Zriadenie novej sekcie...?
- Axis
- Začátečník

-
Zriadenie novej sekcie...?
Jo, toto ma dnes napadlo. Hľadal som nejaké kvalitné fórum pre ľahko pokročilých užívateľov v grafike (http://forum.grafika.cz a ďalšie mi nejako nesedia, staré dobré phpBB & VBulletin), avšak hľadal som veľmi ťažko, lepšie povedané – nič poriadne som nenašiel.. Napadla ma takáto myšlienka, a myslím že by bola dobrá pre obidve strany :
- fórum by si upevnilo pozíciu, a oslovilo by nový okruh užívateľov
- ľudia by nemuseli pendlovať medzi všelijakými nekvalitnými fórami, našli by si útočisko, odkiaľ by mali dobrú podporu, a pomoc v núdzi.
Čo by tu mohlo byť? Myslím že by nebol problém riešiť problémy v :
- bitmapovej grafike (Adobe Photoshop, Corel Photopaint, Pixel32, GIMP...)
- vektorovej grafike (Adobe Illustrator, Corel Draw....)
- 3D grafike (3D Studio Max, Cinema 4D, Blender, Maya)
- Flash
Poprípade aj by sa mohli dať kritizovať výtvory v jednotlivých programoch : Bitmapy (od wallperov, cez signatúry, fotomontáže), cez vektory ( Logá, tlačeniny...), cez výtvory v 3D programoch, až po Flash, a možnosť skritizovať jednotlivé weby ( Je oveľa lepšie, keď skritizuje web široká verejnosť, než keď vám web kritizujú grafici a kóderi... lepšie ako kedy ) .
FAQ? Odkazy na kvalitné tutoriály z jednotlivých oblastí ( bitmapy, flash, 3D..), odkazy na dobré servery s týmto zameraním. Dobré by boli aj odkazy na pekné práce, atď.
Myslím že je škoda, že sa toto fórum neuberá aj týmto smerom.... Toto by bolo príjemným spestrením fóra, ktoré by mohlo zabrať aj širší rozsah témat.. Ponúkam aj možnosť pomáhať s tvorením FAQ, poprípade aj iných vecí.
- fórum by si upevnilo pozíciu, a oslovilo by nový okruh užívateľov
- ľudia by nemuseli pendlovať medzi všelijakými nekvalitnými fórami, našli by si útočisko, odkiaľ by mali dobrú podporu, a pomoc v núdzi.
Čo by tu mohlo byť? Myslím že by nebol problém riešiť problémy v :
- bitmapovej grafike (Adobe Photoshop, Corel Photopaint, Pixel32, GIMP...)
- vektorovej grafike (Adobe Illustrator, Corel Draw....)
- 3D grafike (3D Studio Max, Cinema 4D, Blender, Maya)
- Flash
Poprípade aj by sa mohli dať kritizovať výtvory v jednotlivých programoch : Bitmapy (od wallperov, cez signatúry, fotomontáže), cez vektory ( Logá, tlačeniny...), cez výtvory v 3D programoch, až po Flash, a možnosť skritizovať jednotlivé weby ( Je oveľa lepšie, keď skritizuje web široká verejnosť, než keď vám web kritizujú grafici a kóderi... lepšie ako kedy ) .
FAQ? Odkazy na kvalitné tutoriály z jednotlivých oblastí ( bitmapy, flash, 3D..), odkazy na dobré servery s týmto zameraním. Dobré by boli aj odkazy na pekné práce, atď.
Myslím že je škoda, že sa toto fórum neuberá aj týmto smerom.... Toto by bolo príjemným spestrením fóra, ktoré by mohlo zabrať aj širší rozsah témat.. Ponúkam aj možnosť pomáhať s tvorením FAQ, poprípade aj iných vecí.
- Axis
- Začátečník

-
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Protože jsme čekali, jestli tvůj návrh osloví ještě někoho dalšího, ale jak vidíš, neoslovil. Není problém některé sekce přidat či specializovat určitým směrem, ale musí být o to zájem. Na druhou stranu, moderátoři jednotlivých sekcí sledují témata, která se probírají a v případech většího zájmu o konkrétní činnost, která si zaslouží větší pozornost, novým sekcím prostor dáváme, což jsi jistě v minulosti už mnohokrát zaregistroval.
Bathory
- Othrondir
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- koza
- Začátečník

