Máš s těmi procesory osobní zkušenosti (jako já)? Porovnával jsi nataktovaný D900 na 4.2GHz (mně jede D930 na této frekvenci stabilně) s nataktovaným X2 či FX? Na tvém místě bych plodil podobné hlášky až poté, co si vše osobně vyzkouším a můžu si z toho udělat vlastní závěr...wector píše:Hele, proč mám pocit, že sis něco přečetl u Hulána a dal si CTRL+C, CTRL+V...
Pentium D 9xx
- Lukke
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
- axloth
- Začátečník

-
- JanHavlicek
- Středně pokročilý

To je úplná hloupost. Na čem si myslíš, že byl Conroe testován ? Jo, bylo to na současných deskách s i975X, takže nějaká podpora tam asi bude ne ?wector píše:Za 3-4 měsíce tu bude Conroe, navíc sme v skoro v polovině Q2 a to maj přijít desky s i965, takže teď něco z D9xx koupit je fakt hloupost, i975X sice do budoucna podporu mít bude, ale s jinou revizí desky.
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
- axloth
- Začátečník

-
- Vivec
- Středně pokročilý

no sry ale meleš hovna, 975 je vyloženě hi-end čemuž naprosto přesně odpovídá i cena, a ty ho tu srovnáváš s lowend deskou, nejlevnější desky na intel stojí tak pod dva tisíceaxloth píše:drazsi? srovnej cenu desek... intel i975x pres 6000kc, 939 kolem 2000kc
ale taková DFi LP SLI-DR expert stojí skoro jako 975x takže tvoje srovnání mírně pokulhává, příště radši nic nepiš bude nám líp
- olafcv
- Začátečník

-
Myslím že Lukke má docela pravdu a ví o čem mluví.
Jen tak mimochodem, deska mě sice vyšla na 6500, kč vs DFI Lepší řady stejná cena ,ale chudší výbava, dále procesor mě vyšel na 6000, kč nejlevnější Amd , od kterého jsem mimochodem utekl vyjde k 10000, kč ,ale s L 2 Cache poueze 2*512, nataktovaný D920 haldce poráží X 3800 nataktovaný, D920 mi běží už 18 hod. stable v Prime a k tomu pálím , komprimuji a hraji COD po síti a stále stable , teplota je momentálně 54 stupňů chlazeno vzduchem. Měl jsem Amd jednojádrový opteron ušel , ale X2 monetálně trošku propadák, otestoval sjem a utekl k Intelu ten totiž momentálně vede.
Jen tak mimochodem, deska mě sice vyšla na 6500, kč vs DFI Lepší řady stejná cena ,ale chudší výbava, dále procesor mě vyšel na 6000, kč nejlevnější Amd , od kterého jsem mimochodem utekl vyjde k 10000, kč ,ale s L 2 Cache poueze 2*512, nataktovaný D920 haldce poráží X 3800 nataktovaný, D920 mi běží už 18 hod. stable v Prime a k tomu pálím , komprimuji a hraji COD po síti a stále stable , teplota je momentálně 54 stupňů chlazeno vzduchem. Měl jsem Amd jednojádrový opteron ušel , ale X2 monetálně trošku propadák, otestoval sjem a utekl k Intelu ten totiž momentálně vede.
IPHONE 6S Plus
- axloth
- Začátečník

-
tady se ale vsichni ohaneji tim ted koupi naky Dxxx a pak upgardujou na conroe, tzn musi mit 975, tzn 6000kc, s deskou na 939 za 2000kc rozbehnes a pretaktujes vsechny cpu... k tomu nepotrebujes predrazeny dfiGr8 Vivec píše:no sry ale meleš hovna, 975 je vyloženě hi-end čemuž naprosto přesně odpovídá i cena, a ty ho tu srovnáváš s lowend deskou, nejlevnější desky na intel stojí tak pod dva tisíceaxloth píše:drazsi? srovnej cenu desek... intel i975x pres 6000kc, 939 kolem 2000kc![]()
ale taková DFi LP SLI-DR expert stojí skoro jako 975x takže tvoje srovnání mírně pokulhává, příště radši nic nepiš bude nám líp
- BubakB
- Mírně pokročilý

