problem s TnT2 M64 AGP 4x na Intel 815EEA

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
dusan:up
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

problem s TnT2 M64 AGP 4x na Intel 815EEA

Příspěvek od dusan:up »

Caute lidi... 8-)

Mam malej problem, mam graficku kartu TnT2 M64 32MB AGP 4x, a zakladnu dosku Intel s chipsetom 815 (Intel 815EEA), ktora podporuje AGP 1x 2x 4x. Grafika funguje vo widlach aj ovladace sa daju nainstalovat, ale vo vlastnostiach grafickej karty mi pise ze ma len 8MB.
Kartu som skusal na inom stroji s chipsetom myslim 865 (aj na starsom stroji ako je ten Intel 815) a ukazuje tak ako ma 32MB.

Viete mi niekto pomoct s tym? Zda sa ze aj vykon tej karty je osideny.
BIOS na MB je uplne posledny.

diiky moc za akukolvek odpoved. :wink:

Dusan
Benu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Benu »

"Zda sa ze aj vykon tej karty je osideny."

Podle čeho usuzuješ? Jinak v 3Dmarku 2000 jsou testy zaměřené na velikost textur. Test 32 MB textur by měl u tebe proběhnot čistě bez trhání (je to takový průlet tunelem). Pokud to proběhne plynule, tak bych tento problém pustil z hlavy...
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

oops

tudů píše:"Zda sa ze aj vykon tej karty je osideny."

Podle čeho usuzuješ? Jinak v 3Dmarku 2000 jsou testy zaměřené na velikost textur. Test 32 MB textur by měl u tebe proběhnot čistě bez trhání (je to takový průlet tunelem). Pokud to proběhne plynule, tak bych tento problém pustil z hlavy...
:oops:
Diiky za tvoj prispevok.
Mno usudzoval som podla plynulosti filmov , porovnaval som tuto TnT2 M64 32MB s S3 Savage4 16MB, pricom ta S3 mi prisla na prehravanie filmov (divX) vykonnejsia (filmy boli plynulejsie). Ale bol to urychleny zaver pretoze DivX vyzaduje min. PIII 733MHz a ja tam mam ubohy Celeron 700MHz
Skusil som ten 3DMark 2000 a skutocne vykon grafickej karty ide na plno (2053 bodov). Len nechapem preco som to neskusil hned. :?
Asi preto ze stale hladam odpoved preco sa informacie o velikosti pameti na VGA zobrazuju nekorektne. Asi niaky bug :x (medzi 815 a TnT2)
Ale uvitam dalsie prispevky.

Diky vsem.
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

tnt2 m64 32mb nebo 16mb verze vzdy obsahuji 64bit pametovou zbernici
mb Hp 8265 B350 Sunflower a--6 8570 apu, 16 gb ram,128gb system,1tb data
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

wolf00 píše:tnt2 m64 32mb nebo 16mb verze vzdy obsahuji 64bit pametovou zbernici
Hmm... To je sice pekne, ale to snad nemoze sposobit chybne zobrazovanie velikosti grafickej pameti. (miesto 32MB zobrazuje 8MB)

Dusan
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

kolik ma karta cipu v pripade 32mb tnt2 m64 by to melo byt 4 chipy 4x 8mb
podivej se na a pak napis ... pripadne hod tady do galerie foto jestli ji mas cim vyfotit ...
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

wolf00 píše:kolik ma karta cipu v pripade 32mb tnt2 m64 by to melo byt 4 chipy 4x 8mb
podivej se na a pak napis ... pripadne hod tady do galerie foto jestli ji mas cim vyfotit ...
Hmm... zaujimava uvaha... behem soboty hodim info (foto), tedka mi tam bezi low lewel format pro 120GB hdd... takze to este niaku dobu potrva :huh:

Dusan
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Tak tu je foto tej nezbednej VGA karty.
Sorry kvalita nic moc.
http://script.iglu.cz/vga.jpg

Vlastnim este tu Savage 4 16MB tak ta ma myslim dva chipy po 8MB, ale na tejto mi widle ukazuju ze grafika ma 16MB.

Dusan
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

podle me je to urcite tnt2 m64 32mb, moje ma taky 4 chipy takze myslim vyreseno ...
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

wolf00 píše:podle me je to urcite tnt2 m64 32mb, moje ma taky 4 chipy takze myslim vyreseno ...
To ze je grafika 32MB som si bol 100% isty, ako som pisal, skusal som kartu aj v inom stroji (ina MB) a tam widle ukazuju informacie o velikosti grafickej pameti tak ako maju teda 32MB.
Ja sa snazim najst odpoved PRECO prave na tejto doske ako je v predmete (Intel 815) a na tych istych widlach ukazuje len 8MB.
Ako som uz zistil karta bezi na plny vykon (32MB), len ta informacna cast ma stve. :jaw:

Dusan
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“