- Mastero
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Eros
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
no najskor som cakal na vyjadrenia adminov ale ked Bathory pisal ze cakaju vyjadrenia od nas tak teda sa pripajam Som tiez ZA
Dve veci sú na tomto svete nekonečné: ľudská hlúposť a vesmír. A tým vesmírom si nie som taký istý. (Albert Einstein )
CPU:Intel P4 1400MHz MB:MSI MS-6566 Memory:512MB DDR VGA:ATI Radeon 9100 64MB Sound:SB Live 5.1-Player + Gembird WSC-YF-1A DVD:LG GSA-4163B Monitor:LiteOn C1771NST Storage:160GB ATA Seagate Keyboard:A4-Tech KBS-8 Mouse:A4-Tech WOP-35
CPU:Intel P4 1400MHz MB:MSI MS-6566 Memory:512MB DDR VGA:ATI Radeon 9100 64MB Sound:SB Live 5.1-Player + Gembird WSC-YF-1A DVD:LG GSA-4163B Monitor:LiteOn C1771NST Storage:160GB ATA Seagate Keyboard:A4-Tech KBS-8 Mouse:A4-Tech WOP-35
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- VeVe_350Z
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ja som za, urcite by to nebol zly napad nieco taketo zrealizovat.
CPU: C2Q Q9650 + Thermalright Venomous-X, MB: Asus P5E X38 flash to Rampage Formula, RAM: 6GB DDR2 800Mhz Corsair TwinX XMS2 DHX, VGA: Asus GTX 285 TOP, Audio: Creative SB Audigy 2 ZS, HDD: 2x Samsung HD502IJ 500GB, Samsung HD103UJ 1TB, Hitachi 500GB PSU: Enermax Infinity 650W, Case: Fractal Design Define R2 Titanium Grey, LCD: 24" HP LP2475W, Keyb & mouse: Logitech G15 1st gen. + RAZER Naga Molten + Razer Mantis speed, Wheel: Logitech G25
- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Axis
- Začátečník

-
To hej, je to tu evolučné, tak preto by sa mohla evolúcia posunúťBathory píše:Na druhou stranu, moderátoři jednotlivých sekcí sledují témata, která se probírají a v případech většího zájmu o konkrétní činnost, která si zaslouží větší pozornost, novým sekcím prostor dáváme, což jsi jistě v minulosti už mnohokrát zaregistroval.
To hej, začiatočníci, alebo ľahko pokročilý.. Pokročilý predsa len pôjde na špecializované fórumOthrondir píše:napriklad ja by som proti takemuto niecomu nic nemal... bolo by to v pohode. dalo by sa poradit s viacerymi uzivatelmi ktori su na tom podobne ako ja. teda zaciatocnici.
Dík, pôjdem omrknúťkoza píše:2axis mrkni na www.photoshop-forum.net
No vieš, ako sa dá určiť počet používateľov, ktorí by to uvítali? To by sa musel robiť prieskum u každého užívateľa fóra, čo je úplne zbytočné,a nereálne. Takže o záujme možno jedine polemizovať..Bathory píše:Na každou věc, která se napíše sem do této sekce, se sesypete jako vosy a najednou bylo ticho po pěšině. Každopádně nepočítejte s tím, že pro 5 lidí se tady něco bude zřizovat. V současné době tu jsou sekce, do kterých tato témata spadají a můžete tam o nich diskutovat...
Ohľadne tých sekcií tu toho moc nevidím
- Audio, video a grafika
Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné. - Asi fakt nie, skúste tam postnúť požiadavku o skritizovanie webu. Tu sa jedná o problémy s fungovaním programov, atď.
-Programování a web
Vývojová prostředí, aplikace, skripty, www... síťové programy, internet, sdílení... - Statčí pozreť FAQ, a hneď je vidieť, o čom sa tam točí.. Programovanie - PHP... Outlook, problémy s browsermi, atď.. Takže problémy s programami pre internet..
-Ostatní programy
Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod. - Tak toto asi s grafikou nemá nič spoločné...
No ja tu nevidím žiadnu sekciu, kam by to spadalo...
Ani nejde o písanie tutoriálov, ale skôr o ten FAQ, pozbieranie dobrých linkov, rád, praktických skúseností, atď...Trinom píše:určitě bych nějakej ten FAQ a nebo tutorial sepsal...
- Don
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
myslim ze je to urcite dobry napad a hodne lidi by to vyuzilo... myslim i na zacatecnicke urovni 
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
- PCMark
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Othrondir
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Axis
- Začátečník

