Jak vypálit obraz CD

Nero, Clone CD a další programy k vypalování a diagnostice.
Odpovědět
wendy
Začátečník
Začátečník

Jak vypálit obraz CD

Příspěvek od wendy »

Pomocí programu Alcohol 120% se mi podařilo vytvořit obraz CD (doplněk Noční život do hry The Sims 2). Bylo s tím trochu komplikací, viz
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=60758

Meziprodukt ve formátu *.mdf je funkční a je trvale uložen ve virtuální mechanice vytvořené programem Daemon Tools 4 pro použití při spuštění hry The Sims.
Přesto bych měl rád obraz = kopii onoho instalačního CD i na médiu CD.

Jak vytvořím z onoho *.mdf souboru jeho funkční obdobu na pevném CD?
Nero ten formát nezná, BlindWrite, CDBurner XP vyžaduje jen *.iso.
Mám ten soubor prostě vypálit na CD, nebo vyzkoušet jiné vypalovací programy? Třeba ten Alcohol? (já jej totiž už odinstaloval)

Děkuji za došlé poznámky k mému tématu.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

MDF samozřejmě v Alcoholu 120%.
Bathory
wendy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od wendy »

Program Alcohol 120% soubor SIMS2EP2_1 (mdf/mds) přijal a vypálil na CD-RW, jenže pro spuštění hry The Sims2-Noční život není funkční. Hlášení o nutnosti vložit CD se sice neobjeví, ale hra se nerozjede. Musel jsem ten soubor opět přimontovat do virtuální mechaniky. Pak je vše při starém, tedy OK.

Kde je ten klíčový problém? Soubor je v pořádku, ale po vypálení se něco stane a jeho chování ve fyzické mechanice není totožné, jako když je ve virtuální mechanice.
To originální CD má ochranu SafeDisc, pomocí SW Alcohol byla překonána, soubor *.mdf je funkční, tak jak udělat funkční CD kopii?

Nebo navrhněte jiný SW pro kopírování CD s ochranou SafeDisc (asi verze 4).
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

SafeDisc 4 už je slušná ochrana a tak nestačí jen vypálit na CD. Musíš použít nějaký doplněk, třeba SafeDisc 4 Blocker apod. Ale jak víš, že je tam právě tahle? A co máš za mechaniku?
Bathory
wendy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od wendy »

Typ ochrany SafeDisc 4.0 mi zjistil prográmek A-Ray. Při kopírování pomocí Alcoholu jsem použil režim SafeDisc 2/3. Celá akce trval řádově 3 hodiny (!), to co se vypálilo na CD-RW bylo nepoužitelné (přitom skladba souborů a celkový objem souhlasil s originálem), ale meziprodukt při kopírování odložený na disk typu mdf zaloudovaný do virtuální mechaniky je plně funkční. Vnučka teď může onu hru spouštět bez nutnosti mít originální CD vložené do fyzické mechaniky.
Díky funkčnímu *.mdf Jsem s výsledkem přes Alkohol spokojenej, jen bych rád měl kopii legálně zakoupeného SW, navíc když se jedná o takhle ochráněné a při poškození vlastně nenahraditelné CD.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Viz. co jsem už napsal...
Bathory
wendy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od wendy »

Mechanika je LG GSA-4167B.
Na SafeDisc 4 Blocker jsem nenašel odkaz pro stažení.
Jaká je jeho domovská stránka?
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

wendy píše:Jaká je jeho domovská stránka?
Snad není tak těžký použít Google: http://www.google.com/search?hl=cs&q=Sa ... Hledat&lr=
Bathory
wendy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od wendy »

Děkuji za lehkou výčitku. Já když vyhledávám, tak nanejvýše přes Seznam.cz v češtině. Polepším se.
Odkazy na SafeDisc 4 Blocker (existuje i obdoba v podobě SafeDisc 4 Hide) jsem si pročetl. Nevím, jestli tím vyřeším svůj problém.
Jejich funkce je popisována jako ... SafeDisc 4 Blocker enables you to run a SafeDisc v4 backup image from a virtual drive (Daemon Tools, Alcohol 120% etc.) ...

Já však přes virtuální mechaniku z Daemon Tools image té hry provozuju, aniž bych musel aplikovat výše uvedené nástroje.
Jde mi o to, buď zkopírovat 1:1 originální CD (samozřejmě po prolomení ochran SafeDisc 4) anebo z fungujícího image (*.mdf pořízeného přes Alcohol s nastavením pro SafeDisc 2/3) udělat funkční CD-médium = záloha toho originálního.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

No ono to u SafeDiscu 4 momentálně asi ani jinak nejde, než přes spuštěný image např. v Alcoholu 120% a emulovat. Vyšší verze 4.xx je navíc nutno podpořit již zmiňovaným SafeDisc 4 Blockerem i při emulaci.

Jinak se nejedná o prolomení ochrany (jako například u chráněných audio CD), nýbrž její přesné zkopírování. Alcohol 120% tam ostatně ani nemá na SD4 profil, ale snad to vyřeší update nové verze...
Bathory
wendy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od wendy »

Jo, takhle to vidím i já. Počkat až Alcohol zahrne do sebe profil pro SafeDisc 4. Snad to nebude dlouho trvat. Ale i tak jsem Alcoholu vděčný, že dokázal vyrobit funkční image i při profilu SD 2/3.
Vnučka má doma v šachtě originální CD a o víkendech u nás může hrát své oblíbené Sims (včetně "Nočního života") díky virtuální mechanice zaloudované oním funkčním image.
Děkuji za vstřícnou diskusi.
Odpovědět

Zpět na „Vypalovací software“