Čau, mám podezřelý problém.
Sestava: DFI infinity ultra, Athlon 3000+ s939, disk WD2500KS, zdroj Chieftec 400W, Ram Kingmax DDR500 toť asi vše podstatné.
Proc jsem přetaktoval z 1800 na 2250 (Paměti 500MHz).
Zaprvé jsem tam dal pasivní chladič (takový ten, co ho má každý výrobce stejný) http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32076
Počítač jsem týden testoval s maximální zátěží- Super Pi, prime, vypalování, kopírování, koukání na filmy... nic podezřelého jsem nezjistil, vše šlapalo jak má.
Dal jsem to kamarádovi, kterému jsem to stavěl a tomu to po pár dnech přestalo běhat s tím, že mu to nedetekovalo disk, svedl jsem to na pasiv (bylo to fakt ai 60 stupňů), ten jsem vyměnil, dal původní aktiv a běželo to.
Tak zase jsem to otestoval, přivezl mu to znova a dneska (asi týden dva mu to běží) mi volá, že to zase dělá totéž. Nedetekuje HDD. Jednou mu to prý naběhlo a ve Widlích zatuhlo, jinak ho to pustí jen do biosu.
Nevíte prosím někdo, čím to může být?
1) deska - nF4 má teď normální teplotu, deska se nedotýká skříně, je to podložený
2) disk - zítra k němu jdu a pokud nic nevymyslím, vezmu si disk do parády
3) přetaktování - skutěčně to není maximum, zkoušel jsem asi 2500MHz a běželo to, ale prime házel chyby, tak jsem dal jen 2250 a to už bez chyb.
4) paměti vyzkoušené ve 2 různých počítačích a bez problémů
5) zdrojem podle mne nemůže být, že to nenajde HDD (případně to zatuhne ve Woknech)
6) Grafická karta taky otestovaná na jiným počítači
Sázím na desku nebo disk.
Zkuste mi prosím poradit, po čem bych se měl pídit. Jednoznačně to zaprvé uvedu na původní frekvenci.
Dík
DFI infinity nedetekuje HDD
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
DFI infinity nedetekuje HDD
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- JanHavlicek
- Středně pokročilý