Jsem v koncich:( PC startuje jen nekdy.

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
MarsRover
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Jsem v koncich:( PC startuje jen nekdy.

Příspěvek od MarsRover »

Mam takovy problem, mam 3mesice stare PC a uz od sameho zacatku ma takovy problem. Takrka vzdy po zapnuti, zacaly bootovat win a seklo se to, nasledoval jejich reinstal a nic..pak upgrade bious a uz se to neseka pri bootu ale PC se vubec nezapne, tocej se jen vetracky-i na GPU...svitej katody a to je vse. Pomaha jen reset ci vypnuti zdroje. Nekdy ale nastartuje uplne v poradku. A jak se to nastartuje, uz to bezi cely den... vydrzi zatezove testy, vse v poho.

3x se me ale uz stalo ze se PC zniceho nic sam od sebe vypl do toho stavu kdy se jen tocej vetraky....nikoliv uplne.

Zkousel jsem: Reinstal win 2x//upgrade bios//prepojit vsechny kabely znova a vse zkontroloval//beh bez zvukovky i a s jinou grafarnou//jine ramky//zatezove testy//reset cmoss//spatne chlazeni nepripada v uvahu..CPU-prumer 31C GPU-prumer 43C Disky-prumer 25C Nforce 38C //

Mam reklamovat desku ci neco jineho ?
Moc dik za rady..
Pod stolem mě tiše fičí a bliká: CPU: P4 3.4Ghz 2Mb // MB: Asus P5N32-SLi Nforce4 x16 // GPU: Asus EN 7800GTX // 2Gb RAM Kingston // Zvuk: X-Fi Elite PRO // PSU: Thermaltake TWV 480W // Chlazeni: Scythe Ninja + Akasa 120mm // TT Hardcano 12 // 2xUV katoda
djmarshall
Začátečník
Začátečník

Re: Jsem v koncich:( PC startuje jen nekdy.

Příspěvek od djmarshall »

A Co věc jako je zdroj? Jakej máš? pokud slabej, bych se nedivil, ale vypadá to na špatnej zdroj. Ještě jedna věc, koukám že máš Intel - víš že má Intel ještě potřebu do desky kromě 20pin konektoru ještě přidat někdy malej, tušim 4pin? To pak se vůbec nerozjede nebo to padá....
CPU: AMD ATHLON XP 2800+@ ????+, 2× 512MB DDR 400MHz - PATRIOT CL2, MAINBOARD: EP-8KRAI, VGA: GEFORCE 6600GT + Zalman VF700-CU@5V, HDD WD 160GB JB + HDD WD 80GB JB + HDD WD 80GB JB, a další... Fortron 350W, BIGTOWER MOREX A120 (nesehnatelný), LG-GSA 4163B/A105, DVD - ROM, HDD RACK, YAMAHA CRW-F1, FDD 3.5", HighPoint ATA 133, a příslušenství okolo (N-TECH 5.1, Tiskárna, Mikrophone, USB HUB.....)
MarsRover
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarsRover »

Re:djmarshall

Zdroj mas napsany v popisce. 480W... jelikoz ma i ukazatel odberu, ktery dosahne pri max vytizeni 280W, tak nemyslim ze by nestacil.

24pin kabel do desky to je snad samozrejmost.

Jeste me napadlo.... deska ma 8 pin napajeni u procesoru, na misto 4 pin, mam tam ale zapojeny 4 pin... redukci na 8pin uz nemam. Mohlo by to byt i tim ?
Pod stolem mě tiše fičí a bliká: CPU: P4 3.4Ghz 2Mb // MB: Asus P5N32-SLi Nforce4 x16 // GPU: Asus EN 7800GTX // 2Gb RAM Kingston // Zvuk: X-Fi Elite PRO // PSU: Thermaltake TWV 480W // Chlazeni: Scythe Ninja + Akasa 120mm // TT Hardcano 12 // 2xUV katoda
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

ja bych videl problem v desce
....ze by to byl MELOUN
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

dat k intelu desku s nf4 chipsetem neni zrovna dobry napad
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
MarsRover
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarsRover »

Je to vadnou deskou a nebo Nf4?? celkove.... pokud by to delalo i u druhe tak jim to v Asusu hodim na hlavu ;)
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

spise jako vadnou deskou, popis jim problem a at to testnou oni
....ze by to byl MELOUN
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

MarsRover píše: 24pin kabel do desky to je snad samozrejmost.

