Vytahovat baterii, či ne?

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Gooorila
Nováček
Nováček

Vytahovat baterii, či ne?

Příspěvek od Gooorila »

Zdar. Zítra si jdu pro nový NTB od ASUSu. Mám už dva roky Toshibu satellite a po dvou letech mi baterie vydrží cca 3 minuty. NTB používám v naprosté většině jako náhradu stolního PC a tak, abych měl data vždy tam, kde potřebuji, takže 98% je to na nabíjení ze sítě. Když jsem se divil, že mi baterie už téměř nefunguje, začal jsem se ptát proč a na netu jsem našel informace, že při takovém používání je lepší baterii prostě nechat vytaženou a brát ji jen když chci někde být bez sítě. Je to něčím podloženo (vypadá to logicky. Baterie má určitý počet cyklú a díky tomu že je připojená se neustále nabíjí a vybíjí. Ale čekal bych, že tohle by už bylo u notebooku nějak vyřešeno). Gooorila
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Streethawk »

Myslim ze uz sa to tu niekolko krat riesilo :roll:
Zaujima to aj mna inak, co sa tej baterie tyka, mam novu Toshibu NB a nerad by som aby mi bateria odisla priskoro :?
Inak kolko ludi tolko nazorov, niekto tvrdi aby sa vyberala, iny tvrdia ze moze byt dnu, pretoze nove NB uz su na to stavane a bateriam neublizuje ked su v NB za prevadzky zo siete :?
Tazko povedat, inak tu je podobny thread:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=58680
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Sorry ze opakujem ten tvoj thread, ale mal som ho skor akoty, len som este hladal ine a to mi dost dlho trvalo, preto som odoslal ten svoj prispevok az teraz :oops:
Inak este poviem tolko, podla mna je dobre ju nabit a vytiahnut z NB, niekde na suchom mieste skladovat.
Zistil som ze ked ju nabijes naoplno a nepracujes s NB dajme tomu tyzden, tak potom po opatovnom zapnuti je kapacita nizsia, o dost :o
Takze asi tolko a to mam NB uplne novy, aby ste si nemysleli ze tu hovorim o nejakom starom srote :roll:
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

pánové, dneska není důvod vytahovat baterku, stačí se držet zásady, která říká, že pokud máš možnost šťávy, jeď na šťávu
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

pavel.minarik píše:pánové, dneska není důvod vytahovat baterku, stačí se držet zásady, která říká, že pokud máš možnost šťávy, jeď na šťávu
Si si isty ze kazdy vyrobca je na tom rovnako? Teraz mam na mysli to , aby bateria nestracala kapacitu, tym ze je vlozena v notebooku, ked on ide vacsinou zo siete :?
Hmmmm?
Nemozem to povedat urcite, mam NB este len treti mesiac(Toshiba Satellite)
Ale moja skusenost je takato, jeden den idem zo siete, bateria sa nabije na 100% a takto notebook vypnem vytiahnem zo siete.
Tyzden sa NB ani nechytim, potom ho zapnem a zistujem ze bateria nieje FULL, neviem teraz povedat presne kolko ukazovala ale bolo to rozhodne pod 95% a tym padom sa musi pri pripojeni na siet dobit, co znamena vlastne dobijanie a tym padom opotrebovanie a strata na kapacite :sad:
Co povies teraz?Mne sa to nezda ze by to bolo v pohode mat ju tam stale, aj ked sam to tak praktizujem :wink:
S pozdravom Street
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

2Streethawk: Neboj to si hlídá NB sám, dneska na tom pametovem efektu kolik nabití a vybití baterie má je celkem jedno...mám přes rok Acer4502LCi a temer denne jede z baterie a zaroven je na siti odpoledne a kapacita stále stejná! Nevyndavej ji, když ji 300x vyndáš tak maximálně ti pak bude vypadávat sama:)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“