GF6600 - chybné textury ve hrách a restarty

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
ygener
Nováček
Nováček

GF6600 - chybné textury ve hrách a restarty

Příspěvek od ygener »

Lidi mám menší problém jak sem tu již někam psal plánuji upgrade z MX 440 na 6600 ale chtěl jsem se spíš zeptat mám problém když zapnu hru (konkrétně Matrix: Patch of neo detaily hoodně nízko) jestli tu hru někdo zná tak ví: Dostanu se do hl. menu pak nastartuji novou hru která začíná videem pohled na monitor a pak písmenama jede "kamera" do metrixáckym kodem vytvořeného prostředí (nějak= budovy atd.) hned jakmile se octnu v tomto prostředí asi na 1 sec zatuhne obraz a pak nadále vidim ten obraz ale přez něj mi přebýhají jakoby vytažené hranoly a kužely které tam být nemají a jsou v barvě toho prostředí a vzhledem připomínají okolí asi do 5sec se PC restartuje (jen v něm cvakne přitom pořád jede a když najíždí cvakne v něm znovu)... Stávalo se mi to také u GTA:SA kde sem měl při v jezdu do tunelu přes něj jakoby závěs s barvou toho tunelu a však je to průjezdný jako by to tam ani nebylo... či také v Mafii kdy sem místo tramvaje měl něco jako tramvajáckýho ježka :D ale u GTA a MAfie se mi PC nerestartoval... nevíte čím to je? mě to štvě jestli mi to bude dělat s tou novou graf. a 512 Ramkou tak mě to hodně naštve... :-D moje sestava: GeForce MX440 (upgrade 6600), 256MB RAM (upgrade 512), Amd Athlon XP 2000+, Msi KT3 Ultra a WIN 2000Prof. help :shock: :? :sad: :)

//Dzin: přesunuto z Audia videa grafiky"ne grafárny" :wink:
zmen si nicneříkající nazev threadu....

//edit Thellwin - upraven název threadu (nebo by jsme se nedočkali :) )
Martin Kusyn
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Martin Kusyn »

teoreticky by to mohlo být slabým zdrojem .....
PC: AMD Athlon X2 5400+ (AM2) BlackBox --- Asus M3A32-MVP Deluxe --- A-Data Vitesta EE 8GB (kit 4x 2GB) 800+ MHz --- Gainward HD 4870 Golden Sample 1GB DDR5 9597 --- SATA II WD Caviar 200GB
SERVER: AMD Athlon 64 3000+ (s939 venice) --- Asus A8N-SLI Premium --- 4*512MB RAM Kingston Value CL2,5 --- ASUS X800XL 256MB RAM --- WD Caviar 80GB + 3*SATA II WD Caviar 500GB
NTB: HP 6820s - Pentium DualCore 1,73GHz; 2*2GB DDR 800 RAM; X1350; 160GB disk
ygener
Nováček
Nováček

Příspěvek od ygener »

Martin Kusyn píše:teoreticky by to mohlo být slabým zdrojem .....
Tohodle sem se bál :? se mi nechce kupovat novej... blaf ale dík asi koupim...
Jo a teoreticky jo? ale pomuže to opravdu??? :sad:
ygener
Nováček
Nováček

Příspěvek od ygener »

Zjistil jsem že mám na zdroji 300W a je to ATX zdroj... neni těch 300W málo.. bo akorát?
Martin Kusyn
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Martin Kusyn »

no - nemůžu ti zaručit, že ti to pomůže - každopádně můžeš zkusit vypojit všechny mechaniky a disky které nebudeš potřebovat --- pak by ti mohl stačit .... taky by ti to mohla dělat taktovaná nebo vadná karta - ale pokud by karta byla vadná, tak by asi dělala trošku větší paseku .....
PC: AMD Athlon X2 5400+ (AM2) BlackBox --- Asus M3A32-MVP Deluxe --- A-Data Vitesta EE 8GB (kit 4x 2GB) 800+ MHz --- Gainward HD 4870 Golden Sample 1GB DDR5 9597 --- SATA II WD Caviar 200GB
SERVER: AMD Athlon 64 3000+ (s939 venice) --- Asus A8N-SLI Premium --- 4*512MB RAM Kingston Value CL2,5 --- ASUS X800XL 256MB RAM --- WD Caviar 80GB + 3*SATA II WD Caviar 500GB
NTB: HP 6820s - Pentium DualCore 1,73GHz; 2*2GB DDR 800 RAM; X1350; 160GB disk
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

ygener píše:Zjistil jsem že mám na zdroji 300W a je to ATX zdroj... neni těch 300W málo.. bo akorát?
nedelejte u toho vedi lidi, tech 300W staci bohate, nedavno jsem tu na foru videl o dost silnejsi sestavu s A64 a 7800GT, ten typek me ke zdroji i lcd, na kterym se ukazuje kolik to prave zere, pri zatizeni mel max 280W tusim :wink:
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
ygener
Nováček
Nováček

Příspěvek od ygener »

