Chci se připojit k síti 802.cz (Mates AD). Vzdálenost asi 150 m. od AP a přímá viditelnost. Z antény kabel 4 až 8 m. vedený do routeru ASUS WL-500g DeLuxe. Jaký typ antény mi doporučíte? A z jakým ziskem?
Jak velký vliv má dobře zvolená anténa na kvalitu? Cena není na prvním místě.
Po prostudování fóra jsem určil zisk do 10dB. Je to správně?
Na typu antény se tady lidi nějak neshodujou. Je lepší Yagi než síto? Nebo snad něco jiného?
Předem díky za pomoc.
Jakou anténu pro wi-fi
Moderátor: Don
- embert
- Nováček

-
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
pokud chceš spolehlivé řešení, tak http://www.inwifi.cz/eshop/index.php?go ... t=5&sub=23&
s její vyšší verzí (19 dBi) chytám signál na vzdálenost cca 2 km a to bez jakýchkoliv potíží
s její vyšší verzí (19 dBi) chytám signál na vzdálenost cca 2 km a to bez jakýchkoliv potíží
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- embert
- Nováček

-
Díky. A není výkon této antény na 150m. moc velký?pavel.minarik píše:pokud chceš spolehlivé řešení, tak http://www.inwifi.cz/eshop/index.php?go ... t=5&sub=23&
Já jen, abych někoho nezarušil.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no je to dost, ale anténa je směrová, takže by to neměl být problém, navíc velká výhoda této antény je plný talíř (výborně stíní rušení)embert píše:Díky. A není výkon této antény na 150m. moc velký?
můžeš zkusit třeba v AP regulaci výkonu, pokud budeš mít kabel dlouhý 8m oceníš vysoký zisk této antény i na 150m
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- embert
- Nováček

-
Tady je to úplná realtime poradnapavel.minarik píše:no je to dost, ale anténa je směrová, takže by to neměl být problém, navíc velká výhoda této antény je plný talíř (výborně stíní rušení)embert píše:Díky. A není výkon této antény na 150m. moc velký?
můžeš zkusit třeba v AP regulaci výkonu, pokud budeš mít kabel dlouhý 8m oceníš vysoký zisk této antény i na 150m
Toho zisku se trošku bojím, ale asi do toho půjdu. Strčím tam ještě bleskojistku a bude to akorát.
Stejný typ jsem měl vyhlédnutý.
Ještě jednou díky.
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Na bleskojistku se vyprdni, bude ti tlumit jak vysílání, tak i příjem a to není dobře. WL500 umí afaik regulaci a měl by tam mít napsaný, jaký výkon má právě na konektoru (v dBm). Schválně sem hoď ten rozsah, kolik ti to umožní. Cílem je dosáhnout co nejsilnějšího příjmu (tzn. co nejmenší útlum na pasivních prvcích) a vysílacího výkonu maximálně 20 dBi (100 mW E.I.R.P). Pokud to signál dovolí, budeš to moct ještě stáhnout. Když tě bude AP chytat dobře i se slabším, není důvod, abys jel na hranici a zbytečně pak rušil okolí. 150 m je prdlajs vzdálenost, to musí být s touhle parabolkou naprosto v pohodě.
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou