Flashnul jsem BIOS Radeonu X800GTO2 (odemykani pipelines) a hned nato základní desky Gigabyte K8NF9 Ultra. Po restartu ale jen pípne speaker, jako by bylo vše v pořádku, ale monitor se nesepne a ani bootování do systému nepokračuje. Přitom počítač jako by reagoval na mačkání některých kláves (při ctrl+alt+del hrábne disk, apod.) Tipnuli byste to spíš na špatnou grafiku nebo tu desku? Nevím, co teď reklamovat
Nepovedené flashování základní desky a grafiky
Moderátor: Eddward
- Mike_Starwalker
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Nepovedené flashování základní desky a grafiky
Ahoj, už jsem posbíral trochu informací hledáním ve zdejších fórech, ale rád bych se ještě zeptal konkrétněji, než něco podniknu.
Flashnul jsem BIOS Radeonu X800GTO2 (odemykani pipelines) a hned nato základní desky Gigabyte K8NF9 Ultra. Po restartu ale jen pípne speaker, jako by bylo vše v pořádku, ale monitor se nesepne a ani bootování do systému nepokračuje. Přitom počítač jako by reagoval na mačkání některých kláves (při ctrl+alt+del hrábne disk, apod.) Tipnuli byste to spíš na špatnou grafiku nebo tu desku? Nevím, co teď reklamovat
Kdyžtak díky moc. A rada pro lamy jako já - neflashujte dvě věci zaráz
.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
to si asi nepomuzes, protoze to si delal na vlastni nebezpeci.
jinak jak te napadlo flashovat na jeden zatah gk a mobo?
nej variantou je podivat se po nejake pci grafice a zkusit flash grafiky znovu (doufam ze sis aspon ty biosy zazalohoval. Pokud bude blbe nahranej bios v zakladni desce, nezbyde ti nez zkusit "nouzovej" flash z diskety. nevim jak je to u gigabyte ale u moji DFI stacilo na disketu nahrat bios, kterej sem musel prejmenovat na nakej retezec pismen.
- Mike_Starwalker
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Tož řekl jsem si, že to flashnu obojí, když už jsem byl nabootovaný v DOSu
. PCI grafiku už pilně sháním, v pondělí půjdu oběhnout nějaké bazary. Jinak staré biosy ybch si pochopitelně zálohoval, kdyby bylo kam, nemám totiž disketovou mechaniku a HDD byl v dosu nepřístupný. Ta moje deska má ještě Dual bios, tak se mrknu, jak se vůbec vyvolává. V manuálu o tom taky nepíšou nic, prevíti
. Díky za rady 
- alea206
- Mírně pokročilý

BIOS na desce obnovíš, skratování několika jumperů na desce. Obvykle sou někde u baterky, ale podivej se do manuálu menuju se to "Clear CMOS"
No a s tou grafkou do PCI hodně štestí. I když slyšel sem o lidech který naflashovali grafiku s černou obrazovkou
No a s tou grafkou do PCI hodně štestí. I když slyšel sem o lidech který naflashovali grafiku s černou obrazovkou
Naposledy upravil(a) alea206 dne ned 2. dub 2006, 15:56, celkem upraveno 1 x.
ASUS P4C800; P4 Nortwood 2,8@3,3; 4x512MB RAM Kingmax SuperRAM DDR433 (192MHz) 2-3-3-5;Palit X1950GT 512MB GPU 500@600; RAM 1200@1400 ; LC 6550 V2.0 550W; CD-RW; DVD-ROM, DVD-RW, 200GB SATA, 40GB ATA,
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- Mike_Starwalker
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Nakonec to bylo grafikou, pouzil jsem starou PCI Atinu z bazaru za stovku a dal to do poradku. Flashnute bylo vsechno asi dobre, akorat po flashovani desky je vzdycky treba v BIOSu nastavit typ procesoru, jinak to cloveka nepusti dal. A ten flashnuty Radeon se inicializoval az pri nabihani windows, driv ne, proto na pocatku nespinal monitor. Cert vi proc, ale budiz, uz to jede, diky za rady 
//edit mhl, smazano PH
//edit mhl, smazano PH