Opteron s939

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
kvoco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kvoco »

FaZZy píše:mě to připadá jako sázka do loterie a když to nevýjde tak vyhodím 1500
ak ide ten tvoj venice na 2800 tak to urcite nemen...
AMD Ryzen 7 9800X3D+ARCTIC Liquid Freezer III 280 A-RGB, ASUS TUF GAMING B650-E WiFi, KINGSTON Fury Beast 64GB 6000 MHz CL30 RGB EXPO, GIGABYTE GeForce RTX 5070Ti GAMING OC 16G, Patriot VIPER VP4300 Lite 2 TB, NZXT H5 Flow RGB, GIGABYTE AORUS Elite P850W, GIGABYTE AORUS FI32Q
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

[NA] - Neo : No tak pak se nemůžeš divit, že ti to nevalí... HT musíš snížit na 4 možná až 3, záleží na výšce FSB...

Mám Athlon64 3000+ s jádrem Winchester. Z původních 1800 to zatím tahám(s drobnými komplikacemi, konkrétně to, že FSB musím zadávat z Windows, jinak to píše že systém "může být nestabilní" ať změním zase zpět nastavení - s tím by jste mi taky mohli pomoct, ale to by zase pánové redaktoři protestovali, že to sem nepatří...) na 250FSB, ale to je v progressu, takže s tím pudu asi výš. Takže se chci zeptat: vyplatí se jít do toho Opteronu přes to, že je to taková loterie?
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
[NA] - Neo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od [NA] - Neo »

Aros píše:[NA] - Neo : No tak pak se nemůžeš divit, že ti to nevalí... HT musíš snížit na 4 možná až 3, záleží na výšce FSB...
HTT sem hodil rucne na 3, ale dela to to samy. Zkousel sem i nasobic CPU na 7x, ale taky nic.
Asus G51VX
Prostě kesor
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

No, pak nevím... Já mám taky svůj, možná že stejnej problém, který řeším na diskuzi Nízké score v 3DMarku03(ten název s tím nijak nesouvisí, já tu disk. nezakládal...). Pak mě ještě napadá ať teda necháž ten násobič HTT na 4x a skusíš to taktovat z Windowsů. aspoň tak poznáš v čem je problém. Totiž: Jestli to pojede Problém je v nastavení BIOSu. Jestli nepojede. problém je v tvých komponentách... :(
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Aros píše:[NA] - Neo : No tak pak se nemůžeš divit, že ti to nevalí... HT musíš snížit na 4 možná až 3, záleží na výšce FSB...

Mám Athlon64 3000+ s jádrem Winchester. Z původních 1800 to zatím tahám(s drobnými komplikacemi, konkrétně to, že FSB musím zadávat z Windows, jinak to píše že systém "může být nestabilní" ať změním zase zpět nastavení - s tím by jste mi taky mohli pomoct, ale to by zase pánové redaktoři protestovali, že to sem nepatří...) na 250FSB, ale to je v progressu, takže s tím pudu asi výš. Takže se chci zeptat: vyplatí se jít do toho Opteronu přes to, že je to taková loterie?
mam doma MSI K8N Neo4 Platinum a A64 3000+ Winchester a verdikt zni,ze MSI+Winchester je to nejhorsi,co muze byt...takze v tvem pripade 250FSB neni CPU,ale deskou a to bud rad,ze das aspon 250,i kdyz nestabilne,ja dal puvodne 250 a s nejnovejsim biosem jen 219....ale OT

nicmene szaka do loterie s opteronem to je,ale vice mene kazdy opteron da 2.6GHz s napetim 1.45V,ale dnes jsou uz jen 57°C a 55°C TCM,mam 55°C a OC bida,dam 300x9 "jen" na 1.6V,coz se mi zda jez trochu nebezpecne a prurazove,i kdyz mam CPU Water Block a teploty drzim na hranici 36°C v idle a 46°C v burnu

//Neo: kdyby ti nedala DFI FSB 240 a HTT 5x,byl by to opravdu smolny a spatny kousek desky,kazdy koho znam,tak mu DFI da HTT minimalne 1300MHz,i kdyz to nema vliv na vykon...
pazda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pazda »

Je tady někdo kdo má podobný kousek Opteronu že mu dá stabilně 2700MHz nebo výš bez zvýšení napětí??
HP Z600: CPU: 2x Xeon X5675 3GHz - 12core, RAM: 48GB DDR3, GPU:RX560, HDD1: SLC 2x 60GB RAID0, HDD2: Samsung 850 500GB, LCD: Dell U2716 QHD OS: Win 7
MAC: Macbook Pro 13" 2018 - i7 2,7GHz, 16GB RAM, 500GB Flash
HTPC: Mac Mini 2012 - i7 2,3GHz, 16GB RAM, 120GB SSD, 1TB HDD
NAS Synology DS214 + 2x WD Red 6TB
Apple TimeMachine 2TB
mirkee
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mirkee »

pazda píše:Je tady někdo kdo má podobný kousek Opteronu že mu dá stabilně 2700MHz nebo výš bez zvýšení napětí??
moj slape na 2700Mhz pri default voltage 1,36V uplne stabilne
Naposledy upravil(a) mirkee dne pát 24. bře 2006, 16:49, celkem upraveno 3 x.
FaZZy
Nováček
Nováček

