DFI nF4 Infinity (DAGF) /Ultra (939, nF4 /Ult) - tipy a rady

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
hojmen
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hojmen »

Zkus změnit násobič z Auto na maximální možnou hodnotu...9x u Opteronu 144
MB: DFI NF4 Ultra-Infinity CPU: Opteron 146@2800Mhz FAN: Arctic Cooling Freezer 64 Pro GK: Ati x1600xt@610/1560 RAM: Kingston 2x512MB HDD: WD 250GB 2500KS DVD: Nec 4551 Zdroj: Chieftec 410W CASE: Sunbemtech Trio REPRO: Logitech Z-3e 2.1 MOUSE+KEYBOARD Logitech Cordless Desktop S510 PAD: PRG STEELPAD 4D MONITOR: FS 19 P-2
Vlada321
Nováček
Nováček

Příspěvek od Vlada321 »

Tak to pomohlo, díky.
A jak je to s tou PCI? Jde nějak zpomalovat?
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

hojmen píše:Já jsem to vyřešil,tak že v biosu jsem snížil jeho rychlost na 50% a potom ještě ve speedfanu na 30%,při zátěži na 45% a není skoro slyšet.Teplota v klidu 42° při zátěži max 49°.
na teto desce nejde regulovat chipset fan ,asi mas jinou desku a to by si do tohohle threadu nemel psat ,pletes lidi jenom :cry:
jairocon píše:naposledy som cital tento thread ked mal 9 stran pred mesiacom a povedal som si, ze pridem neskor, urcite to tu niekto dovtedy vyriesi, ale zda sa, ze to nikto este neporiesil.
ano lidi to tu vyresili uz daavno ,koupili si toho ZELMAN/PRIMECOOLER pasiva :lol: a pokud chces dalsi vrtulnik tak nebud lenivej a podivej se do sekce chlazeni: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=50093 nebo do nejakeho shopu na netu treba http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=16134
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

[CZ]mike píše: na teto desce nejde regulovat chipset fan ,asi mas jinou desku a to by si do tohohle threadu nemel psat ,pletes lidi jenom :cry:
hmm, ze bych mel taky uplne jinou desku??? :)
CPU: AMD RYZEN 5 7600X MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
freemem
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od freemem »

me teda vetracek jde v pohode regulovat, treba ve speedfanu. nesmi ale byt v biosu nastaveno u chipset fan na auto, je treba dat 100% a pak ve win regulovat, pokud ho dam na 40% tak je neslysitelnej a teplota neprekroci 46°.
jinak nevite co znamena v zalozce nastavovani casovani a frek. pameti . je to hned druhy radek. je tam hodnota "Update" a "Limit" a souvisi nak s frekvenci, limit je podle me ze pameti neprekroci nastavenou frekvenci ale co je to Update? dale pak by me zajimalo kde se nastavuje Command Rate na 1T.
Smolda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smolda »

[CZ]mike píše: na teto desce nejde regulovat chipset fan ,asi mas jinou desku a to by si do tohohle threadu nemel psat ,pletes lidi jenom :cry:
Nekdo uz tady psal ze to jde s novejsim biosem
DonMichal
Začátečník
Začátečník

Re: Problém s ikonou Bezpečně odebrat hardware

Příspěvek od DonMichal »

hojmen píše:Mám takový problém s ikonou v tray liště Bezpečně odebrat harware,kde mi nabízí abych odebral HDD,samozřejmě že odebrat nejde.Když se o to pokusím napíše,že hardware nelze odebrat.Proč to tam teda je?Nevíte někdo jak to dostat pryč?Strašně mě to tam štve.
Další věc co mě překvapila je,že když jsem si rozdělil HDD na dvě partition,tak se systémem je C:,potom je DVD D: a teprve potom je druhá partition E: Vždycky jsem byl zvyklý,že první jsou pevné diskyC:,D:.....X:,ať je partition kolik chce a teprve potom DVD resp. CD mechaniky?

