GF7900GT/ATI1800XT

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
hawkey_II
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

GF7900GT/ATI1800XT

Příspěvek od hawkey_II »

Ahoj, potrebuju poradit.. Nedockave cekam na 7900GT , ale oni porad nikde a zatim mi na podobnou cenu zlevnil radeon x 1800xt (256MB) od sapphiru.. vyplati se nadale cekat nebo je radeon zpravnou volbou?

dekuji za rady..
Protlak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: GF7900GT/ATI1800XT

Příspěvek od Protlak »

hawkey_II píše:Ahoj, potrebuju poradit.. Nedockave cekam na 7900GT , ale oni porad nikde a zatim mi na podobnou cenu zlevnil radeon x 1800xt (256MB) od sapphiru.. vyplati se nadale cekat nebo je radeon zpravnou volbou?

dekuji za rady..
Kdyby to bylo na me dal bych prednost novejsimu cipu. tzn. 7900GT
btw. http://www.czechcomputer.cz/fulltext.js ... =stockitem :wink:
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Já bych dal přednost tomu výkonnějšímu a to je podle testů Radeon X1800XT.

btw jsme tohle s Hawkeyem už řešili soukromě, dokonce i no-Xe jsem se ptal na jeho názor, a nakonec má Hawkey doma X1800XT 256MB.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Stejny dotaz...

Jde mi o odkazy na testy ve hrach aj. Nechci zadny nazor co nebude podlozeny grafem/clankem. Zajimaji me take pribalene hry nebo 3DMark aj., pokud u techto karet jsou.
GF by byl Leadtek nebo Microstar, ATI by byl Sapphire.
Co na tom budu hrat: pokud bude pribaleny CoD2, BF2 nebo neco podobneho tak klidne, jinak 100% UT2004 (nejvic ), Trackmania Nations, Flatout, X3:Reunion...u kazdeho na co nejvyssi detaily, ale aby to i pri nejnarocnejsich scenach behalo >30 FPS.
Tot vse, radte pls.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

->pilarius: Odhaduju že máš zálusk na něco z výběru Radeon X1800XT/GF7900GT... test kde je i 256MB verze XTčka je na ComputerBase. Celý jsem to detailně neprohlížel ale je tam docela dost her.
Zprůměrovaný grafy jsou tady. Všimni si, že bez AA/AF je GF7800GTX (mezi níž a GF7900GT se dá přibližně položit rovnítko) je rychlejší, ale s AA/AF má náskok Radeon X1800XT. 256MB malej, 512MB větší. Pro budoucí hry je nejprůkaznější asi ten poslední graf (1600x1200 4xAA/16xAF). Nejlíp z toho asi vychází X1800XT 256MB, kterej seženeš za 10 hadrů, 512MB stojí necelejch 12. GF7900GT není dostupná a GF7800GTX 256MB stojí kolem 14 tisíc...
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Lukfi píše:->pilarius: Odhaduju že máš zálusk na něco z výběru Radeon X1800XT/GF7900GT... test kde je i 256MB verze XTčka je na ComputerBase. Celý jsem to detailně neprohlížel ale je tam docela dost her.
Zprůměrovaný grafy jsou tady. Všimni si, že bez AA/AF je GF7800GTX (mezi níž a GF7900GT se dá přibližně položit rovnítko) je rychlejší, ale s AA/AF má náskok Radeon X1800XT. 256MB malej, 512MB větší. Pro budoucí hry je nejprůkaznější asi ten poslední graf (1600x1200 4xAA/16xAF). Nejlíp z toho asi vychází X1800XT 256MB, kterej seženeš za 10 hadrů, 512MB stojí necelejch 12. GF7900GT není dostupná a GF7800GTX 256MB stojí kolem 14 tisíc...
Diky...mam na to 10k. BTW vsechny hry hraju na 1024x768 at me to stoji stazeni na detailech nebo cokoliv jineho. Takze co myslis ze je lepsi na 1024x768 s co nejlepsim fps a kvalitou ? Zatim budu hrat jen UT2004 a ruzne modifikace, obcas X3 (ikdyz jeste nevim, protoze to, co ted dela Starforce je hruza) a CoD2, mozna TMN a neco podobneho...pozdeji bych si rad zahral v co nejlepsim kabatku UT2007, ale mozna to ani nerozchodim. Co tedy myslis ze je lepsi ? Clanky a grafy si jdu projit.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

pilarius píše:...
1024x768 to je omezení kvůli monitoru? Na to ti IMHO stačí i v docela dobrejch detailech nějaká levnější grafika než za 10 tisíc, ale budiž... X1800XT 256MB je za ty prachy docela dobrá volba... jen ten chladič je trochu hlučnější co lidi řikaj, tak ho třeba časem za něco vyměnit (třeba novej Silencer, protože moc jinýho na to neni)
hawkey_II
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hawkey_II »

Tak Radeona mam doma a jsem spokojeny.. je pravda, ze vetracek je mirne hlucny, ale da se to prezit.. Zatim jsem nevyzkousel f.e.a.r. :) , ale v AoE3 .. je to perfektni.. Mam kartu od sapphire a krome ruznych kabelu a ovladacu tam nic nebylo - zadne hry, programy.. Take bych podotknul ze karta je z... velka (skoro jako samotnej motherbord..
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Lukfi píše:
...
Neni to omezeni kvuli monitoru, ale jsem na nej proste zvyklej a navic kdyz nemusim prepinat na nic rozliseni tak mi to prijde proste lepsi a ve Windowsech na rozliseni vetsi nez 1024x768 se mi spatne ctou texty (je to rozostrene - nevim jestli myma ocima nebo necim jinym). Mam klasicky 17" CRT a jinak spokojenost. Drahou grafiku chci, protoze mam pocitac spise jako konzoli...temer zadne upgrady, jen kazde 2-3 roky kompletne nove PC tak potrebuju, aby to vydrzelo. A aby byly slusne performance v tom UT2007, jak jsem psal...
Hlucnost je mi sumafuk, pocitac mam zaplej, jen kdyz chci a to mam na sobe taky masivni sluchadla se zvukem naplno takze at si to rve jak chce, jen at se o to nespalim :-D .
Takze s vyhledem na 2 roky dopredu a co nejlepsi UT2007 bys mi okolo 10k doporucil spise tu X1800XT ?
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