Příspěvek od FaZZy »

kvoco píše:
FaZZy píše:mě to připadá jako sázka do loterie a když to nevýjde tak vyhodím 1500
ak ide ten tvoj venice na 2800 tak to urcite nemen...
ty jsi mě špatně pochopil já nechci nic měnit
já to myslel tak že rozdíl mezi Athlonem a Opteronem je kolem 1500 a s Athlonem dáš vpohodě zvětšiny 2600-2700 a opterony to dávají dnes podobně a nevím jestli to někomu stojí za 1500
vyskoušej ho v jiné desce a pak uvidíš může to být i deskou to chce mít jistotu abys zbytečně nevyhodil 5000 a nezjistil že deska nedá více jak 250FSB
Msi K8N neo4 F, AMD Atlon 64 3000+ (Venice) 1,8Ghz@2,80Ghz,Freezer 64 pro,2x1GB DDR 400MHz PC3200 CORSAIR BOXl
HDD Segeate.160GB SATA 7200ot. 8MB, asus GF 6200tc
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

fazzy:cetl jsi nekdy MSI fora??jsou plne threadu o problemech* taktovani Wnchestru...MSI je vubec ta nejhorsi znacka z tech nejvice uznavanych

mam toho athlona okostovaneho na DFI Expertovi a dal mi 250x9 pro defaultnim napeti a 5x HTT

*kdyz byly winchestery na vrcholu (tak pred rokem),tak MSI fora byli opravdu plne threadu jako Winnie and overclockin'...proste problemy
[NA] - Neo
Začátečník
Začátečník

h4__: Nemusim mit HTT 5x, ale ikdyz dam 3x a nasobic procesoru na 7x, tak to proste neveme. Musi bejt zakopanej pes v necem jinym. BTW Kde se daj prehodit pameti z 1T na 2T? :oops: Co sem cet, tak by to mohlo bejt i tim ...
Asus G51VX
Prostě kesor
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

genie settings,DRAM config.,command per clock,enable/disable
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Dotaz:přetočil jsem opterona 144 na 2790Mhz a snižoval otáčky na chladiči(mam nějakej vějířovel měd.pentagram)Ztišuju komp.....A procík topí na 51stupňů,vipadá to,že je to maximum,který nepřeleze neni to na něj moc??Těch 51 je samozdřejmě při max zátěži třeba v prime95
TOPIČ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TOPIČ »

Red Devil píše:Dotaz:přetočil jsem opterona 144 na 2790Mhz a snižoval otáčky na chladiči(mam nějakej vějířovel měd.pentagram)Ztišuju komp.....A procík topí na 51stupňů,vipadá to,že je to maximum,který nepřeleze neni to na něj moc??Těch 51 je samozdřejmě při max zátěži třeba v prime95
tahle teplota je v pohode 8-)
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

TOPIČ píše:
Red Devil píše:Dotaz:přetočil jsem opterona 144 na 2790Mhz a snižoval otáčky na chladiči(mam nějakej vějířovel měd.pentagram)Ztišuju komp.....A procík topí na 51stupňů,vipadá to,že je to maximum,který nepřeleze neni to na něj moc??Těch 51 je samozdřejmě při max zátěži třeba v prime95
tahle teplota je v pohode 8-)
Tak to jsem rád takže teď je z něho FX55??
[NA] - Neo
Začátečník
Začátečník

h4__ píše:genie settings,DRAM config.,command per clock,enable/disable
Ani 2T nepomohlo ... Zasekne se to, nez to napise Verifying DMI pool data. To by snad melo bejt neco s diskem... Mam ho v SATA3 zasuvce, tak nevim. Jestli neco s BIOSu ...
Asus G51VX
Prostě kesor
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Red Devil píše:
TOPIČ píše: tahle teplota je v pohode 8-)
Tak to jsem rád takže teď je z něho FX55??
skoro FX-57 (2800MHz)
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

h4__ píše:
Red Devil píše: Tak to jsem rád takže teď je z něho FX55??
skoro FX-57 (2800MHz)
Si taky řikam,ale těch 10Mhz z něj dostanu,ikdyby to mělo bejt hrubou silou:: :wink:
Teda už byl na 2840,ale nestabilní a napětí se mi zvedat zatim nechce :?
stifmajster
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stifmajster »

Pls nevim nekdo proc mi to jde pretaktovat jen na 2600 mhz??288*9.........mam DFI lp ut 3...zdroj 400 wat..ramky 512 kinmax........delicku pameti mam nastvenou na 166 a kdyz zvetsim fsb tak je to nestabilni....pls poradte deukji
CPU:Amd opteron 144 @2600mhz,MB:DFI LP ut Nf3,GPU:Ati radeon 9600 se ,RAM:2x512 400mhz (2.5-3-3-7@200mhz) (2.0-2-2-5@133mhz),HDD:40gb seagate ATA,POWER:400 wat(12cm fun),REPRO:5.1 creative.!
svabster
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od svabster »

ta teplota je bez problemov... ja som mal aj 65"C
ASUS F3JC Core2Duo T5600+Intel 945PM Chipset +1gbDDR2 667mhz+Hitachi 120Gb+Nvidia Geforce 7300GO 128mb-512mb+DVD-RW+LCD
Q L I M A X
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Hm... Tak to jste mě zklamali. :) Já jsem sikoupil MSI kvůli jeho slávě se Soc-A hned jak přišel k nám na trh(skoro), nemohl jsem tehdy vědět co to bude zač... Dobře, stejně si už chci kupovat novej komp... Kterou značku MB by ste mi teda doporučili? DFI? To je fakt nahouby, já si kvůli tomu koupil nový paměti DDR500, a stejně mi to nijak nepomohlo... teda skoro, když už mi to nejede ani na těch 250 aspoň jsem si hodil CL2...
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“