Athlon 1700+ (Thoroughbred A), voltáž, frekvence...

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
Wara
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Athlon 1700+ (Thoroughbred A), voltáž, frekvence...

Příspěvek od Wara »

Máte někdo zkušenosti s přetaktováním tohodle procíku?

Defaultně běží na 1,5V, 11*133= 1463. Mám odemknutý násobič, momentálně mi to běhá na 9,5x166=1577 (1900+) a zajímalo by mě, jak moc si můžu dovolit zvednout voltáž.

Při nastavení 10*166, 1,5V mně systém nenaběhne, při zvýšení voltáže na tuším 1,55 se restartuje při nabíhání biosu. Při voltáži 1,57 jede celkem ok, zkousel jsem testovat pomocí cpu_arit v Sandře- po asi 30tém proběhnutí teplota vystoupala na 48,5-49C, kde to kolísalo a o chvíli později mi to spadlo.

Výš už jsem to raději nezkoušel, nevěděl jsem přesně, co si můžu dovolit. Pomohlo by lepší chlazení vnitřku skříně, případně procesoru? Mám tam namontovanej nějakej no-name chladič ještě přímo od prodejce.
Jo, deska je VIA KT333- Ultra2.

Díky za každou radu, zajímala by mě ta voltáž i případná horní hranice teploty, na kterou si přibližně můžu dovolit jít...
A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station.
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Napeti do cca 1,8V se bat nemusis, dulezite je to uchladit (dejme tomu do 50-60C pri zatezi).. jinak pro srovnani OC mrkni do threadu Taktovani a dosazene vysledky, je oznaceny jako dulezity..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Hoonzooid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hoonzooid »

S teplotou procesoru bych si hlavu nelámal. Teplota procesoru 60°C je v poho... (ty máš 49°C :) )
Jestli máš doopravdy jádro Thoroughbred A, tak si už asi moc nezataktuješ, protože tyhle jádra jsou na tom přetaktovatelností dost bídně. Jinak když zvyšuješ napětí, tak tím zkracuješ životnost procíku.... :sad:
Case: TCLink S-313BK - Middletower, CPU: Intel Core i3-3240 @ 3.4GHz, MB: Gigabyte GA-Z77-D3H, GPU: Sapphire AMD Radeon R9 270X, RAM: 8GB DDR3, SSD: Kingston HyperX 3K 120GB, HDD: Samsung HD502HJ 500GB SATA, CD/DVD: Samsung SH-S183L, Monitor: 24" DELL U2412M, Zdroj: Fortron FSP350-60THN-P 350W
jerzy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerzy »

Taky jsem měl smůlu na Áčko. už dva roky jedu na 10,5x166 při 1,7V, teď asi dva až tři týdny 11x166 při 1,75V. Teplota nepřesáhne 50C.

//edit , se dívám co to máš za desku? MSI kt3 ultra(2)?
Mám doma Suzku :-)
Dawe111
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Dawe111 »

Hoonzooid píše:S teplotou procesoru bych si hlavu nelámal. Teplota procesoru 60°C je v poho... (ty máš 49°C :) )
Jestli máš doopravdy jádro Thoroughbred A, tak si už asi moc nezataktuješ, protože tyhle jádra jsou na tom přetaktovatelností dost bídně. Jinak když zvyšuješ napětí, tak tím zkracuješ životnost procíku.... :sad:
No, já měl 1800+ T-bred A a šel na 2100MHz několik let..
revenger
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od revenger »

ja som kedysi jeden mal..som ho upravil..harwerovo...a skoncilo to pri 20X 100mh...ale problem bol v tom ze stale sil len na 100mh..ten procak je jeden z najlepsie taktovatelnych co som mal... mal som previziu DLT3C !!!
desktop:Amd ath64 3200+ winchester, MSI K8N-sli platinum, MSI X800XL 256mb, 2X512MB apacer cl2,5; 2X80Gb seagate(NCQ) S-ata, 420W levicom, Samsung syncmaster 913TM Lcd 19 :P
Wara
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wara »

jerzy píše: //edit , se dívám co to máš za desku? MSI kt3 ultra(2)?
¨
jj, KT3 Ultra2
http://www.msi.com.tw/program/products/ ... hp?UID=341
A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station.
jerzy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerzy »

Tak to se připrav na to, že pokud budeš chtít zvyšovat napětí tak budeš muset zdrátovat socket. Já to dělal abych ho aspon trochu taktnul.
Wara
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wara »

jerzy píše:Tak to se připrav na to, že pokud budeš chtít zvyšovat napětí tak budeš muset zdrátovat socket. Já to dělal abych ho aspon trochu taktnul.
mno, já můžu zvedat tak už v biosu docela slušně, proč bych to měl drátovat?
jerzy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerzy »

A na kolik ti to teda jde v biosu, mě to šlo myslím maximálně na 1,65V a to mi nestačilo.
Wara
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wara »

jerzy píše:A na kolik ti to teda jde v biosu, mě to šlo myslím maximálně na 1,65V a to mi nestačilo.
jo aha, to presne nevim, ale myslim ze to asi bude podobny...
nejsem ted doma abych se na to kouknul :)
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“