cim promazat chrcici chladic???

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Vždyť už to tu bylo řečený - nepoužívej WDčko, ani silikonovej olej, prostě nic řídkýho. Kluzný ložisko je z mikroporézního materiálu, kterej je napuštěnej olejem. Stejně by se ti nepovedlo ho opětovně napustit, nehledě na to, že už bude stejně nahlodaný (když větrák chrčí). A olej vyteče. Tak použij něco hustýho, co nevyteče a vyplní to mezery - vazelínu.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Alois
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alois »

JSME MEL PRAVE S WD40 DOBROU ZKUSENOST U STARYHO VYCHOZENYHO ALE NE KULICKOVYHO VETRACKU...JINAK NEVYTECE NEMA KUDY :)
AMD Barton 2500+ (1,4V)@210*10,5 (1,65 V), Zalman 7000 Cu, ABIT AN7, A-Data SDRAM DDR 2x256MB 400MHz, Hercules AIW RADEON 9800se-->9800Pro, TechniSat SkyStar2 PCI REV 2.6 PVR, HDD IBM 180GXP - 120GB 8MB, Hercules Digifire 7.1, DVD -RW LITE-ON 1693S, DVD TOSHIBA SDM1802 52x,Case: 3R System Air Black, PSU LEVICOM 500Watt, FSC P19-2, Logitech MX518, Genius SW-5.1 Home Theater, OS: WIN XP Professional EN SP2. UPS:APC CyberFort 500VA, router SMC Barricade 7004VBR V2
kodl1
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kodl1 »

Zkus motorový nebo převodový olej do auta,já používám do větráčků Castrol RS :roll: a šlapou v pohodě.Stačí 1-2 kapky do ložiska.
Proč nemůže být Windows OPEN SOURCE ???
Protože by do pár dnů hackeři vychytali chyby a odstranili zbytečnosti, a zase by stačilo 640 KB.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Alois píše:JINAK NEVYTECE NEMA KUDY :)
To byses divil... :) A nepiš velkejma, to se nedělá... :wink:
Alois
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alois »

TomV píše:
Alois píše:JINAK NEVYTECE NEMA KUDY :)
To byses divil... :) A nepiš velkejma, to se nedělá... :wink:
TO SE NEDELA, ABY OLEJ VYTEKL Z PROSTORU, KTEREJ NEMA A NEJBLIZSI DOBU NEBUDE MIT PATRICNY OTVOR, LEDAZEBY SE TELEPORTOVAL...ALE O TAKOVY FUNKCI VYROBC ENIC NEUVADI.
se ti asi nestalo zes nechal omylem zaplej capslock a nechtelo se ti to prepisovat :)
AMD Barton 2500+ (1,4V)@210*10,5 (1,65 V), Zalman 7000 Cu, ABIT AN7, A-Data SDRAM DDR 2x256MB 400MHz, Hercules AIW RADEON 9800se-->9800Pro, TechniSat SkyStar2 PCI REV 2.6 PVR, HDD IBM 180GXP - 120GB 8MB, Hercules Digifire 7.1, DVD -RW LITE-ON 1693S, DVD TOSHIBA SDM1802 52x,Case: 3R System Air Black, PSU LEVICOM 500Watt, FSC P19-2, Logitech MX518, Genius SW-5.1 Home Theater, OS: WIN XP Professional EN SP2. UPS:APC CyberFort 500VA, router SMC Barricade 7004VBR V2
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

:-) Ikdyž zaděláš tu díru dole, olej se postupně přesune z ložiska do nejníže položené části prostoru, kde se může hejbat (záleží na orientaci větráku). On nevyteče z větráku, ale vyteče obvykle z prostoru, kde má bejt, do prostoru, kde nemá bejt... :wink:

Ad CapsLock - Já jsem sebevrah, já bych to přepsal... :lol:
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

A nebo poradne husou a lepivou vazelinu :-D Ja se ji do jednoho dal a vono se to ted netoci vubec a uplne to v tom zatuhlo :x
Aspon uz to nechrci :lol:
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Dr Meduza píše:A nebo poradne husou a lepivou vazelinu :-D Ja se ji do jednoho dal a vono se to ted netoci vubec a uplne to v tom zatuhlo :x
Aspon uz to nechrci :lol:
To chce prohřát... Dej to na procesor a uvidíš, jak se roztočí... :lol: :wink:
Tom Koldušek
Nováček
Nováček

Re: cim promazat chrcici chladic???

Příspěvek od Tom Koldušek »

Z vlastní zkušenosti nedoporučuji WD 40, je řídké a za 14 dní se odpaří a ventilátor chrčí dál. Zkoušel jsem namíchat na špičku plochého šroubováku silikonovou vazelínu (koupená v Alfacompu) a pár kapek oleje Konkor 101 (drogerie, balení ve spreji). Udělat takovou řidší kašičku, odloupnout zadní nálepku z větráku a odstranit gumový "štoplík". Opatrně vyndat segerovku (zajišťuje hřídel) a napatlat hřídel a nakrmit i otvor pro hřídlel. Složit a provozovat. Nebo.... pár kapek motorového oleje + práškové MOLYKO. Udělat kašičku a napatlat. Zatím to funguje.. :)

violator
PePe
Nováček
Nováček

Mazání ventilátorů

Příspěvek od PePe »

Já používám MILITEC-1, kdysi jsem to dával do auta do oleje a nic moc se nedělo, ale do ventilátorů ( i zadřených) je super.

PePe
k
Nováček
Nováček

Příspěvek od k »

Sundal jsem samolepku a prokápnul jsem to silikonovým olejem a už půl roku je klid :)
Athlon 2800@3200+ EPOX 8rda3+ Vodník domácí Hercules Prophet 9800 nonpro Fortron 350 DDR 512dual OCZ cl2 Hitachi Deskstar7k250 2x80 raid DVD Lite-on 811s Case 3R System Air
http://vodnichlazeni.wz.cz
Alois
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alois »

fuknul jsme tam trochu lekarsky vazeliny a slape jak ma :D
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“