-
- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No, a proč by se to neudělalo prozatím zkušebně (něco jako silvestrovská změna fóra) a podle toho, zda by se to uchytilo, by se adminstvo rozhodlo, zda nechat, či ne.
Pod pojmem zkušebně si představuju tak měsíc, dva.
Jinak by ta sekce Grafika mohla mít tyto podsekce:
2D
3D, 4D (pro ty, co neví, co to je, tak jsou to 3d animace) a video
grafika na web
PS:
...
Pod pojmem zkušebně si představuju tak měsíc, dva.
Jinak by ta sekce Grafika mohla mít tyto podsekce:
2D
3D, 4D (pro ty, co neví, co to je, tak jsou to 3d animace) a video
grafika na web
PS:
Proč ne, zřídí-li se toAxis píše:...ale skôr o ten FAQ, pozbieranie dobrých linkov, rád, praktických skúseností...
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj- Axis
- Začátečník

-
- Wilik
- Administrátor

No, vzhledem k faktu, ze standardni phpBB podsekce nepodporuje a instalovat nejake mody, ktere by zpusobily rozsahle zmeny nechceme, tak moznost podsekci lze v soucasnosti zavrhnout.
Jedine o cem se da uvazovat je vydeleni grafiky z dosavadni sekce "Audio, video & grafika" - tohle opravdu zvazime, zjistime zda a jakou napln by ta sekce mela. Take je dobre pripomenout, ze PCT je primarne HW forum, tudiz se snazime teto linie nejen drzet, ale davat ji i prednost.
Takze ted, prosim, vyckejte naseho rozhodnuti (v horizontu par tydnu), dalsi "podpora" jiz neni nutna...
Jedine o cem se da uvazovat je vydeleni grafiky z dosavadni sekce "Audio, video & grafika" - tohle opravdu zvazime, zjistime zda a jakou napln by ta sekce mela. Take je dobre pripomenout, ze PCT je primarne HW forum, tudiz se snazime teto linie nejen drzet, ale davat ji i prednost.
Takze ted, prosim, vyckejte naseho rozhodnuti (v horizontu par tydnu), dalsi "podpora" jiz neni nutna...
- Axis
- Začátečník

-
Nie,nieWilik píše:No, vzhledem k faktu, ze standardni phpBB podsekce nepodporuje a instalovat nejake mody, ktere by zpusobily rozsahle zmeny nechceme, tak moznost podsekci lze v soucasnosti zavrhnout.
Tak toto je čisto na vás, či prenecháte toto pre špecializované fóra, alebo sa do toho pustíteTake je dobre pripomenout, ze PCT je primarne HW forum, tudiz se snazime teto linie nejen drzet, ale davat ji i prednost.
- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Asi jsem, se špatně vyjádřil, ale to je jedno. Pokud tam toho bude málo, tak fakt stačí jen jedna podsekce.Wilik píše:No, vzhledem k faktu, ze standardni phpBB podsekce nepodporuje...
Abych upřesnil to, čím myslím sekce, tak to je například "Procesory" a podsekcí myslím například "Procesory AMD".
No, když už tu máme podsekci "Hry a Zábava", tak si myslím, že by tu grafika projít mohla ... snad ... pls.Axis píše:Tak toto je čisto na vás, či prenecháte toto pre špecializované fóra, alebo sa do toho pustíteWilik píše:Take je dobre pripomenout, ze PCT je primarne HW forum, tudiz se snazime teto linie nejen drzet, ale davat ji i prednost.
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj