Nové PC a nejedeto :( 6800GS + DFI

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
vocas
Nováček
Nováček

Nové PC a nejedeto :( 6800GS + DFI

Příspěvek od vocas »

Ahoj, mam problem s novou PC sestavou

sestava: procesor Opteron 146
grafika Leadtek 6800 GS
pamet 2x 512MB A data DDR 500 Vitesta
deska DFI Lanparty nf4 Ultra D
Kdyz spustim rano PC tak pri startovani uvodni menu "lanparty znak" a dosovsky okno je uplne roztrhany obraz( pruhy ruzne pricne i podelne ) a po chvilce nenabehnou vubec windows a monitor se vypne!Vetraky bezi tak jedine moznost restart, po restartu to same,tak jedina sance vyndani ze zasuvky. Chvili necham PC odpocinout a spustim a uz jede vse bez sebemensich problemu celi den! Grafika otestovana 03/05/06Mark 3D naprosto normalni hodnoty jaky to ma mit, hry FEar atd perfekt.Behem dne to sem tam vypnu a zase zapnu a jsem si jistej ze to neudela to co rano! Treba vcera se toto stalo uplne to same! Rano spustim PC dela to problemy ..restarty nic..vypnu (treba az po druhem vypnuti) spustim a jede. Dostal sem radu ze by mohla byt grafika neuplne zasazena do desky, nebo konektor vzadu uplne nezasunuty
.. vse sem zkontroloval. Case Aerocool 2x 12 cm ventilator - max chlazeni, teplota CPU 25-30 / Grafika teplota normal 35 v zatezi max 60°C/ teplota chipsetu 40- max 44°C takze ve vetrani urcite problem nebude.Takze bude bude vadna deska nebo grafika, doufam ze ne! poradte mi jestli se vam to nekomu nesetkalo pripadne co bych mel vyzkouset, pripominam ze nikdo z okoli nema grafiku do PCI slotu takze nebude mozne skusit jinou grafiku do teto desky. Diky za vase nazory takovejch penez to stoji a jen problemy :sad:

//edit Thellwin - přesun z NV grafik
vocas
Nováček
Nováček

Příspěvek od vocas »

zdroj fortron 500W
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

No to bude trosku orisek. Ale zacal bych asi takhle. Odpoj vsechny komponenty, ktery k chodu pocitace nepotrebujes. To znamena. Jestli mas treba dva disky, nech zapojenej jenom jeden. Stejne tak pametove moduly.. Nech v desce jen jeden. Odpoj mechaniku, disketovku atd... V zasade muzou byt vadne tyto veci.
Zdroj...
Deska...
Nebo graficka karta.
Skoro bych rekl, ze to bude zdroj. Studeny start :huh:
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Mě takle taky zlobilo pc byla to deska...
Jednou naběhla,pak třeba 10krát ne když naběhla,tak na 99% to běželo i při vypnutí a opětovném zapnutí v poho,ale jak to bylo díl vyplý,tak ne,vše se roztočilo,ale nic se nedělo...
vocas
Nováček
Nováček

Příspěvek od vocas »

studeny start podle me blbost
vocas
Nováček
Nováček

Příspěvek od vocas »

Red devil : taky ti to hazelo pri startu rozhazeny obraz ( s pruhama cikcak) ?
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

vocas píše:Red devil : taky ti to hazelo pri startu rozhazeny obraz ( s pruhama cikcak) ?
To ne,mě to vůbec nepustilo signál do monitoru,nemáš tu grafiku přetočenou??Mě to dělala 6800 od leadteku,když jsem jí moc točil,tak jsem hrál a najednou různý obrazce v obraze...
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

na 99% je v riti grafika......se zdrojem to nema co delat....a na 30% to muze bejt deska....

takze tam dej PCI grafiku a zkus jestli ti to povali normalne..nic jinyho nez grafika nebo deska to nemuze bejt
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Highlander píše:na 99% je v riti grafika......se zdrojem to nema co delat....a na 30% to muze bejt deska....

takze tam dej PCI grafiku a zkus jestli ti to povali normalne..nic jinyho nez grafika nebo deska to nemuze bejt
Taky bych se přikláněl ke grafice,pokud najednou zmyzí signál do monitoru.... A když to někdy hází ty nesmyslný čáry je nějaký divný jádro..
133
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 133 »

JJ skus naku inu grafiku..alebo skontroluj ci dobre zasunuta v slote :wink: Ak hej bude to asi ona..MB by bol horsi pripad ale to asi nie, skor VGA..
vocas
Nováček
Nováček

Příspěvek od vocas »

zkouseno grafiku dat do spodniho slotu a v pohode, tak sem si byl jistej ze to dela opravdu deska, jenze jsem presunul z5 grafiku do horniho slotu a bezelo v pohode " naschval" s kolegou sme nahrali nejnovejsi ovladac,a bezelo to uplne bez problemu!! Vyzkousel jsem narocnejsi hry Feara atd teplota max 50°C bez sekotu, proste parada, vecer s klidnym svedomim vypnu PC. Rano vstavam poustim PC a ejhle nejedeto! Proste fakt hruza!! Ted kdyz vezmu desku na reklamaci a co se stane kdyz jim ta deska zrovna nahodou pojede??? ...fakt je to o nahode.Grafiku nikdo v okoli do PCie slotu nema a jen tak sem uvazoval pokud by byla vadna grafika je mozny ze by kuli tomu nenabehli windows??Neni to blbost? Podle me to bude na 100%deska protoze vsadim se o to ze s poskozenou grafikou se da do windows dostat, co si o tom myslite?
133
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 133 »

No mne nieco podobne kedysi daaavno robila Radeonka 7500 a do WIN som sa v pohode dostal aj ked bola dojeb*na..no ale doska..neviem neviem sak im to tam skus zaniest a povedz co to robi sa Ti na to pozru, tam kde si to kupil, nie?? Sak si za to zacvakal hard zarobene prachy tak Ti hlavu neodtrhnu..
gugi
Nováček
Nováček

hmm

Příspěvek od gugi »

ja mel trebas problem ze kdyz sem poprve zapl comp tak sem ho musel 10x restartovat nez nabehl windows.....a byla to jedna ze dvou ramek nejak nefungovala smejdka :twisted:
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

u teto desky se me to parkrat stalo a zatim to bylo pokazde v ni :(
....ze by to byl MELOUN
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“