Co je lepsi pro oci?

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

IQ320 píše:CONNECTORS Signal 15-pin mini D-sub, BNC x 5 (RGBHV)
ale i tak by me to netrapilo, ja to mam na hrani
Super, ale preco nevytazit z kvalitneho monitora maximum, ze?
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
dumar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dumar »

wallot píše:z kvalitniho CRT (napr trinitron) rozhodne oci neboli.
20 let koukam na CRT a ty prvni se rozhodne nedali ani trosku sorvnavat se soucasnym trinitronem a s ocima nemam sebemenci problem :D takze ono je to spis vec zvyku a odolnosti :D
u LCD je stale nejvetsi problem pouzivani jinych nez nativnich rozliseni se kterymi obzvlast levna LCD maji problemy, jinak uz jsou LCD v pohode minimalne na 2D praci.
Mel jsem kvalitni CRT Sony G520a to je velice kvalitni monitor a presto me oci bolely a to jsem mel frekvenci 100-120 Hz
AMD 9800X3D, Gigabyte X670E Aorus Master, MSI RTX 5080, G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Renegade NVMe 1TB, 2x Samsung 970 Pro 1TB- LG Oled42C2, Be quiet! Straight Power 11 850W Platinum
POKUD NENÍ UVEDENO JINAK, VŽDY PRODÁVÁM I JINDE!!!!!!
reifik
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od reifik »

Mám IiYama HM204DT 22" Vision Master Pro514,
používám rozlišení 1280x1024 při frekvenci 120Hertzů a naprostá spokojenost,Zatím se mi zdá,že se mu žádný LCD monitor nevyrovná.Používám ho přes dva roky,denně asi 8-10 hodin a zatím jsem žádnou únavu očí nepozoroval
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

na LCD nadavaji v diskuzich jen ti co na to nemaji a jedou doma na CRT do 5k Kc. Protoze kazdy kdo to LCD ma doma vi, v cem to je...

jinak na word,internet,filmy mi staci moje LCD - z her co hraju hosi sry ale ja nevidim zadne stiny a hlavne hraju s vsync(75hz) pri rozliseni 1280x1024 vetsinou maximalni detaily a FPS se k tem 75 jen priblizuje...

//EDIT: ale koukam ze tady borci maji CRT za 20k Kc tak se asi musi pochvalit ,ze maji tezky high-end stare zaostale techlogie :roll: :wink:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

do CRT Syncmasteru koukám denně někdy i 16 hodin a nemám problém. z LCD mě bolí oči :P
ignorelist: kremrole a dezoláti
IQ320
Nováček
Nováček

Příspěvek od IQ320 »

[CZ]mike píše://EDIT: ale koukam ze tady borci maji CRT za 20k Kc tak se asi musi pochvalit ,ze maji tezky high-end stare zaostale techlogie :roll: :wink:
Dalsi z rady tech, kdo nechapou, ze o technologii vubec nejde !!

VZDY je dulezity pouze vysledek, v nasem pripade OBRAZ a jeho kvalita !!

Zadny LCD mi v 1600x1200 100Hz neudela a v 1280x1024 120Hz taky ne (a to vse pri zapnutym ''sync every frame'' pro absolutne spickovy obraz)!!
(pro neznaly: 100Hz = 100 snimku za s./ 120 Hz = 120 snimku za s.,
a ver mi, ze pri FPS hrach je to na vyslednem obrazu ZNAT !!!)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

IQ320 píše:Zadny LCD mi v 1600x1200 100Hz neudela a v 1280x1024 120Hz taky ne
Ne, to ti neudělá... udělá ti max. 75 Hz / FPS a bez vertikální synchronizace to ve hrách nejde. Pokud ti to nestačí (filozofie "pokud nemám aspoň 100 fps, tak nemá cenu to hrát" :roll:), tak musíš mít CRT, to se nedá nic dělat... :)
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *EasY_TarGeT* »

[CZ]mike píše:na LCD nadavaji v diskuzich jen ti co na to nemaji a jedou doma na CRT do 5k Kc. Protoze kazdy kdo to LCD ma doma vi, v cem to je...

jinak na word,internet,filmy mi staci moje LCD - z her co hraju hosi sry ale ja nevidim zadne stiny a hlavne hraju s vsync(75hz) pri rozliseni 1280x1024 vetsinou maximalni detaily a FPS se k tem 75 jen priblizuje...

