Nejede MySQL - vyřešeno

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
PachezZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nejede MySQL - vyřešeno

Příspěvek od PachezZ »

Zdar mám problém , nutně potřebuju funkční mysql - dřív mi jelo ale najednou nejede , nevidim žádnej důvod... v winmysqladmin je psáno MyODBC not found , no tak sem to stáhnul ale pořád nejede , používal sem phptriad tak jestli víte o nějakym dobrým balíku kterej by měl chodit tak řekněte...
nutně to potřebuju rozjet qůli práci...
Naposledy upravil(a) PachezZ dne pon 27. bře 2006, 13:20, celkem upraveno 1 x.
(Pokud jste docetli az sem a zda se vam ze tento post nema zadny vyznam pro vas psychicky rozvoj, stejne jakozto pro celosvetovy rozvoj jaderne fyziky, chemie, a vyzkum zivota chrousta srilanskeho, jste dusevni chudaci a nicemu nerozumite.)
TDi - Ten Dým Ignoruj
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

nejlepší balík je XAMPP http://www.apachefriends.org/en/xampp.html - osobně zatím používám standalone instalace protože jsem línej to přeinstalovávat, ale na XAMPP slyším jen samou chválu :roll:
ignorelist: kremrole a dezoláti
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejede MySQL

Příspěvek od Teuzz »

PachezZ píše:Zdar mám problém , nutně potřebuju funkční mysql - dřív mi jelo ale najednou nejede , nevidim žádnej důvod... v winmysqladmin je psáno MyODBC not found , no tak sem to stáhnul ale pořád nejede , používal sem phptriad tak jestli víte o nějakym dobrým balíku kterej by měl chodit tak řekněte...
nutně to potřebuju rozjet qůli práci...
PHPTriad už není aktaulizovaný... používám WAMP (http://www.wampserver.com/en), v poslední verzi obsahuje:

Apache/2.0.55 (Win32)
PHP 5.1.2
MySQL 5.0.18-nt

Jednotlivé extensions jdou spoušět přes tray ikonu, ne třeba tedy upravovat php.ini.

Spokojenost nejvyšší ;-)
Burn in hell.
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

taky používám WAMP...

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
PachezZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PachezZ »

že php triad neni akualizovanej vim ale prostě sem ho měl pdole sebe a na moje věci mi stačil , ted sem zkusil ten XAMPP a dělá to to samý jakmile spustim mysql služnbu taxe sice spustí ale do pár vteřin se zase vypne už fakt nevim co s tim...

Jdu zkusit WAMP ale pochybuju že to bude... problém bude že se s tim určitě něco tluče ajen nevim co a nebo tomu fak tnějak chybí nějakej driver
(Pokud jste docetli az sem a zda se vam ze tento post nema zadny vyznam pro vas psychicky rozvoj, stejne jakozto pro celosvetovy rozvoj jaderne fyziky, chemie, a vyzkum zivota chrousta srilanskeho, jste dusevni chudaci a nicemu nerozumite.)
TDi - Ten Dým Ignoruj
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

No, třeba mě se najednou přestal spouštět Apache, což mě dost točilo, protože ho potřrbuju každej den. A ona mu ta nová WiFina zabrala port 80, tohle by mohlo být na podobný bázi... Jak jsi uspěl?
Burn in hell.
PachezZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PachezZ »

ani balík wamp nejede... reinstalovat wokna nehodlám... já port 80 zabranej nemám ... některý podsložky OBČAS apache vyhodí ale většinu ne... MySQL nejede... když zkusim službu pustit ve správci služeb tak mi to napíše "Služba byla neočekávaně ukončena" , prostě už nevim co s tim... taky ho potřebuju každej den a proto mě to dost štve... už nevim jak s tim , kdybych aspoň apache donutil k běhu tak bych tu db udělal klidně pro pokusy na nějakym freehostingu ale programovat to rovnou na ftpku neni moc pohodlný...

edit:// kecám kraviny... XAMPP nejde, WAMP teprv stahuju... zkusim projet kompa všim co najdu a uvidíme , ale žádnej škodlivej softík bych tam mít neměl...

edit2:// WAMP: no zdá se že mysql jede ale pro změnu nejede apache
zatim sem zachytil jen tohle hlášení ale nějak nevim co si pod tim mám představit

(OS 10048)Normßlný je povoleno pouze jedno pou×itÝ ka×dÚ adresy (protokolu, sÝŁ
vÚ adresy, portu) soketu.  : make_sock: could not bind to address 0.0.0.0:80
no listening sockets available, shutting down
Unable to open logs
jen dodám že v httpd.conf mám nastaveno jako jmeno serveru 127.0.0.1:80
TDi - Ten Dým Ignoruj
PachezZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

řešení

Příspěvek od PachezZ »

Našel sem řešení , poté co sem objevil tuhle hlášku tak už to šlo samo... Skype mi blokoval prot 80 , nevim teda proč když to dřív nedělal ale to je fuk...
Takže řešení je tady:
'malej měkej' píše: Souhrn
Tento článek popisuje, jak určit, který program používá či blokuje určité porty protokolu Transmission Control Protocol (TCP).

