Vždy jsem byl celkem na té straně barikády, která hlásala čím víc krve (ve hrách), tím líp. (zdravím Dr. Evila)
Co čert nechtel byla u nás na návštěvě kamarádka, která má 6ti letýho syna a ten se proste dožadoval pařby na mojem PC. Sice celej život razim heslo "holka, kartáček na zuby a PC se nepůjčuje proste nikomu", ale pro klid rodinný návštevy jsem ho k PC pustil (at si taky jednou zahraje na pořádnym stroji
Myslel jsem, že si bude lebedit u NFSMW, ale to jsem se přepočítal, likvidovat auta a nahanet se s policajtama bez střílení nevydržel ani pul hodiny a dožadoval se hry, ve který může ty auta i krást a hlavne střílet. Jasně - šlo mu o GTA.
Po instalaci bylo díte jak vyměněný, vraždilo vše co se hejbe a za brutálního radosti demolovalo všechno a všechny.
A proto je otázka jasná - může hraní takovych her nejak negativne ovlivnit vývoj dítěte ?? (Sakra to je formulace jak ze stupidního Nova TV pořadu). Je decko schopny zažitek ze hry potom přenest do skutečnyho života ?? Sám děti zatim nemam, ale zajímal by me nazor ostatních, hlavne rodičů (snad tu nejaky máme)
Tohle tema bych nevztahoval asi na nasilí jako takovy, verim tomu, ze rozumnej dospelej človek se může ve hrách brodit po kolena ve střevech a nezpůsobí to žádnej problem, ale děti .. to je asi jiná.