Společnými silamy na to přídem :)
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Jerry44
- Nováček

Společnými silamy na to přídem :)
Zdravím všechny
Mam problém s mým PC, z ničeho nic se mi restartuje :sad: .
Sestava vypadá takto Deska: Gigabyte GA-8VT880P COMBO, Procík: P4 630, RAM: 2x 512, GK: ATI Radeon x800 GTO ultimate Zdroj: Eurocase 400W, CDRom – TEAC DV- W50DK a Pioneer DVD-106S, HDD: Seagate 120G 8Mb cash.
Prvně sem zkoušel zdroj dříve sem tam měl 350W tak sem koupil 400W a nic se nezměnilo, tak sem si myslel ze to budou RAM ale použil sem test MEMTEST 86 běželo to na tom testu 4h a vypadá to že ram jsou v pořádku.
Prosím ještě o nějakou radu která by mohla pomoci vyřešit můj problém, třeba mam něco špatně nastavené v BIOSu, v BIOSu se totiž moc nevyznám :( (mám velké nedostatky v Aj :oops: , pak by to ještě mohlo byt deskou ale vyzkouším vše co mi poradíte než půjdu reklamovat desku.
Za všechny odpovědi moc dik
PS: Adminum se moc omlouvám, jestli toto téma nepatří do této sekce (nevěděl sem kam to mam napsat :? ). Děkuji za pochopení
//edit Thellwin - přesun z Rad s komponentama
Mam problém s mým PC, z ničeho nic se mi restartuje :sad: .
Sestava vypadá takto Deska: Gigabyte GA-8VT880P COMBO, Procík: P4 630, RAM: 2x 512, GK: ATI Radeon x800 GTO ultimate Zdroj: Eurocase 400W, CDRom – TEAC DV- W50DK a Pioneer DVD-106S, HDD: Seagate 120G 8Mb cash.
Prvně sem zkoušel zdroj dříve sem tam měl 350W tak sem koupil 400W a nic se nezměnilo, tak sem si myslel ze to budou RAM ale použil sem test MEMTEST 86 běželo to na tom testu 4h a vypadá to že ram jsou v pořádku.
Prosím ještě o nějakou radu která by mohla pomoci vyřešit můj problém, třeba mam něco špatně nastavené v BIOSu, v BIOSu se totiž moc nevyznám :( (mám velké nedostatky v Aj :oops: , pak by to ještě mohlo byt deskou ale vyzkouším vše co mi poradíte než půjdu reklamovat desku.
Za všechny odpovědi moc dik
PS: Adminum se moc omlouvám, jestli toto téma nepatří do této sekce (nevěděl sem kam to mam napsat :? ). Děkuji za pochopení
//edit Thellwin - přesun z Rad s komponentama
AMD X2 5000+ BE,ATI HIS 3870, 2GB RAM, 320 Seagate
- asistent
- Začátečník

Re: Společnými silamy na to přídem :)
Pokud je to z ničehonic, nemusí to být HW. Nechci dělat chytrého, ale většina problémů je v SW ať už s Winy nebo Wiry nebo jiné aplikace ?Jerry44 píše:.... z ničeho nic se mi restartuje
Zkus si zkontrolovat co ti běží v systému, zkus to projet nějakým kontrolním softem - typu "hijackthis" nebo "winpatrol" !
Pokud zjistíme, že je vše OK, můžeme se zaměřit na HW sestavu .
Asi nic moc chytrého, ale aspoň reaguju
PC1: MB: MSI Eclipse SLI s.1366,BIOS v.1C; MEM: Mushkin 3x2GBB DDR3-1800;CPU: Intel Core i7-930; VGA: Sapphire ATI Radeon HD 5870 Vapor-X 1GB DDR5 , PCIe; CASE: Cooler Master CM 690 II Advanced ; HDD_system: Kingston 128GB SSDNow V+ Series; HDD_data: 2x WD RE3 3.5" 500GB WD5002ABYS v RAID0; DVD: DVD-ROM: LG GH22LS SecurDisc ;
- Jerry44
- Nováček

- asistent
- Začátečník

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=21622
Pokud ti WinPatrol nic podezřelého nehlásí ve StartUp-u, tak si projdi ty kroky v odkazu. Můžeš mi ty screenshooty poslat na mail, ale dostanu se k tomu až o víkendu
Nepříjdeš na to kdy ti to restartuje ? Třeba při zatížení Compu nebo i bez zatížení ? Zkus to blíže specifikovat 
Pokud ti WinPatrol nic podezřelého nehlásí ve StartUp-u, tak si projdi ty kroky v odkazu. Můžeš mi ty screenshooty poslat na mail, ale dostanu se k tomu až o víkendu
PC1: MB: MSI Eclipse SLI s.1366,BIOS v.1C; MEM: Mushkin 3x2GBB DDR3-1800;CPU: Intel Core i7-930; VGA: Sapphire ATI Radeon HD 5870 Vapor-X 1GB DDR5 , PCIe; CASE: Cooler Master CM 690 II Advanced ; HDD_system: Kingston 128GB SSDNow V+ Series; HDD_data: 2x WD RE3 3.5" 500GB WD5002ABYS v RAID0; DVD: DVD-ROM: LG GH22LS SecurDisc ;
- Jerry44
- Nováček

No ty kroky sem vyzkoušel všechny až na ten BIOS.
Většinou se mi to restartuje kdyz je PC honě zatižený a běží delší dobu (cca 10h), ale například včera sem měl puštěny jen Skype a ICQ a najednou zničeho nic restart
Ja si stale myslim že to bude deska jen doufam když jo že mi uznaj reklamaci !
Většinou se mi to restartuje kdyz je PC honě zatižený a běží delší dobu (cca 10h), ale například včera sem měl puštěny jen Skype a ICQ a najednou zničeho nic restart
Ja si stale myslim že to bude deska jen doufam když jo že mi uznaj reklamaci !
- Lord
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Vivec
- Středně pokročilý

- Don
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
nechci byt skeptik ale videl bych to stale na slaby zdroj... je to sice 400W ale EC... podival bych se do biosu kolik drzi a jestli nekolisa... me tohle delalo presne totez. Bylo to tim ze mi drzel male napeti na 3.3V a mel 2.7 tak mi to tu a tam spadlo
chce to lepsi zdroj... napr. fortron atd.
muze to delat i grafika nebo pameti
pokud nema ten chladic na procesu plnej prachu nemel by mit problem ne
muze to delat i grafika nebo pameti
pokud nema ten chladic na procesu plnej prachu nemel by mit problem ne
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
- Jerry44
- Nováček

- Jerry44
- Nováček

Tak sem se dival do toho biosu a mam tam furt 3,3VDon píše:nechci byt skeptik ale videl bych to stale na slaby zdroj... je to sice 400W ale EC... podival bych se do biosu kolik drzi a jestli nekolisa... me tohle delalo presne totez. Bylo to tim ze mi drzel male napeti na 3.3V a mel 2.7 tak mi to tu a tam spadlo
- Don
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
nemel sem na mysli zrovna tech 3.3V to se stalo me... myslel sem vsechny hodnoty jestli sou v normalu... podivej se na desku jestli treba taky nemas hafouklej kondik... a sahni si na ten chladic u procesoru jestli neni moc horkej
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800