Jan Machalík píše:
ygener píše:Zjistil jsem že mám na zdroji 300W a je to ATX zdroj... neni těch 300W málo.. bo akorát?
nedelejte u toho vedi lidi, tech 300W staci bohate, nedavno jsem tu na foru videl o dost silnejsi sestavu s A64 a 7800GT, ten typek me ke zdroji i lcd, na kterym se ukazuje kolik to prave zere, pri zatizeni mel max 280W tusim :wink:
Tak co stim mám dělat? :sad:
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Jan Machalík píše: nedelejte u toho vedi lidi, tech 300W staci bohate, nedavno jsem tu na foru videl o dost silnejsi sestavu s A64 a 7800GT, ten typek me ke zdroji i lcd, na kterym se ukazuje kolik to prave zere, pri zatizeni mel max 280W tusim :wink:
Záleží na tom co to je za zdroj, mnohá "třístovka" by tu sestavu zase nedala (a to že jede skoro na doraz - (jseš si jistej že to je 300W ? To by měla zatraceně doboru účinnost) asi taky nebude zrovan nejlepší, přidá disk, mechaniku atd. a najednou to nepojede :roll:

To ygener : A jiný drivery na grafiku jsi zkoušel ? Stejně jako přeinstalovat drivery k MB ? Teplota grafiky a dalších komponent je v normálu ?
Goldnoob team proud member!
Vacil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vacil »

hm, muj pribuznej ma ten samej problem, akorat se mu to nerestartuje, ale dela mu to psi kusy s grafikou.. (jako ygenerovi v Mafii a SA). Ma tu samou VGA (MX440). Driverama to nebylo, zkousel sem u nej snad vsechny rady driveru (5x.xx , 6x.xx ....) JIank nevim jak zmerit teplotu grafarny, protoze nema cidlo, jiank teploty jinejch komponent sou v poho

Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC@UV; RAM: 2x48GB Kingston Fury Beast RGB 6400 CL32 (1:1); HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

jestli je něco v počítači taktováno, tak to zkus dát zpět :wink:
ygener
Nováček
Nováček

Příspěvek od ygener »

NoTHX píše:jestli je něco v počítači taktováno, tak to zkus dát zpět :wink:
Nen taktováno neni nic...
To Thellwin: Ovladačema to neni... :-/ no jestli to nedělá moc nikomu jinýmu s jinou grafkou doufám že mi to stou novou dělat nebude zejtra si pro ni jdu (asi) tak dám vědět uvdíme... a prosimtě co je to MB? (blbá otázka co :D)

To těm co muj příspěvek editují: Za 1. doufám že to přestanete měnit bo já to nemužu pak najít :-D jo a v názvu je chybka asi špatně pohopeno zatím se nejdní o GF6600 ale o GFMX440 :wink:
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

MB - motherboard (nebo také Mainboard) -> základní deska (ale to jsme trochu OT)

Jo, ten edit je trochu moje chyba, že jsem tě neupozornil, takže se omlouvám. Ale našel jsi to a to je hlavní a příště pozor na ten název threadu, ať to má trcohu větší smysl :roll:

Jinak já jsem to také pochopil tak, že se jedná už o tu GF6600 :oops: (Každopádně ty rady platí i tak)

//Thellwin - smazán OT post :oops:
Goldnoob team proud member!
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *EasY_TarGeT* »

já měl kdysi na bedně taky zdroj co měl údajně 260W, jenže výrobce byl TopTech o čemž sem se dověděl bližší info až po dvou odpálených grafikách... znalej člověk ve zdrojích mi říkal, že má tak maximálně 160-180W skutečnej výkon a když viděl tu nestabilitu dodávanýho napětí tak říkal, že hned s ním pryč... je pravda, že lidi (většinou ve věci míň znalí) na zdroj kašlou a řeknou si "to by mělo stačit", ale kolikrát je lepší koupit zdroj za 1000 než kupovat nový komponenty (třeba právě GK) za 3x větší prachy... klidně to může být zdrojem, může to být přehříváním grafiky... ikdyž mafii sem hrál na P2 400MHz, MX 400 na snížený detaily a celkem obstojně jsem ji dohrál a žádný artefakty se mi neobjevovaly...

ty grafický chyby se projevujou i když máš snížený detaily na minimum, nebo i tak?
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
ygener
Nováček
Nováček

Příspěvek od ygener »

*EasY_TarGeT* píše:já měl kdysi na bedně taky zdroj co měl údajně 260W, jenže výrobce byl TopTech o čemž sem se dověděl bližší info až po dvou odpálených grafikách... znalej člověk ve zdrojích mi říkal, že má tak maximálně 160-180W skutečnej výkon a když viděl tu nestabilitu dodávanýho napětí tak říkal, že hned s ním pryč... je pravda, že lidi (většinou ve věci míň znalí) na zdroj kašlou a řeknou si "to by mělo stačit", ale kolikrát je lepší koupit zdroj za 1000 než kupovat nový komponenty (třeba právě GK) za 3x větší prachy... klidně to může být zdrojem, může to být přehříváním grafiky... ikdyž mafii sem hrál na P2 400MHz, MX 400 na snížený detaily a celkem obstojně jsem ji dohrál a žádný artefakty se mi neobjevovaly...

ty grafický chyby se projevujou i když máš snížený detaily na minimum, nebo i tak?
jj GTA a Matrix měl detaily skoro na minimum ale třebu na NFS:U2 sem si dával jeden čas celkem ty detaily výš i když se to trochu sekalo tak to všechno vypadalo normálně...
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

zkus tu grafiku v jiném kompu, jestli bude dělat to samé, je jasno
ygener
Nováček
Nováček

Příspěvek od ygener »

Tak jo je to jasný ta grafka to moc asi nezmákla nacpal jsem tan tu novou 6600 a jelo to parádně :D
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“