" !

Pokud zjistíme, že je vše OK, můžeme se zaměřit na HW sestavu .

Asi nic moc chytrého, ale aspoň reaguju :-)
PC1: MB: MSI Eclipse SLI s.1366,BIOS v.1C; MEM: Mushkin 3x2GBB DDR3-1800;CPU: Intel Core i7-930; VGA: Sapphire ATI Radeon HD 5870 Vapor-X 1GB DDR5 , PCIe; CASE: Cooler Master CM 690 II Advanced ; HDD_system: Kingston 128GB SSDNow V+ Series; HDD_data: 2x WD RE3 3.5" 500GB WD5002ABYS v RAID0; DVD: DVD-ROM: LG GH22LS SecurDisc ;
Jerry44
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jerry44 »

Tak sem to prověřil programamem WinPatrol, ale nevim co s tim,mam screeny muzu ti je poslat na e-mail, nevim jak je mam zveřejnit :oops: sem lama

Jo a jinak virem to asi nebude použivam ZoneAlarm
asistent
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od asistent »

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=21622

Pokud ti WinPatrol nic podezřelého nehlásí ve StartUp-u, tak si projdi ty kroky v odkazu. Můžeš mi ty screenshooty poslat na mail, ale dostanu se k tomu až o víkendu :-( Nepříjdeš na to kdy ti to restartuje ? Třeba při zatížení Compu nebo i bez zatížení ? Zkus to blíže specifikovat :-)
PC1: MB: MSI Eclipse SLI s.1366,BIOS v.1C; MEM: Mushkin 3x2GBB DDR3-1800;CPU: Intel Core i7-930; VGA: Sapphire ATI Radeon HD 5870 Vapor-X 1GB DDR5 , PCIe; CASE: Cooler Master CM 690 II Advanced ; HDD_system: Kingston 128GB SSDNow V+ Series; HDD_data: 2x WD RE3 3.5" 500GB WD5002ABYS v RAID0; DVD: DVD-ROM: LG GH22LS SecurDisc ;
Jerry44
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jerry44 »

No ty kroky sem vyzkoušel všechny až na ten BIOS.

Většinou se mi to restartuje kdyz je PC honě zatižený a běží delší dobu (cca 10h), ale například včera sem měl puštěny jen Skype a ICQ a najednou zničeho nic restart :(

Ja si stale myslim že to bude deska jen doufam když jo že mi uznaj reklamaci !
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

cim chladis CPU?
....ze by to byl MELOUN
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Lord píše:cim chladis CPU?
problém s teplotou bych spíš viděl u grafiky, X800GTO ultimate je celkem problém uchladit bez solidního průvanu

máš dobře odvětranou case? tz. 2x 120mm větrák + 120 ve zdroji
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

nechci byt skeptik ale videl bych to stale na slaby zdroj... je to sice 400W ale EC... podival bych se do biosu kolik drzi a jestli nekolisa... me tohle delalo presne totez. Bylo to tim ze mi drzel male napeti na 3.3V a mel 2.7 tak mi to tu a tam spadlo
chce to lepsi zdroj... napr. fortron atd.
muze to delat i grafika nebo pameti
pokud nema ten chladic na procesu plnej prachu nemel by mit problem ne :?
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Jerry44
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jerry44 »

No tak CPU chladim AC Freezer 7, na zdroji 120 vetrak mam,a GK to asi taky nebude, ona je vsude ta x800 ultim. focena bez vetracku ale ma tam taokovjej male zabudovanej uz od vyroby. Predtim sem mel Radeon 9600XT a delalo to taky :(
Jerry44
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jerry44 »

Don píše:nechci byt skeptik ale videl bych to stale na slaby zdroj... je to sice 400W ale EC... podival bych se do biosu kolik drzi a jestli nekolisa... me tohle delalo presne totez. Bylo to tim ze mi drzel male napeti na 3.3V a mel 2.7 tak mi to tu a tam spadlo
chce to lepsi zdroj... napr. fortron atd.
Tak sem se dival do toho biosu a mam tam furt 3,3V :?
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

nemel sem na mysli zrovna tech 3.3V to se stalo me... myslel sem vsechny hodnoty jestli sou v normalu... podivej se na desku jestli treba taky nemas hafouklej kondik... a sahni si na ten chladic u procesoru jestli neni moc horkej
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“