Dokáže někdo poradit?
Je to v tom že máš hadr v SATA tak to tam píše to je u všech. Ještě snad nikdo nepřišel jak to dát pryč. Prostě to přehlížet a odstranit to nejde protože máš na tom systém :wink:
Někomu jde práce od ruky a někomu ruce od práce :)
Kynio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kynio »

Mate tu nekdo na tÿhle desce zprovozneny SPEEDFAN? Potreboval bych s necim poradt..ja uz nevim co s tim je.Ty teploty CPU a CPU diode a Chipsetu jsou nejaky pomateny. :sad: Ja ani nevim jak to mam vysvetlit. Proste zatizim PC pres program prime95. Zacne se to vsechno zahrivat..desku mam 38°C , CPU 46°C a CPU Diode mam treba az 50°C a to vsechno bez zapnutyho chladice..je jen udelanej pruvan ve skrini. Jakmile zapnu Freezera co mam na prociku taxe me zacne snizovat teplota u CPU Diode, ale u CPU se me teplota nesnizi ale naopak jde porad nahoru. Kdyz ale zapnu otacky vetracku na chipsetu tak jde hodne rychle teplota CPU dolu.chipset zustane na tech 38°C ale CPU jde proste dolu a jeste niz nez je chipset, asi na 35°C. Ja uz nevim co si o tom mam myslet?Co myslite vy?cj spatne? diky za pomoc

EDIT: divam se na teploty i v programu Everest.A ukazuje stejne jako speedfan.Jinak CPU diode jsem schopnej schladit az na 26°C kdyz jen pisu tedka do fora =))a cpu 34°C a chipset 36°C
MB: ASUS P5Q Deluxe (bios 1611) CPU: Core2Duo E8400 3Ghz@3,6Ghz CHLADIČ: CM Hyper 212 GPU: Gigabyte ATI HD5770 silent RAM: 2x 2GB DDR2 Corsair DHX 800Mhz@1066Mhz (5.5.5.12 2,1V) HDD: SSD Crucial M4 128GB + WD 640GB AAKS + WD EARS 2TB + 2x Acutake Dark Disc 2 ZDROJ: Seasonic X-460 FanLess Gold DVD: DVD+/-RW Samsung SH-S223Q LS LCD: LG IPS226 (občas i telka Samsung F6740) OS: Win 8.1 AUDIO: AVR Onkyo SR-508 + set Jamo C405 a Asus Xonar DX (optika)
DonMichal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DonMichal »

No mě to zase dělá že teplota procáku je kolem 34 a když dám otáčky toho větráčku na něm na plno tak se mi začne víc zahřívat a jde třeba na nějakejch 37.5 ale cítím že z krabice jde větší chlad. No je to nějaký zajímavý :oops:
Kynio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kynio »

aha..takze nejsem sam kdo ma ty teploty nejaky pomateny :sad:
MB: ASUS P5Q Deluxe (bios 1611) CPU: Core2Duo E8400 3Ghz@3,6Ghz CHLADIČ: CM Hyper 212 GPU: Gigabyte ATI HD5770 silent RAM: 2x 2GB DDR2 Corsair DHX 800Mhz@1066Mhz (5.5.5.12 2,1V) HDD: SSD Crucial M4 128GB + WD 640GB AAKS + WD EARS 2TB + 2x Acutake Dark Disc 2 ZDROJ: Seasonic X-460 FanLess Gold DVD: DVD+/-RW Samsung SH-S223Q LS LCD: LG IPS226 (občas i telka Samsung F6740) OS: Win 8.1 AUDIO: AVR Onkyo SR-508 + set Jamo C405 a Asus Xonar DX (optika)
DonMichal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DonMichal »

No podle mě to má ůčel asi až při vyšších teplotách :oops:
Kynio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kynio »

Sem udelal takovej malej test jaxe chovaj jednotlivy teploty ve speedfanu 4.28.

http://www.kynio.wz.cz/tabulkateplot.jpg

x%Z - znamena Zatizeni PC v prime 95
x%CPU - znamena spustenej chladic cpu v procentech
x%NB - znamena spustenej chladic chipsetu v procentech

Dodam jen ze sktin je lehce odvetravana vepredu 120mm fan na 5v v zadu AC FAN3 na 5V a 120mm fan ve zdroji na 5V.Chladic na prociku je Freezer64 a na desce original DFI. Takze co by ste rekli podle tech teplot ze je T1-T4..doufam ze to trosku pomuze ta tabulka =)) diky za pomoc

