A6600TD - nepodařený flash BIOSu

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Mystic-Max
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

A6600TD - nepodařený flash BIOSu

Příspěvek od Mystic-Max »

Flashoval jsem bios na graficke karte podle navodu na svethardware a neco nevyslo a ted vidim jen ctverecky a cary prosim poradte.

//edit Thellwin - upraven název threadu
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Když si přečteš ten návod na SHW, tak je tam i info co dělat, pokud se flash nepodaří ...
V případě, že se něco pokazí...

Protože flashování BIOSu je svým způsobem riskantní zákrok (přestože pravděpodobnost chyby je velmi malá), uvedu ještě obecné rady pro flashování:

* Ideálně mějte po ruce PCI grafickou kartu, kterou byste mohli v případě špatného naflashování použít. V tomto případě je při novém flashi definovat, s jakým zařízením bude nvFlash pracovat ("nvflash /?" pro nápovědu).
* Pokud nemáte PCI grafiku a systém s novým BIOSem nenaběhne, nemusíte věšet hlavu. Pokud máte na bootovací disketě stále původní soubory, stačí z ní nastartovat (počkat, až disketa "dochroupe") a poslepu zadat na klávesnici "nvflash -5 -6 6600.rom". Potvrďte enterem a pak stiskněte "y", minutku počkejte a zkuste restartovat. Vše by mělo být v pořádku.
* A když nezabere ani toto, asi se něco hodně pokazilo... Doporučoval bych si půjčit onu PCI kartu, protože na reklamaci to není.
(zdroj SHW)
Goldnoob team proud member!
etj
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

to nestaci....

Příspěvek od etj »

Prosím o pomoc, zkousel jsem napravit nepovedeny flash (poslepu jsem tam zkousel vratit original BIOS), ale nepovedlo se.... Potom jsem to chtel zkusit znovu, ale pocitac uz mi z diskety nenabootuje. Je jiny zpusob? Jaky je postup s kartou do PCI? Jako ze se zapoji obe? Takovou kartu tezko sezenu :(( Lze to napravit i jinak?
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Re: to nestaci....

Příspěvek od Thellwin »

etj píše: ... Jaky je postup s kartou do PCI? ...
Vyhoď tu blbě naflashovanou GK, dej tu druhou grafiku do PCI, najeď do BIOSu a nastav něco jako "Init display first" na PCI. Pak komp vypni a přidej tu "mrtvou" GK. Mělo by to naběhnout na PCI grafice. A pak přeflashuj tu první.
Goldnoob team proud member!
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: to nestaci....

Příspěvek od Ruka »

etj píše:... Takovou kartu tezko sezenu ...
Urcite by tam mela jit kazda fungujici karta do PCI slotu, treba takova S3, jakakoliv, proste z bazaru a velmi levna.
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“