inak pre znemu intelackej dosky s cipsetom i975X potrebije intel (zmenit) desat rezistorov a dva kondenzatory a BiosJanHavlicek píše: To je úplná hloupost. Na čem si myslíš, že byl Conroe testován ? Jo, bylo to na současných deskách s i975X, takže nějaká podpora tam asi bude ne ?Navíc když tak sleduju nové modely s i975X, maj na sobě samolepku Conroe ready, myslím, že podpora Conroe na i975X je stoprocentní. Neřekl bych, že koupě procesoru ze série D9xx je hloupost. Je to lepší a do budoucna perspektivnější výběr, než dnešní koupě něčeho na socketu 939. Tam měním s příchodem sc. AM2 úplně všechno a v dvoujádru je to dražší jak Intel
Link: http://developer.intel.com/design/pcn/M ... 060560.pdf
inak o Cornoe sa pise i tu na fore
a kedy maju presne vist na trh dosky s cipestom i965?
Naposledy upravil(a) BubakB dne čtv 6. dub 2006, 21:09, celkem upraveno 1 x.
- olafcv
- Začátečník

-
Tvá odpověď hovoří za tebe, není co dodat, měl jsem několik desek 939 , takže já tu mluvím o kvalitních OC deskách, i na inetl si můžeš koupit obyč. desku, ale kup si dvoujadro new za 4000, od Amd.axloth píše:tady se ale vsichni ohaneji tim ted koupi naky Dxxx a pak upgardujou na conroe, tzn musi mit 975, tzn 6000kc, s deskou na 939 za 2000kc rozbehnes a pretaktujes vsechny cpu... k tomu nepotrebujes predrazeny dfiGr8 Vivec píše: no sry ale meleš hovna, 975 je vyloženě hi-end čemuž naprosto přesně odpovídá i cena, a ty ho tu srovnáváš s lowend deskou, nejlevnější desky na intel stojí tak pod dva tisíce![]()
IPHONE 6S Plus
- axloth
- Začátečník

-
- mhl
- Středně pokročilý

-
- olafcv
- Začátečník

-
- BubakB
- Mírně pokročilý

takze pokracovat na http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=57340&start=60 ,lebo Mhl to fakt premazemhl píše:Držte se tématu...to jest Pentium D 9xx, jinak to tady celý promažu
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Jak už tu někdo ( 1000x ) řekl: i975X Conroe podporuje jako chipset, ale je tam problém s napájením na desce, kde má Conroe naprosto jinej proudovej odběr než současný Pentia, proto to nemá smyslJanHavlicek píše:...l
Samozřejmě to platí pro nás nadšence, pokud je tu někdo ten typ "Tak dneska si zase koupim na 3 roky comp," tak Dxxx klidně, stejně jako s939. Pro nás ostatní má smysl počkat na Conroe, to vypadá na hodně zajímavou záležitost a vyplatí se počkat.
- axloth
- Začátečník

-
zalezi na tom, v cem tu konkurenci... pokud myslis konkurenci v dual core, tak v tehle cene amd nic nema, takze nemuze nic nabidnout, pokud ses silenej, ale kdyz si priplatis neco pres 1000kc tak uz mas x2 a ta vsechny ostatni strci do kapsy, viz clanekolafcv píše:Takže pořád dokola D 920 7500, kč D 805 4000, za tu cenu Amd není schopno nabidnout konkurenci.
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/sh ... spx?i=2736
ze VSECH testu vyhral intel jen jeden a i tam byly amd hned v zavesu, myslim ze ten clanek presne vystihuje situaci co, k cemu a na co koupit...
- olafcv
- Začátečník

-
- axloth
- Začátečník

-
to byl priplatek k d920.. nevim jestli sis toho visml ale celej tenhle thread je o d9xx a ne o d805... a nez tu zacnes blabolit nesmysly tak si precti tu recenzi na anandtech... nebo ti tomu taky nerozumi?olafcv píše:Mluv konkretně za sebe, ja mám D 920 @ 4,2 , měl jsem i opteron i X 3800 @ 2,5, ale zatím mi vychází lépe ta D 805 , sežeň mi tu X 3800 za 5000, s tím příplatekm k D 805 jak hovoříš.
- olafcv
- Začátečník

-
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Hloupost, srovnej si ceny a uvidíš, že X2 3800+ soupeří s D920 a D930, přičemž cenově je mezi nima. D805 s tim nemá co dělat, proti němu prostě AMD v tuhle chvíli žádný "X2 3000+" nemá.olafcv píše:Spravně toto je o D 920 hlavičko , takže sem necpi nejlevnější AMD protože tomu odpovídá nejlevnější pentium D 805.Když tomu tak rozumíš.