EDIT: jeste dodam ze v pokoji je teplota kolem 22°C

//edit Wilik - upraveno na odkaz
Naposledy upravil(a) Kynio dne pát 10. úno 2006, 22:01, celkem upraveno 1 x.
Hind
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hind »

Cau, mam velkem problem
Zkousem jsem pretovit procesor, nastavil sem FBS na 220Mhz, HT snizil na 4x. po restartu se v biosu i pri bootovani zobrazi frekvence 2200Mhz, ale po najeti do windowsu se zpet na 2010Mhz. nevim co s tim, už sem zkousel Multiplikator na Auto i na 10x (9x snizi frekvenci na 1,8 a to i ve winech), pak i pameti z UPDATE na LIMIT(Pokud je tam limit, tak pameti nepojednou vic nez na kolik maj specifikace? mam 433Mhz) a porad nic nepomaha :( Pomooc :)
j@d
Nováček
Nováček

Statické sršení :(

Příspěvek od j@d »

Stalo se vám u této desky, že se vám ozývá z oblasti nalevo mezi procesorem a výstupy, podivné statické sršení? Projevuje se to přeba při otáčení kolečkem na myši, nebo při 3D aplikacích (3DMark)?
Je to dost otravné a hlasité. Odpověď jsem tu zatím nenašel.
Čím to může být?
CPU: AMD Opteron 144 MB: DFI nF4 Ultra Infinity COOL: BOX;) MEM: 2x Kingmax 512 MB PC 3200 CL 2.5 4-3-3 -6
VGA: Leadtec GF A6600GT THDHDD: 2x WD 160GB 8MB SATA + WD 120GB Sound: onboard Monitor: FSC P19-2 Zdroj: Chill Innovation 510W
Smolda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smolda »

Taky se mi to stava, hlavne pri oc je to slyset,ale pri zavreny skrini to zbytek kompu spolehlive prehlusi
gmn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gmn »

chtěl bych se zeptat jestli už někdo vyřešil problém s ukazování teploty. nejnovější BIOS zdá se nepomáhá a speedfan taky neukazuje realné hodnoty (33°C - to bude asi víc :) ). mám Semprona 2800+ na 2,4ghz a nerad bych aby mě shořel :) dík za odpovědi
OXI
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OXI »

Provozuje někdo na této desce moduly 4x512MB? Jestli jo, tak mi napište vaše zkušenosti buď sem, nebo do pošty
jurgenb
Nováček
Nováček

Netočí se :o(

Příspěvek od jurgenb »

Zdravím, mám celkem divný problém. Koupil jsem si tuto desku (MB DFI s.939 nF4 Infinity, nForce4, PCIe x16) a netočí se mi na chipsetu ventilátor. :sad:
Chtěl bych se zeptat, zda se zapíná sám někdy v průběhu práce či po překročení určité teploty, nebo se má totiž od začátku ihned po zapnutí počítače (jak logicky předpokládám).

Je mi to totiž krajně podezřelé a nerad bych chipset spálil. Díky za každou dobrou radu. Nevím, zda je to chyba výrobce či jen druh nastavení. Mám to reklamovat? :huh:
Kynio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kynio »

no musi se zapnou hned po zapnuti pc.Koukni do nastaveni v biosu nekde tam je na nastaveni rychlostni regulace vetracku na chipsetu a cpu..treba je to vyply..ale nemelo by..skus taky resetnout desku a jestli nepujde tak reklamace..nebo si proste kup jinej vetracek (kterej bude milionkrat lepsi) pze tenhle je slenej..jak huci atd..proste na nic
MAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAN »

Ano, mel by se spustit se zapnutim PC, zkus to co radi Kynio.
Ale za ten vetracek se musim primluvit, na 100% mirne huci (fpohode se to da vydrzet), na 50% huci uz jen trosicku a na 30% uz neni slyset.
Cekal jsem, co to nebude za vrtulnik a v porovnani s 7600GT je to nadherne ticho, u 7600GT kdyz se roztoci naplno, to je teprve...
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“