Gentoo: Instalation failed: "Coult not emerge syslogd&q
- David Kolibáč
- Začátečník

-
Gentoo: Instalation failed: "Coult not emerge syslogd&q
Rozhodl jsem se, že přejdu na Linux.
O víkendu jsem si po**al Windows. Zálohoval jsem data, vyčistil disk. Stáhl a vypálil jsem si Gentoo 2006.0.
PC je bez připojení na síť (libovolnou). Instaluji z liveCD.
Problém: Instalace stage proběhne bez problému, ale nenajede mi Portage a vyhodí nějaký rozsáhlý error (protože PC není na síti, v mechanice je Gentoo, FDD nemám a USB teď taky nemám, takže nemohu dodat přesný text a opisovat to je šílenství).
Gentoo handbook mi nepomohl.
Chyba:
// system logger: "could not emerge syslogd";
Zkráceně řečeno.
O víkendu jsem si po**al Windows. Zálohoval jsem data, vyčistil disk. Stáhl a vypálil jsem si Gentoo 2006.0.
PC je bez připojení na síť (libovolnou). Instaluji z liveCD.
Problém: Instalace stage proběhne bez problému, ale nenajede mi Portage a vyhodí nějaký rozsáhlý error (protože PC není na síti, v mechanice je Gentoo, FDD nemám a USB teď taky nemám, takže nemohu dodat přesný text a opisovat to je šílenství).
Gentoo handbook mi nepomohl.
Chyba:
// system logger: "could not emerge syslogd";
Zkráceně řečeno.
Naposledy upravil(a) David Kolibáč dne stř 29. bře 2006, 16:00, celkem upraveno 4 x.
Banda kreténů tu je. Všude.
- Lami
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Gentoo bez pripojeni na net nebeha zcela idealne, zvaz jinou distribuci.
Jinak ale k tvemu problemu - s timto popisem se da rict snad jedine "neco mas spatne". Zkus si ten error precist a zapamatovat si z nej neco duleziteho (a napsat to sem). A vubec, portage "nenabiha", portage pri pokusu udelat neco nejakym zpusobem selze. Co kdybys treba napsal, co si se znazil udelat?
Ach jo, takovymhle lidem nepatri Linux do rukou, obzvlast vec jako Gentoo...
Jinak ale k tvemu problemu - s timto popisem se da rict snad jedine "neco mas spatne". Zkus si ten error precist a zapamatovat si z nej neco duleziteho (a napsat to sem). A vubec, portage "nenabiha", portage pri pokusu udelat neco nejakym zpusobem selze. Co kdybys treba napsal, co si se znazil udelat?
Ach jo, takovymhle lidem nepatri Linux do rukou, obzvlast vec jako Gentoo...
VIA Nehemiah @ 1GHz fanless, 512MB DDR 266, VIA Epia MS1000E, VIA UniChrome AGP, Hauppage PVR-350, Maxtor 300GB, DVD-RW, Gentoo Linux 
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Bez netu jenom s LiveCD Gentoo nenainstaluješ. Bohužel. Buď tomu PC zajisti připojení k netu, nebo na Gentoo zapomeň. 
Jinak, znám ty rozhodnutí "že přejdu na linux" a znám jen velmi málo lidí, kteří u něj po tomhle rozhodnutí zůstali. Ono to není tak jednoduchý. Většina lidí po vyzkoušení linuxu prostě zjistila, že jsou moc líní se od základů učit novým principům a postupům a radši se na to vykašlali. Někde to trvalo týden, někde měsíc, ale většinou to dopadá stejně. Tak jen pro informaci, že (obzvláště pokud hraješ hry) se ti možná nevyplatí ten Linux ani instalovat a bude lepší radši rovnou přeinstalovat Windows.

Jinak, znám ty rozhodnutí "že přejdu na linux" a znám jen velmi málo lidí, kteří u něj po tomhle rozhodnutí zůstali. Ono to není tak jednoduchý. Většina lidí po vyzkoušení linuxu prostě zjistila, že jsou moc líní se od základů učit novým principům a postupům a radši se na to vykašlali. Někde to trvalo týden, někde měsíc, ale většinou to dopadá stejně. Tak jen pro informaci, že (obzvláště pokud hraješ hry) se ti možná nevyplatí ten Linux ani instalovat a bude lepší radši rovnou přeinstalovat Windows.
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- David Kolibáč
- Začátečník

