Flash biosu X800PRO na X800GT AGP a Unlock pipelines!

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Flash biosu X800PRO na X800GT AGP a Unlock pipelines!

Příspěvek od Highlander »

jedna se o testovanou Sapphire X800GT AGP 256MB/256bit...

Lidi tady na tomhle foru podle toho co tam je napsany tak flasnuli bios z x800pro na x800GT a karta jim podle vseho normalne fungovala(jako X800XT)....ale jenom s aktivnima 8 pipelines a to zkouseli i premostit mustek na cipu tam,kde je lasercut....(to znamena ze bude nekde jeste problem v hardware).
http://forums.techpowerup.com/archive/i ... -7117.html

Tady jeden borec(krosman) na foru napsal ze pomoci zmenou nejakych mustku se mu podarilo deaktivovat 4 pipelines a fungoval jenom na 4 pipelines....
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-PC ... 38DB5.html

to znamena ze se spravnym biosem a aktivaci tech mustku by se mozna dali odemknout zbyvajici pipelines....( s propojenim lasercut)

Tady je link na X800GT a X800GTO AGP
http://www.digit-life.com/articles2/vid ... re-14.html

podle toho jak ty karty vypadaji tak jedinej rozdil mezi nema je jadro+jinej bios a mozna nejak zmeneny mustky pro aktivaci pipelines......

to znamena ze pokud by se ty karty vzali a porovnali se tak by se mozna dalo zjistit kde je dana HW uprava ....pac PCB je uplne stejny podle obrazku..

takze otazka zni:

1)kterej bios na kartu nahrat?tady na tom linku jsou dva biosy pro X800pro AGP ...takze kterej?
http://www.techpowerup.com/bios/

2) kde jsou ty mustky,kteryma krosman deaktivoval na 4 pipelines a tim ovladal aktivaci pipelines?(muze to bejt hromada odporu vedle sebe)

PROSIM NELOCKOVAT!!!ja vim ze tady kolem X800GT bylo uz moc ale todle povazuji za dulezitou vec! pls nechte to tady jako docasny thread! diky...
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

nikoho nic nenapada?a nema zadny informace?me se to nechce jen tak testovat s tim ze znicim grafiku spatnym preflasnutim biossu :(
Naposledy upravil(a) Highlander dne pát 7. dub 2006, 14:25, celkem upraveno 1 x.
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

no k otazce prvni:
BIOS je temer jedno jaky, jen aby byl delany pro spravny jadro.To jestli to vyrobil asus nebo abit je jedno, ale pouze v pripade, ze treba asus tam ma neco navic nez ma tva grafika.Takze prozkoumej stranky vyrobce te karty, od jake chces bios a porovnej je s tvyma parametrama.A jestli se NEbudou lisit, tak to muzes v klidu preflashovat.

k otazce druhe:
To mas tezky.Jestli to nebylo na tom odkazu, tak se optej primo krosmana.Tohle uz zkouset nikdo nebude.To uz mas tuhle prodat a koupit X800pro.
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

1)no na tom odkazu je bios pro Sapphire X800pro se stejnejma pametima tj samsung 2.0ns....akorat tam jsou biosy dva a ta moje X800GT je taky Sapphire....jinak jadra tam jsou R420 neboli X800SE..

2)ja to delam jenom pro svoje vlastni poteseni:)...jenom jako zajimavost :wink:

no problem je ze krosman tam nema zadnej odkaz ani kontakt na sebe:( a tak me napadlo ze by me tady s tim nekdo mohl poradit :)
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Flash biosu X800PRO na X800GT AGP a Unlock pipelines!

Příspěvek od [CZ]mike »

Highlander píše: Tady je link na X800GT a X800GTO AGP
podejt by meli jine PCB kdyz tam jsou obrazky jen od X800GTO... je to napsane na chladici :wink:

jo a X800GT pouziva jadro RV423 a X800XT zase RV420 ,ale nevim jaky rozdil tam je :roll: vlastne ani nevim proc na to upozornuji :?
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Flash biosu X800PRO na X800GT AGP a Unlock pipelines!