//EDIT: ale koukam ze tady borci maji CRT za 20k Kc tak se asi musi pochvalit ,ze maji tezky high-end stare zaostale techlogie :roll: :wink:
nemám nic proti kvalitním LCD, ale když je to 17" LCD za 4500,- tak co po takovým monitoru pak chceš... když dáš do LCD kvantum peněz, tak budeš mít taky kvalitní obraz, věrohodný barvy atd, ale stejně to pořád není ono... LCD (jako technologie) má zkrátka pořád co vylepšovat :wink:
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

*EasY_TarGeT* píše:ale když je to 17" LCD za 4500,- tak co po takovým monitoru pak chceš...
No ale u CRT je to to samý... :) CRT za 4500 ti taky nedá víc jak 1024x768 @ 85 Hz a není vhodný pomalu ani do kanclu (tam je lepší to LCD). Nehledě na to, že na low-end CRT monitory dneska už všichni výrobci se*ou a soustředí se na LCD. Kvalita těch CRT monitorů je bídná a člověk musí hodně hledat, než narazí na nějakej rozumnej kousek. Za kvalitní CRT se dneska musí zaplatit stejně, jako za špičkové LCD.
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

IQ320 píše:Zadny LCD mi v 1600x1200 100Hz neudela a v 1280x1024 120Hz taky ne (a to vse pri zapnutym ''sync every frame'' pro absolutne spickovy obraz)!!
(pro neznaly: 100Hz = 100 snimku za s./ 120 Hz = 120 snimku za s.,
a ver mi, ze pri FPS hrach je to na vyslednem obrazu ZNAT !!!)
Koho tady poucujes? Ja ti napsal, ze mam nastaveno 75hz se synchronizaci. A v novych hrach tech 75FPS davam velmi tezko takze mi LCD vyhovuje. Nemuzu za to, ze nekdo se okrada o kvalitu a nastavuje si low detaily s nizkym rozlisenim aby mel tech 120FPS v nejake strilecce. Jo a mimochodem posledni FPS kde si poznal rozdil mezi 60 a 100 jsou hry postavene na Q3 enginu. Ve fearu,BF2 a jinych modernich enginech je to snad uplne jedno(a taky pokud nemas CF/SLI s top kartou tak stejne nedas tech 120FPS)

a krute jsme se odklonili od tematu ne? Autor threadu se pta co je pro jeho oci nejlepsi = LCD protoze nic nevyzaruje oproti CRT kde vznika dokonce i radiace(ksakru a ja si rikal ze od te doby co mam LCD mi nepadaj vlasy :D )

http://www.grafika.cz/art/hw/LCD-techno ... ostce.html
http://lcdmonitory.computerweb.cz/princip3.php
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

[CZ]mike píše:Autor threadu se pta co je pro jeho oci nejlepsi = LCD[/b] protoze nic nevyzaruje oproti CRT kde vznika dokonce i radiace
Samozřejmě. :) A tím, že nebliká (má statický obraz) koukání do něj mnohem míň unavuje...
vesna
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vesna »

Tady snad neni co resit, nevim proc se na to autor vubec pta. Samozrejme ze LCD. To nevyzaruje naprosto nic oproti CRT (krome tepla :) ). Jinak jak tu nekdo rikal ze ho boli oci z LCD je bud naky novy druh alergika nebo ma jeden z prvnich prottypu LCD :D .

//Jasper - vidím, že se to tu zvrhává na flame crt vs. lcd, takze lock
Zamčeno

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“