vzhledem k nedostupnosti 7900GT si ani nemyslím že bys měl na výběr ... .. krom toho podel všech testů je x1800XT 256Mb i lepší navcí v pohodě dostupná ... více ti zatím neřeknu obě karty mi přijdou na testy snad příští týden :)

jinak 1024x768? mno vcelku archaické rozlišení , dokonce už highend na tomto rozlišení ani netestuji :) ale alespoň můžeše všechno hrát naplno bez omezení :) ... jinak problém bych spíše viděl v tom monitoru zkus to obměnit alespoň za kvalitní 21CRT ... dnes není problém sehnat trinitron skoro nový 21" ca 4000,- s DPH i se zárukou ;)
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Digitaldoom píše:vzhledem k nedostupnosti 7900GT si ani nemyslím že bys měl na výběr ... .. krom toho podel všech testů je x1800XT 256Mb i lepší navcí v pohodě dostupná ... více ti zatím neřeknu obě karty mi přijdou na testy snad příští týden :)

jinak 1024x768? mno vcelku archaické rozlišení , dokonce už highend na tomto rozlišení ani netestuji :) ale alespoň můžeše všechno hrát naplno bez omezení :) ... jinak problém bych spíše viděl v tom monitoru zkus to obměnit alespoň za kvalitní 21CRT ... dnes není problém sehnat trinitron skoro nový 21" ca 4000,- s DPH i se zárukou ;)
Ale me to rozliseni opravdu vyhovuje :D . A prave proto radsi ty 4k vrazim do graficky nez do monitoru (a 21" se zadkem by se mi ani nevesel na stul, proti LCD mam odpor - prilis moc vidim to rozmazavani a navic problemy s vadnymy pixely). Budes delat i testy v TES: Oblivion ? To by se mi hodilo nejvice, protoze je to Unreal Engine 3 a me by se hodilo vedet, jak to pobezi kvuli UT2007. Diky...
Cekat muzu klidne i mesic na tu 7900GT, ja to nejak vydrzim :lol: .
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

->pilarius: No se 17kou CRTčkem se na víc než 1024x768 moc hrát nedá pokud to neni nějakej kvalitní kterej zvládá i 85Hz. Fakt bych radši investoval do něčeho většího, když nechceš repasovanou profi jednadvacítku tak třeba nějakou devatenáctku, já mám ADI P955 a spokojenost. Kupovat si Radeon X1800 a hrát na tom na takovym malym monitoru... to bych zakázal :wink:
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Lukfi píše:...
No nevim, jestli kvalitni, ale ve Windows mam skryte zobrazovani frekvenci co nezvlada a 85 mi tam zustalo enabled a myslim ze jsem na 85 drive taky fungoval, ale pouzivam 75... Repasovane opravdu ne, ten CRT zadek by se mi sem nevesel, uz s timhle mackem se tu mackam :lol: . No tak, nic nezakazuj a ozvi se, jestli budes delat testy v Oblivionu na 1024x768...potrebuju vedet na ktere karte to pujde lepe...az vyjde UT2007 tak uz pravdepodobne nic jineho hrat nebudu (UT2004 me uspesne bavi uz rok a pul :D , a u UT jsem byl vic nez rok a i s UT2003 jsem se bavil 3/4 roku takze me UT2007 bude bavit na 100%).

Proste chci jen vedet, jestli zvladne Unreal Engine 3 na 1024x768 s co nejlepsim AA aj. lepe X1800XT nebo 7900GT. Tot vse, diky moc :wink: .

BTW: Ve spojeni s temito komponenty co budu kupovat...
Pentium D 920
Asus P5WD2 - Intel 955X
Kingston DIMM 1024MB DDR II 750MHz KHX6000D2/1G
Leadtek WinFast PX7900 GT TDH 256MB, PCI-E nebo Sapphire Radeon X1800XT
Thermaltake Swing VB6000BNS
Enermax Liberty 500W

A jeste neco: ty karty maji jen digitalni vystupy predpokladam...je k nim nejaka redukce na analog ? Stavaji se nejake chyby pri prevodu jako kdyz se z analogu dela digital (cetl jsem ze tato moznost nekoho zlobi)...
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Testy grafickejch karet nejsou v mojí kompetenci ale myslim že Oblivion bude docela oblíbená testovací hra, takže se snad něčeho dočkáš...
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Lukfi píše:
Testy grafickejch karet nejsou v mojí kompetenci ale myslim že Oblivion bude docela oblíbená testovací hra, takže se snad něčeho dočkáš...
Jo, promin, to bude testovat neco Digitaldoom, ja jsem se prehledl :shock: . Doufam ze pro me da i Oblivion moc prosim :lol: .
hawkey_II
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hawkey_II »

pilarius píše:

A jeste neco: ty karty maji jen digitalni vystupy predpokladam...je k nim nejaka redukce na analog ? Stavaji se nejake chyby pri prevodu jako kdyz se z analogu dela digital (cetl jsem ze tato moznost nekoho zlobi)...
Ano redukce je pribalena, pouzivam ji, protoze mam starsi LCD a novy bude az casem :) zadne problemy jsem ale nezaznamenal..
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“