Asus P5LD2 /-V /Deluxe (775, 945P + ICH7R)
Moderátor: Eddward
- podmi
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Asus P5LD2 /-V /Deluxe (775, 945P + ICH7R)
no doufam ze to pisu do spravne sekce ale jelikoz se to tyka zakladovky tak asi jo. Mam asuse P5LD2 a nikde se nemuzu docist (ani v prilozene brozure) zda podporuje pripojeni zarizeni firewire. Nemate s tim nahodou nejake zkusenosti?? Dik
- VeVe_350Z
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Myslim ze firewire ma len P5LD2 Deluxe, obycajna nie
CPU: C2Q Q9650 + Thermalright Venomous-X, MB: Asus P5E X38 flash to Rampage Formula, RAM: 6GB DDR2 800Mhz Corsair TwinX XMS2 DHX, VGA: Asus GTX 285 TOP, Audio: Creative SB Audigy 2 ZS, HDD: 2x Samsung HD502IJ 500GB, Samsung HD103UJ 1TB, Hitachi 500GB PSU: Enermax Infinity 650W, Case: Fractal Design Define R2 Titanium Grey, LCD: 24" HP LP2475W, Keyb & mouse: Logitech G15 1st gen. + RAZER Naga Molten + Razer Mantis speed, Wheel: Logitech G25
- _Stepan
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Lord
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Dobby123
- Nováček
-
- Mr.Nigga
- Začátečník
Pokud ten řadič nekoupíš někde na tržnici, tak by s tím problém bejt něměl, oni výrobci základních desek tam taky nedávají kdoví co.Dobby123 píše:Z hlediska dlouhodobého stabilního a bezproblémového fungování desky je spíš lepší mít FW už z výroby nebo je to jedno, takže by vlastně mohlo být výhodnější zařídit si FW sám ? Dík.
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
- Dobby123
- Nováček
-
- Delarge
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Chtěl bych vědět, jestli je mezi normální a deluxe verzí nějaký rozdíl, co se týče OC možností. Jestli se dá na deluxe verzi přetaktovat víc nebo jestli má třeba víc možností v biosu, nebo jestli tam žáadnej rozdíl není. Za každý info dík...
Intel Core i7 12700KF + Noctua NH-U12A CB -- Gigabyte Z690 GAMING X DDR4 -- Gainward Phantom RTX 4080 -- G.Skill Ripjaws V 2x16GB@3600CL14 -- WD Black SN850 NVMe 2TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Sennheiser HD 560S -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- WIN 11 Home 24H2
- BLOOR
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- _Stepan
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Peterer
- Začátečník
Chci koupit tuto desku místo Gigabyte GA-8I845P-G. Dejte někdo info co ji máte-časování pamětí, PCIe lock, napětí, stabilita po přetočení.. - prostě OC funkce. Chci koupit STD verzi.Delarge píše:Chtěl bych vědět, jestli je mezi normální a deluxe verzí nějaký rozdíl, co se týče OC možností. Jestli se dá na deluxe verzi přetaktovat víc nebo jestli má třeba víc možností v biosu, nebo jestli tam žáadnej rozdíl není. Za každý info dík...
Gigabyte mi klekl po update Biosu a nemá moc možností na taktění a nikdo mi neporadil jak vyvolat OC menu - po stisku CTRL+F1 se mi zobrazí pouze nápověda na ovládání menu! Celerona 2,8 jsem přetočil max na 3.07 a potom mrtvo. Gigabyte už nechci, Asus bude asi lepší volba.
