Samsung T133 300GB - zkušenosti

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Jerek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Samsung T133 300GB - zkušenosti

Příspěvek od Jerek »

Prvni co cloveka zaujme je tvrzeni vyrobce "so quiet, YOU WON'T EVEN KNOW IT IS THERE". Nedalo mi to a poridil jsem si tento disk, verzi HD300LD, tj. 300GB. Ma 3 plotny, 5 hlav. Z mych vlastnich pozorovani mohu vklidu rici, ze v idle je neslysitelny, 5x tissi nez Samsung 250GB(2 plotny) a stale tissi nez PATA Seagate 7200.7 120GB(2 plotny). I pri seeku co se hlucnosti tyce strci tyto 2 disky do kapsy. A na rozdil od nekterych Samsungu 250GB nepiska. Podle meho nazoru je to v soucasnosti nejtissi disk na trhu. Vrele doporucuji, tentokrat Samsung boduje na plne care!

//Allatutti - upraven nazev
Benu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Benu »

A co vibrace? Mám 250 od Samsungu a je to co se týče vibrací tragédie.
Jerek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jerek »

tudů píše:A co vibrace? Mám 250 od Samsungu a je to co se týče vibrací tragédie.
S vibracema je na tom rozhodne lepe. Zkousel jsem dat oba disky ven ze skrine na dreveny psaci stul. 250ka silne dunela, za to T133ka dunela slabe, mnohem mene.
Enigman
Nováček
Nováček

Re: Samsung T133 300GB - zkušenosti

Příspěvek od Enigman »

Jerek píše:Prvni co cloveka zaujme je tvrzeni vyrobce "so quiet, YOU WON'T EVEN KNOW IT IS THERE".
To jsi ho kupoval jen na základě tvrzení výrobce? ;-)
Jerek píše:S vibracema je na tom rozhodne lepe.
Ono jde také o kolik lépe. Vlastním disk Samsung SP2504C a vibrace a dunění jsou otřesné. Pročítal jsem diskusi pod tímto diskem na Czech Computeru a nezdá se, že by v tomto ohledu měl být daleko lepší. Mohu se ale samozřejmě mýlit.
Jerek píše:Zkousel jsem dat oba disky ven ze skrine na dreveny psaci stul.
Zajímavější by bylo ho normálně vyzkoušet v 3,5" pozici.

Jinak jsem celkem zvědavý na reálné zkušenosti s verzí pro SATA.
Jerek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jerek »

1)Kupoval jsem ho na zaklade pozitivnich ohlasu na czechcomputeru a pravda, mozna mne trochu ovlivnilo i to tvrzeni :D
2)Diskusi jsem si procital nekolikrat, ale nikde jsem nenasel jedinou zminku o vibracich.
3)To ti toho moc nerekne. Dost zalezi na tom, jaky mas case, u kvalitniho to bude znit jinak nez u levneho. Vibrace 250GB verze jsou Silne a duneni vydavane diskem je hlucnejsi nez hluk samotneho motorku, nejvic se to podle me projevi prave, kdyz disk polozim na ten dreveny psaci stul. Naproti tomu duneni T133 je slabe, neprehlusi zvuk motorku.
Enigman
Nováček
Nováček

Příspěvek od Enigman »

Jerek píše:Diskusi jsem si procital nekolikrat, ale nikde jsem nenasel jedinou zminku o vibracich.
Příspěvek od Vosousta z 22.2.2006 21:44.
Jerek píše:Naproti tomu duneni T133 je slabe, neprehlusi zvuk motorku.
Jak už jsem psal, jsem velmi zvědav na SATA verzi. Ta se totiž dost lišila v případě minulé řady.
kingie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kingie »

Enigman píše:
Jerek píše:Naproti tomu duneni T133 je slabe, neprehlusi zvuk motorku.
Jak už jsem psal, jsem velmi zvědav na SATA verzi. Ta se totiž dost lišila v případě minulé řady.
Tady se snad nejedna o SATA verzi? V cenikach firem jsem nasel ze HD300LD je pro SATA 300. Tak nevim, ze by oznaceni bylo stejne pro PATA i SATA?Planuju ze si ho koupim, tak bych rad vedel jestli to nebude chyba kvuli hlucnosti, ostatni parametry me celkem nezajimaji.
Jerek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jerek »

kingie píše:
Enigman píše: Jak už jsem psal, jsem velmi zvědav na SATA verzi. Ta se totiž dost lišila v případě minulé řady.
Tady se snad nejedna o SATA verzi? V cenikach firem jsem nasel ze HD300LD je pro SATA 300. Tak nevim, ze by oznaceni bylo stejne pro PATA i SATA?Planuju ze si ho koupim, tak bych rad vedel jestli to nebude chyba kvuli hlucnosti, ostatni parametry me celkem nezajimaji.
Tady najdes odpoved http://www.samsung.com/Products/HardDis ... unghdd.pdf
SATA verze ma oznaceni HD300LJ
NiX
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NiX »

ahoj,
mate nekdo tento disk (PATA verzi) kontrolovany nejakym programem na kontrolu stavu disku (SMART)???? pritelkyne ma tento disk. od zacatku jsme ho 4mesice kontrolovali programem hdd health v posl verzi a kazdou chvilku to hazelo chyby u power on hours count, temperature a unknown attribute, pak zacal program predpovidat selhani disku v lednu 2007, tak sel na reklamaci. dostali jsme obratem novy (chvalim CC), ale ten zase hazi chyby jine, asi pujde taky na reklamaci. mate nekdo podobny problem???
AMD RYZEN 5 5600X + RADEON RX6700XT @ LG OLED42C3
SONY PS5 Pro @ SAMSUNG QE65S90D
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“