Zdravím, mám následující problém a potřebuji znát názor odborníků, kdo za něj může:
Od doby, co mám internet po pevné lajně jede moje PC i tři až čtyři dny v kuse. Občas i týden:-) Po vypnutí a novém startu(i třeba dva dny po vypnutí) se začaly ozývat šílené zvuky a přes obrazovku byla hláška v tom smyslu, že grafická karta nemá připojené přídavné napájení, což pochopitelně nebyla pravda. Provedl jsem kontrolu, zahýbal kablíky a znova zapnul PC, PC začalo bootovat, ovšem jen do okamžiku kdy XP najely do černé obrazovky s logem a "běhajícím teploměrem" A u toho zůstalo. Až další restart přinesl kýžený výsledek ovšem s tím, že se objevilo menu pro nouzový start, když jsem dal normálně pokračovat, tak nic, musel jsem znovu restart a dát poslední funkční konfiguraci. Pak PC najelo a šumělo jako by se nechumelilo. Následoval dvoudenní zátěžový test, PC jelo jako hodinky, test pamětí(typ viz níže) bez chybky, prostě vše OK. Pak vypnutí a po minutě start. A co myslíte ? Znovu černá obrazovka s logem a teploměrem a dál nic. Další start-nouzové menu-poslední funkční konfigurace a normální náběh systému. Preventivně jsem vyměnil zdroj, dal jsem Fortron 350W. Pak to delší čas neudělalo, ale dnes po pěti dnech provozu zase. A tak jsem z toho celý zmatený, myslíte, že by to mohlo být tím přetaktováním grafiky (v RivaTuneru)? Nebo že by to byl tygr ?:-)
Další sestava:
Soltek 75FRN2L (Nf2ultra)
AMD Athlon-Barton 2500@3000
RAM OCZ 2*256MB, CL2 Performance
HDD WD Caviar 80MB, 8MB cache
HDD Seagate 120 MB 8MB cache
DVDRW Benq1620 Pro
Radeon 9500@9500Pro a problémy se startem PC
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- medved
- Nováček

-
- Wotan
- Začátečník

Zkontroluj konektor grafiky - myslim tu umelou krytku na pcb, jestli neni uvolnenej, me se stalo za po delsi dobe pouzivani se konektor u R9800Pro vyhrkal a obcas mi to psalo co tobe, vymena zdroje nepomohla, vyreklamovali mi ji.
Ryzen 9900x + 2x32Gb Micron 6400 Mhz + MSI B650 Tomahawk + Asus Dual RTX 4070
- kingie
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- medved
- Nováček

-
Ze by tam byl někde na tom konektoru studeňák a při velké a dlouhodobé zátěží to zablblo ? Inu, vyzkoušíme, případně zkusíme znovu proletovat, uvidíme. Dík za typ.Wotan píše:Zkontroluj konektor grafiky - myslim tu umelou krytku na pcb, jestli neni uvolnenej, me se stalo za po delsi dobe pouzivani se konektor u R9800Pro vyhrkal a obcas mi to psalo co tobe, vymena zdroje nepomohla, vyreklamovali mi ji.