Prosím o radu - problém s HDD (asi)
Po OC CPU se po čase začaly objevovat problémy s HDD (PATA).
Po spuštění OS - se začal spouštět chkdsk - jednotka E nutná kontrola integrity dat - spustil jsem chkdsk/f od té doby je klid. Včera zase win při spouštění oznámily, že byly narušeny registry a byla provedena obnova ze zálohy. SMART tvrdí že vše je OK. Před OC žádný problém. Je možné že problémy souvisí s přetaktováním? nebo je problém v zaplnění HDD (cca 85%) a jeho fragmentaci? odchízí HDD? a nebo snad ve dvou dětech věku 11-14let?
sestava: MB MSI K8N NEO FSR (NFORCE3 250) - AGP lock 66mhz
CPU Sempron 2800 1600@2320
RAM 512 M Geil value (193Mhz)
HDD Seagate 7200.7 80Gb (PATA)
GK X1600Pro(AGP) - běží v pohodě
zdroj:350W noname (12V - 16A) CPU 1.36-1.4 V, 12V 11.93-11.98V, 5V 5.05V - to vše dle Everestu
USB : ADSL modem
Teploty: CPU win - prime 40 - 56, chipset 40 - 41,HDD 34(win) - 41(defrag), GK 54 - cca65
Dík za rady[/quote]
HDD a přetaktování procesoru
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- vipe
- Nováček

-
- ZdenekSveda
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pokud si myslis ze je to OC tak to zkus taktnout zpet na default a uvidis. Uz to tu myslim nekomu jednou delalo ze to pri taktu nejak nezvladal radic. Jako dalsi vec vyzkousej odpojit nejakou jinou vec (treba mechaniku) jestli ti nezacina zlobit zdroj, i kdyz 350W by na tvou sestavu melo s prehledem stacit.
- Allatutti
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Ruka
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Vipe, ten AGP lock 66mhz dávej na 67 MHz, pač mě se frekvence jinak nezamknula. Tu frekvenci také zjistíš, přesně, pomocí prográmku ClocGen.
Jinak HDD-sků jsem už měl více i na neuzamčených frekvencích 66 MHz, ale myslím si že HDD na to moc háklivý není.
Shrnutí: 67MHz + ClocGen (pro kontrolu).
EDIT: Na frekvenci AGP, prý jsou na ně ATI-ny hodně háklivé, jak se dívám tak máš stejnou desku jak já, takže žádný zázrak. Máš doufám nejnovější bios na svém MB, je to verze 1.9., neměla by chybět. U mě nová verze biosu vyřešila problém s instalací XP-cek na 250G-vce.
Jinak HDD-sků jsem už měl více i na neuzamčených frekvencích 66 MHz, ale myslím si že HDD na to moc háklivý není.
Shrnutí: 67MHz + ClocGen (pro kontrolu).
EDIT: Na frekvenci AGP, prý jsou na ně ATI-ny hodně háklivé, jak se dívám tak máš stejnou desku jak já, takže žádný zázrak. Máš doufám nejnovější bios na svém MB, je to verze 1.9., neměla by chybět. U mě nová verze biosu vyřešila problém s instalací XP-cek na 250G-vce.
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.
Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
- vipe
- Nováček

-
- Ruka
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
S biosem 1.9 je dělička od 100, 133, po 250MHz, takže je skutečně rozšířená. Kdyby se Ti nepodařil flash, tak v GM-ku (prodává se tam elektro ...) 50,- nebo v ve větším počítačovém obchodě 250,- Ti ho naflešují, navíc ta flash má hodnotu 100,-.
EDIT: Jo a taky se připravuješ o timming RAM. Nevím jak je to u jednoho modulu, ale u dvou je to až do verze 1.7 T2. T1 je lepší a na této desce se zapíná automaticky jen ve verzi 1.9 a pouze v určených slotech, tedy pro ty dvě paměti - spíš to patří do vlákna s touto deskou, ale co naděláš.
EDIT: Jo a taky se připravuješ o timming RAM. Nevím jak je to u jednoho modulu, ale u dvou je to až do verze 1.7 T2. T1 je lepší a na této desce se zapíná automaticky jen ve verzi 1.9 a pouze v určených slotech, tedy pro ty dvě paměti - spíš to patří do vlákna s touto deskou, ale co naděláš.
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.