[CZ]mike píše:
Highlander píše: Tady je link na X800GT a X800GTO AGP
podejt by meli jine PCB kdyz tam jsou obrazky jen od X800GTO... je to napsane na chladici :wink:

jo a X800GT pouziva jadro RV423 a X800XT zase RV420 ,ale nevim jaky rozdil tam je :roll: vlastne ani nevim proc na to upozornuji :?
no RV420 je pro AGP a Rv 423 je pro PCI-E ne? je to uplne stejny jadro jenom je odlisny oznaceni???nepletu se?

btw já ty obrazky porovnaval se svoji X800GT a pripada me to stejny....
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Já viděl kdysi návod na odemykání X800GT na 12pp. Už nevim v čem přesně to spočívalo, myslím že to bylo jen v přeflashování BIOSu, ale jen pokud je jádro R480 a navíc ne všechny můžou jít...
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Lukfi píše:Já viděl kdysi návod na odemykání X800GT na 12pp. Už nevim v čem přesně to spočívalo, myslím že to bylo jen v přeflashování BIOSu, ale jen pokud je jádro R480 a navíc ne všechny můžou jít...
a mohl by jsi ten clanek najit?diky....ale myslim si ze jsi videl neco pro PCI-e
a ne pro agp..

já bych spis potreboval poradit kde jsou ty mustky o kterych psal krosman viz moje linky....!
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Highlander píše:
Lukfi píše:Já viděl kdysi návod na odemykání X800GT na 12pp. Už nevim v čem přesně to spočívalo, myslím že to bylo jen v přeflashování BIOSu, ale jen pokud je jádro R480 a navíc ne všechny můžou jít...
a mohl by jsi ten clanek najit?diky....ale myslim si ze jsi videl neco pro PCI-e
a ne pro agp..

já bych spis potreboval poradit kde jsou ty mustky o kterych psal krosman viz moje linky....!
Myslim že už ho nenajdu, vůbec nemam tušení kde přibližně to bylo. Jinak, jestli je to na AGP, tak by to mohlo bejt něco jako X800SE AGP (R420 s 8pp), pokud tam teda neni Rialto (dívali jste se pod chladič?)
Na SHW je návod na odemykání quadu u X800Pro (nevim jestli AGP), tak tam jsou fotky kde jsou ty můstky vidět...
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ano dival jsem se pod chladic....na jádru je napsany X800SE coz odpovida u AGP RV420 ale nekdo zase tvrdi ze tam je R423...ale prece R423 je jenom preoznacene jadro pro PCI-E...je to pravda???muze me to nekdo potvrdit?

ty mustky o kterych tu mluvim to nejsou zadny mustky na jadru!je to kaskada mustku (asi odporu) ktery jsou nekde na PCB te desky....takze nekde kolem jadra ale nevim kde to vi jenom krosman.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Highlander píše:ano dival jsem se pod chladic....na jádru je napsany X800SE coz odpovida u AGP RV420 ale nekdo zase tvrdi ze tam je R423...ale prece R423 je jenom preoznacene jadro pro PCI-E...je to pravda???muze me to nekdo potvrdit?

ty mustky o kterych tu mluvim to nejsou zadny mustky na jadru!je to kaskada mustku (asi odporu) ktery jsou nekde na PCB te desky....takze nekde kolem jadra ale nevim kde to vi jenom krosman.
R420 = X800 (SE/Pro/XT) AGP
R423 = X800 (Pro/XT, nevím jestli se dělalo SE) PCIe
Ale kterej trotl může označit JÁDRO jako "X800SE" místo jména jádra, OMG...

//edit: jinak jestli jde o R420 nebo R423 zjistíš jednoduše - pokud je to AGP karta, tak by ve druhém případě musel někde na kartě být bridge čip ke kterému půjde podezřele mnoho spojů od AGP portu a od čipu ;)
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“