Notebook Acer Extensa 5620G, DDRII 1GB , HDD 160GB SATA, ATI Radeon HD2400XT 256MB, Vista 64bit Ultimate
- Holda
- Středně pokročilý
- Peterer
- Začátečník
- Holda
- Středně pokročilý
- Peterer
- Začátečník
- podmi
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
ja mam normalni verzi bez SE a STD....no casovani pameti mam auto pac jsem v tom casovani nevidel moc velky rozdil (ikdyz behem nanosekund se toho da nekdy stihnout docela dost ) ale zalezi to hlavne na pametech. na PCIex lock se ti mrknu dneska a dam vedet, napeti normal - resp nevim co tu chces vedet, stabilita po prekroceni je takova ze se ti nenastartuje pc....musis ho natvrdo vypnout a po zapnuti se ti obnovi nastaveni v BIOSu. Jinak nebyt WinuXP tak je stabilita mojeho pc 100%. Ale zda se mi ze deluxe desky jsou jeste stabilnejsi a propracovanejsi (a neni to jen ve vybave) ale to je muj nazor. Jinak bych ti spise doporucil koupit si neco novejsiho.Delarge píše:Dejte někdo info co ji máte-časování pamětí, PCIe lock, napětí, stabilita po přetočení.. - prostě OC funkce
- JanHavlicek
- Středně pokročilý
Jestli jsem to pochopil dobře, je tohle hlavní thread o desce P5LD2
Koupil jsem mimo jiné ASUSe P5LD2 (non-deluxe) a AC Freezer 7 Pro. Tenhle chladič nemá TC regulaci a reguluje ho deska. To je sice fajn, ale nevím, jak optimálně nastavit ono regulování. Standardně při defaultním nastavení větrák točí 2500 rpm, což je nesnesitelný hukot a snesl bych ho jedině při burn. Po nastavení nějakého ze tří regulovacích modů - Optimized, Silent nebo Performance točí větrák neustále 550 rpm, což je sice dobrý z hlediska hluku, ale zase zkrátka nechladí. Nevíte tedy někdo, jak to optimálně nastavit ? Myslím teďka pomocí softwaru apod., ne koupí regulátoru, což je sice řešení, ale rád bych nějakou automatiku a navíc použitelný regulátor taky něco stojí
Díky za pomoc
Koupil jsem mimo jiné ASUSe P5LD2 (non-deluxe) a AC Freezer 7 Pro. Tenhle chladič nemá TC regulaci a reguluje ho deska. To je sice fajn, ale nevím, jak optimálně nastavit ono regulování. Standardně při defaultním nastavení větrák točí 2500 rpm, což je nesnesitelný hukot a snesl bych ho jedině při burn. Po nastavení nějakého ze tří regulovacích modů - Optimized, Silent nebo Performance točí větrák neustále 550 rpm, což je sice dobrý z hlediska hluku, ale zase zkrátka nechladí. Nevíte tedy někdo, jak to optimálně nastavit ? Myslím teďka pomocí softwaru apod., ne koupí regulátoru, což je sice řešení, ale rád bych nějakou automatiku a navíc použitelný regulátor taky něco stojí
Díky za pomoc
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
- podmi
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
hmmm uz to ze ti to jde menit v BIOSu je divne mi to nemohne ani jednou otackou . No spravne by jsi mel mit 4-pinovy vetrak aby jsi ho mohl regulovat pomoci BIOSu ale tyto vetraky vyrabi a dodava pouze a jen intel jako boxy ....jnk zkus speedfan ale někde tu bude thread už jsem to tam řešil tak se kdyžtak mrkni.
- Benu
- Začátečník
Jo to jsem taky řešil. Mám teď prostě nastavený režim "performance" a v klidu jsou ty otáčky opravdu okolo 550. Jenže teplota je OK, takže v tom nevidím problém. Nejvíc mi to samo zvedlo otáčky na 650, a to byla teplota procíku tak 48 stupňů. Na oficiálním foru Asusu si můžeš přečíst, že je to problém neřešitelný (pokud to výrobce neošetří v Biosu, ale ten to má zjevně na háku). Jediné co mi vadí je, že minimální otáčky pro nahlášení chyby při (re)startu systému jsou 600. Čili tohle hlášení je třeba vypnout. S tímhle mě Asus pěkně naštval. Když k tomu přidáme problémy s restartem při přetaktování, tak se myslím vyplatí začít uvažovat o jiném výrobci základních desek.
- Peterer
- Začátečník
Mám tuto desku dva dny. První spuštění na mne hodilo hlášku, že mám open case a nepustilo mne to dál, resnul jsem bios a potom již OK.
Ale na problém s řízením otáček jsem došel až nyní. Mám AC Freezer 7 Pro a jel pořád naplno. Po nainstalování Ai Boosteru a přepnutí na performace jede na 440 ot.,tak jak píšete výše, ale podle mne je to konstrukční vada, přece deska musí regulaci otáček zvládat sama bez softu, navíc nemám nainstalovené utilitky moc rád. Nepomůže nový bios ?
Gigabyte I945P-G toho AC freezera vpohodě regulovala.
Ale na problém s řízením otáček jsem došel až nyní. Mám AC Freezer 7 Pro a jel pořád naplno. Po nainstalování Ai Boosteru a přepnutí na performace jede na 440 ot.,tak jak píšete výše, ale podle mne je to konstrukční vada, přece deska musí regulaci otáček zvládat sama bez softu, navíc nemám nainstalovené utilitky moc rád. Nepomůže nový bios ?
Gigabyte I945P-G toho AC freezera vpohodě regulovala.
Notebook Acer Extensa 5620G, DDRII 1GB , HDD 160GB SATA, ATI Radeon HD2400XT 256MB, Vista 64bit Ultimate