-
Bohužel mi instalace vždycky spadne u syslogu.
Gentoo mi dost lidí doporučovalo. Pry to jede i bez netu (root).
Linux trochu znam, mel jsem DSL (nevyhoval mi), Mandrake (stara verze) a Saxanu (jenom liveCD).
Hry moc nehraji a Linux na tom pry neni az zes tak spatne.
Jakou distribuci si teda mam poridit? Libi se mi Danix.
Pozn.: Optimalni by bylo stahnout holy system. Nechce se mi stahovat dalsich 700mb. SW pridam dodatecne.
Gentoo mi dost lidí doporučovalo. Pry to jede i bez netu (root).
Linux trochu znam, mel jsem DSL (nevyhoval mi), Mandrake (stara verze) a Saxanu (jenom liveCD).
Hry moc nehraji a Linux na tom pry neni az zes tak spatne.
Jakou distribuci si teda mam poridit? Libi se mi Danix.
Pozn.: Optimalni by bylo stahnout holy system. Nechce se mi stahovat dalsich 700mb. SW pridam dodatecne.
Banda kreténů tu je. Všude.
- M$ak
- Začátečník

- M$ak
- Začátečník

- next_ghost
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Než začneš instalovat další balíčky (po zkompilování jádra), tak vlož do mechaniky CD s balíčkama, udělej
a pak všechny instalace dělej s parametrem "-k" (emerge -k balíček). http://www.gentoo.org/doc/cs/gentoo-x86 ... nstall.xml
BTW, nemělo by místo "syslogd" bejt "syslog-ng"? Ať emerge hledá jak hledá, syslogd ebuild v seznamu nemá.
Kód: Vybrat vše
export PKGDIR="/mnt/cdrom"BTW, nemělo by místo "syslogd" bejt "syslog-ng"? Ať emerge hledá jak hledá, syslogd ebuild v seznamu nemá.
- nanuk
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tiez sa pripajam ze gentoo bez pripojenia ee, a k tomu erroru, instalujes to pomocou toho grafickeho instalatora? nemas nahodou pretaktovany procesor? alebo dake agresivne casovanie pameti?, ak mozem doporucit inu distribuciu, tak ubuntu, sam ubuntu teraz pouzivam, uz zhruba tyzden, ked som zanechal gentoo 
CPU: Intel C2D E6550 + AC Freezer7 Pro - MB: MSI-P6N SLI Platinum VGA Saphire Radeon HD 4670 RAM: DDR2 6GB 800 MHZ RAID0 2xHDD: SAMSUNG 500GB SATA2 16MB HD501LJ - CD-RW: MSI - CD-RW 52x32x52x - DVD-RW: LG GSA-4163B - LCD: Samsung 204B - Samsung 2243nw - Samsung LE40A656 - Keyboard: Logitech Iluminated Keyboard - Mouse: Microsoft Wireless Lase Mouse 6000 Case: Thermaltake Armor JR WC3000SWA - Notebook: HP Pavilion DV6670 - Handheld: BlackBerry 8900 - Phone: Apple iPhone 3GS 32GB - Operator: O R A N G E
- Lami
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Gentoo: Instalation failed: "Coult not emerge syslo
Jak jsi dosel k teto hlasce? Jestli pri pokusu o instalaci toho baliku, tak spravny nazev je "sysklogd" (ja si to pamatuju podle SYStem Kernel LOG Daemon). Jinak spravny parametr emerge pro pouziti binarnich balicku je -K (velke K). Male k je ze pouzije binarni, pokud ho ma, jinak jde z netu.David Kolibáč píše:Chyba:
// system logger: "could not emerge syslogd"
VIA Nehemiah @ 1GHz fanless, 512MB DDR 266, VIA Epia MS1000E, VIA UniChrome AGP, Hauppage PVR-350, Maxtor 300GB, DVD-RW, Gentoo Linux 
- cyan
- Nováček

-
Už to tu zaznělo - pročti si jak dostat Saxanu na disk:
http://www.saxana.cz/ckd.php
Pak už máš vlastně gentoo, připojení bude potřeba "jenom" pro případný aktualizace a instalaci dalšího SW. Takže prostě potřeba bude...
Další možnost je použít instalátor pro Gentoo.
http://www.saxana.cz/ckd.php
Pak už máš vlastně gentoo, připojení bude potřeba "jenom" pro případný aktualizace a instalaci dalšího SW. Takže prostě potřeba bude...
Další možnost je použít instalátor pro Gentoo.