Jeste me napadlo.... deska ma 8 pin napajeni u procesoru, na misto 4 pin, mam tam ale zapojeny 4 pin... redukci na 8pin uz nemam. Mohlo by to byt i tim ?
Pryc s redukcemi, pokud tam nejake mas. Redukce jsou a slouzi pouze starym deskam, kdy s 24pinu se redukuje na 20pinu.
Problem je mozna v tom 4pinovym konektoru. Deska by mela byt zapojena tak, jak to jeji napajeni vyzaduje.
U AMD nevadi kdyz je misto 24pinu pouze 20pin, ale i tak jsem radeji koupil kvalitni zdroj, ktery ma tech 24 pinu.
MarsRover
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarsRover »

Re:Palec123

Tak zdroj ma 20 pinu, ale primo k nemu je redukce na 24 a to by nemel byt podle me problem. By pak blblo vsem...
Mozna je to fakt tim 8pin napajenim... ale nepisou ze by pouhe 4pin melo vadit. Kazdpoadne u zdroje pisi ze kdyz se na to zapoji rozdvojka tak je delany na to aby to v pohode utahnul.. jenze rozdvojka ke zdroji zustala u prodejce.
djmarshall
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od djmarshall »

MarsRover píše:Re:djmarshall

Zdroj mas napsany v popisce. 480W... jelikoz ma i ukazatel odberu, ktery dosahne pri max vytizeni 280W, tak nemyslim ze by nestacil.

24pin kabel do desky to je snad samozrejmost.

jj sorry, jsem se nepodíval. No fakt to může být tím konektorem, a nebo je fakt blbá deska. Neprohíbá se ti? máš jí pořadně utáhlou? Zkoušel jsi věci jako: spouštění pc bez mechanik atd? přopojovat postupně zařízení, jednou klientovi se pc zapínalo navíckrát něco jako tobě, a problém byl tím že nebyli úplně dostrčené karty, měl totiž debilní case kde se nadali šroubovat karty ke casu, tak se to předělalo a vpoho. ale asi nemáš blbej case...
CPU: AMD ATHLON XP 2800+@ ????+, 2× 512MB DDR 400MHz - PATRIOT CL2, MAINBOARD: EP-8KRAI, VGA: GEFORCE 6600GT + Zalman VF700-CU@5V, HDD WD 160GB JB + HDD WD 80GB JB + HDD WD 80GB JB, a další... Fortron 350W, BIGTOWER MOREX A120 (nesehnatelný), LG-GSA 4163B/A105, DVD - ROM, HDD RACK, YAMAHA CRW-F1, FDD 3.5", HighPoint ATA 133, a příslušenství okolo (N-TECH 5.1, Tiskárna, Mikrophone, USB HUB.....)
MarsRover
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarsRover »

Koukam ze vsech stran a zda se byt v poradku, vse sedi tak jak ma, skrin mam TT Armor, karty drzej v poradku. Prave ze jsem zkousel vse prehazovat a postupne zapinat..prave i bez tech mechanik a karet a stejne nic. A nejvic zvlastni je ze ted to treba 2 dny jede krasne bez problemu a zitra se to urcite zase nezapne ;)
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

zkus odpojit ty katody...
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *EasY_TarGeT* »

každopádně to vypadá na problém s deskou... buď to napájení (podle mě dost možný, protože intel mívá vyšší odběr..to bych zkusil určitě) a odpojení katod se mi zdá taky jako zajímavá myšlenka, ale jedině z hlediska toho, že by byly vadný... ale když jedou a kompl svítí, větrá, ale nic se neděje tak je podle mě problém v desce... buď sou špatný startovací kondíky(vadná deska), nebo jim nedáváš dostatečný napětí (8-pin)... podle mě jsou možný obědvě možnosti, ale ten 8-pin (obsazenej jenom 4pinem) se mi zdá dost pravděpodobnej, protože kondíky buď jedou nebo nejedou.. aby jely napůl se mi zdá jako blbost... (z hlediska jejich poškození)
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“