ATI veterán

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
Radim van Ousek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ATI veterán

Příspěvek od Radim van Ousek »

Čus, tuningáři! Potřebuju poradit:
V compu mi běží už 4 roky grafika Sapphire Atlantis 9000 non-pro 8) , teď na ovladačích DH zeropoint 6.2. Mám přetaktováno z 250/200 na 290/250. Žádný problémy s tímhle porychtungem nemám. Chtěl bych ale provést změnu u ovladačů.
Stáhnul jsem celou discografii :-) ovladačů od Omegy, dělal benchmarky a taky testy v DX 8.1 hrách. Zjistil jsem, že například staré Omegy 2.5 - 3.1 mají pro mojí grafu největší kvalitu obrazu a i výkon. Problém je, že s těmahle ovladačema nejde taktovat - v programu Radclocker nastavím nové frekvence a poté, co spustím nějakou gr. aplikaci, či hru, se frekvence vrátí na default (u nových ovladačů se mi to neděje). Flashování *moddovaného* BIOSu u této karty nefunguje (je locknutá) :evil: Vím že Catalysty do verze 3.1 byly dělané hlavně na mainstream R 9000 a High-end R 9700. Jestli se dá nalézt způsob, jak zafixovat tyto frekvence, napište. Díky moc.
Mám Noutbůůůk :-)
Peter8
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peter8 »

Zkus kartu pretaktovat v Powerstripu.
AMD Sempron 64 2500+@2320Mhz,DFI Infinity nF4X,VGA Leadtek Geforce 7600GT TDH 256MB 600/1700Mhz,RAM 1x1024MB A-Data 400@412Mhz,HDD WD 250GB 16MB SATA 2,Redstar 350W zdroj,DVD-RW LG 4167B,LG Flatron W2234S 22´,Logitech Z-2300,Wi-fi 1536kb/s/256kb/s - day 4000kb/s/1024kb/s - night =HL.NET
Radim van Ousek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Díky za odpověď.
Vyzkoušel jsem teda OC s Powerstripem...frekvence se možná změnily, bohužel jsem to nestihl zjistit -> objevil se jiný problém - během chvilinky se mi sám od sebe zrestartoval počítač. Pravděpodobně to má na svědomí moje poškrábané CPU Athlon XP. Žeby staré ovladače vycucávaly z počítače opravdu maximum?...nevím. Každopádně na nových ovladačích takové problémy nemám. :sad:

Jsem z toho fakt na větvi. :?
Radim van Ousek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Tak tohle je fakt hustý... :shock:
3DMark 2001 SE, AA 3x, AF 16X, Vsync off, High quality settings (pouze radlinker, bez CP a CCC) netaktováno

http://img392.imageshack.us/img392/4382/mazec11aw.jpg
http://img396.imageshack.us/img396/2010/mazec24mn.jpg
http://img392.imageshack.us/img392/8323/mazec30ak.jpg

Výsledky jsou moje. Obraz je na všech ovladačích perfektní. Ikdyž ve hře IL2Sturmovik jsem preferoval Catalysty do verze 3.4 (tam byl rozdíl patrný)

Nechápu jak někdo může říkat "používej vždy nejnovější ovladače." :lol:
A to na ovladače DH zeropoint nedám dopustit, to samé na NGO. Catalysty 6.3 mají problém v jednom testu v 3DMark 01, a to jsou plovoucí rybky (ryby za sebou zanechávají bílou stopu a rybník je také z části bílý). :blee:
Naposledy upravil(a) Radim van Ousek dne stř 29. bře 2006, 16:32, celkem upraveno 1 x.
Radim van Ousek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Já chci OCing! :devil:
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“