Nástroj Netstat.exe má nový parametr -o , který zobrazuje identifikátor procesu (ID) přidružený ke každému připojení. Tyto informace je možné použít k určení, který proces (program) naslouchá na daném portu. Příkaz netstat -ano může mít například následující výstup:

Proto    Místní adresa    Cizí adresa        Stav         PID
TCP      0.0.0.0:80       0.0.0.0:0          NASLOUCHÁNÍ  888
Pokud použijete program Správce úloh, můžete nalézt ID procesu odpovídající určitému procesu (programu). Tato funkce umožňuje najít port, který daný program právě používá. Protože daný port je již používaný nalezeným programem, nemůže jej použít jiný program.

Zpět nahoru

Nalezení ID procesu určitého programu
1.
Stiskněte kombinaci kláves Ctrl+Alt+Del a poté klepněte na tlačítko Správce úloh .

2.
Klepněte na kartu Procesy .

3.
Pokud se nezobrazí sloupec PID, klepněte na nabídku Zobrazit , klepněte na příkaz Vybrat sloupce a poté zaškrtněte políčko PID (Identifikátor procesu).

4.
Klepnutím na sloupec "PID" seřadíte uvedené procesy podle jejich identifikátorů. Podle zobrazených identifikátorů snadno naleznete názvy odpovídajících programů.
TDi - Ten Dým Ignoruj
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: řešení

Příspěvek od Teuzz »

Stačí v httpd.conf přepsat

127.0.0.1:80
na

127.0.0.1:8080
a pak přistupovat na localhost přes tuto IP.... nebo localhost:8080 mám to tak kvůli té WiFi... v Opeře jsem si hodil alias a pohodička ;-)

technicky vzato by to mělo jít nastavit i v hosts, ale to mi příjde zbytečně radikální, bůh ví, co by se s tím sesypalo
Burn in hell.
PachezZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PachezZ »

2 Teuzz:
což že bych to moh udělat takhle vim ale radši si uvolnim port 80, ostatně myslim že na 8080 už něco mám...
Problém byl v tom že sem nikdy nezahlíd tu chybovou hlášku a pak mě konečně napadla spásná myšlenka nasměrovat výstup do textovýho souboru :) a jak sem jí tam objevil tak už to šlo hladce...
Nicméně stejně bych to bez fora nevyřešil protože moje stary mysql nejelo :)
TDi - Ten Dým Ignoruj
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

PachezZ píše:2 Teuzz:
což že bych to moh udělat takhle vim ale radši si uvolnim port 80, ostatně myslim že na 8080 už něco mám...
Problém byl v tom že sem nikdy nezahlíd tu chybovou hlášku a pak mě konečně napadla spásná myšlenka nasměrovat výstup do textovýho souboru :) a jak sem jí tam objevil tak už to šlo hladce...
Nicméně stejně bych to bez fora nevyřešil protože moje stary mysql nejelo :)
Aha, OK...
hlavně dávej bacha, jestli se ti nějak zásadně nezměnilo PHP.ini, protože se ti může rozhodit funkčnost skriptů... (Safemod, register globals, ...)
Burn in hell.
PachezZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PachezZ »

2 Teuzz:
To je mi jasný ale naštěstí mám starý php ini zálohovaný takže když něco nepude stačí porovnat... spíš mě štve že musim znova tahat db z webu na localhost pro některý projekty... starý soubory db mi to nějak nechtělo brát mysli takže si exportnu aktuální z webu
TDi - Ten Dým Ignoruj
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

PachezZ píše:2 Teuzz:
To je mi jasný ale naštěstí mám starý php ini zálohovaný takže když něco nepude stačí porovnat... spíš mě štve že musim znova tahat db z webu na localhost pro některý projekty... starý soubory db mi to nějak nechtělo brát mysli takže si exportnu aktuální z webu
JJ, taky mi to dělalo u některých DB... asi nějaká zásadní změna mezi MySQL 4 a 5, která znemožňuje číst ten soubor...
PHPMyAdmin hlásí, že to nemůže přečíst, protože to neexistuje
Burn in hell.
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“