ATI Radeon 9600XT nový BIOS

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Thomas2425
Začátečník
Začátečník

ATI Radeon 9600XT nový BIOS

Příspěvek od Thomas2425 »

Zdravim, chtěl bych se zeptat jestli existuje nějaký BIOS na ATI Radeon 9600XT. Karta mi dělá problémy. Je bez zaruky. Doufám, že by to mohl vyresit aktualnejsi BIOS. Predem diky.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

No, já bych spíš začal tím, že bych sem napsal jaké přesně problémy dělá, než hned začít shánět BIOS aniž bych věděl, že pomůže (imho ne).
Goldnoob team proud member!
Thomas2425
Začátečník
Začátečník

Thellwin píše:No, já bych spíš začal tím, že bych sem napsal jaké přesně problémy dělá, než hned začít shánět BIOS aniž bych věděl, že pomůže (imho ne).
Dobrá teda. Je zajímavé, že to dělá když je kompl (karta) studejen. Jak ho zapnu tak od začátku se jakoby rozpadal obraz. Po nastartování win se obraz ropzdělá na svislé proužky o šířce cca 2cm a ty začnou tak cukat dostrany. Po chvíli to přestane cukat a zůstanou na obraze zbytky po tom cukání. Skoušel jsem monitor zapojit přes redukci do DVI a nepomohlo. V létě to skoro nedělá, v zimě je to strašné. Abych se zbavil těch vad na obraze, pomůže reset. Pokusím se to nafoti a hodit sem fotku jestli to pujde. Ten popis je trochu kostrbatej :-D ale nevím jak to popsat.
Thomas2425
Začátečník
Začátečník

Našel jsem kratky videozaznam. Ale nevim kam ho uploadnout abyste se na to mohli podívat.
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

treba nekam na web prostor jestli mas kde,tam odtud si to stahnem a prehrajem ...zabal to winrarem nebo winzipem
mb Hp 8265 B350 Sunflower a--6 8570 apu, 16 gb ram,128gb system,1tb data
Thomas2425
Začátečník
Začátečník

Hotovo. Má to teda skoro 3MB, ale snad to nebude tolik vadit.
http://thomson.borec.cz/ATI9600XT.zip

Extrémní případ. Tak to vypadalo v zimě.
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

takze podle me je v haji ramdac pametovy radic s tim se nic asi neudela skusil jsi stahnout frekvence pameti ? jeste me napada jak je na tom chladic? podle me kdyz tam das novou pastu pod chladic+ ventilatorek promazes nemuzes nic skazit ... :roll:
mb Hp 8265 B350 Sunflower a--6 8570 apu, 16 gb ram,128gb system,1tb data
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

tohle bios nevyresi...
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

no bios tomu opravdu nepomuze...jedine zkusit jestli na te karte neni nejakej studenej spoj nebo jestli nejsou vycuchnuty kondiky....

no já jsem mel stejnej problem s radeonem 9600pro a spravil jsem to tak ze jsem mel v praci tepelnou pajeci pistolu....a vsechny dulezity obvody jsem znova prefoukal(v podstate prepajel).....a ono to zacalo fungovat.... :)

takze nekde byl studenej spoj....v lete to skoro nedelalo pac byla vetsi okolni
teplota a tim padem se to tak neprojevilo...
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

Highlander píše:takze nekde byl studenej spoj....v lete to skoro nedelalo pac byla vetsi okolni
:cry:
Tak nevím, jestli tohle myslíš ze srandy...

Studenej spoj znamená, že je špatně pájenej a nevede proud. Ne, že jeho teplota je nízká :lol:
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
Thomas2425
Začátečník
Začátečník

asi to bylo mašleno z hlediska tepelné roztažnosti... nemýlím li se....
Thomas2425
Začátečník
Začátečník

Highlander píše:no bios tomu opravdu nepomuze...jedine zkusit jestli na te karte neni nejakej studenej spoj nebo jestli nejsou vycuchnuty kondiky....

no já jsem mel stejnej problem s radeonem 9600pro a spravil jsem to tak ze jsem mel v praci tepelnou pajeci pistolu....a vsechny dulezity obvody jsem znova prefoukal(v podstate prepajel).....a ono to zacalo fungovat.... :)

takze nekde byl studenej spoj....v lete to skoro nedelalo pac byla vetsi okolni
ale takový možnosti bohužel nemám. :-( Nebo by mi to mohl někdo někde udělat? Popřípadě kde?
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

kluci mozna ze jsem se spatne vyjadril....studenej spoj samozrejme znamena ze spatne vede proud....

to ze to zacne fungovat pri vyssich teplotach znamena ze se ten spoj roztahne a pak vede lip proud.....takze jak psal Thomas2425....

jinak jako neni problem ,klidne bych ti to prefoukal ale musel by jsi byt z brna nebo to poslat postou
Thomas2425
Začátečník
Začátečník

tak to je brutální náhoda, jsem z Brna. :-) Konkrétně Brno-Tuřany. :-) Na jak dlouho by to byla prácička?
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“