Olympus E500 vs NikonD50 vs EOS350D

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Olympus E500 vs NikonD50 vs EOS350D

Příspěvek od Holda »

Po dlouhe a namahave drine jsem si konecne vydelal nejaky drobny na zakoupeni lepsiho DF. Momentalne mam Oly760UZ, jsem porad spokojeny, ale preci jenom zrcadlo je zrcadlo....
Fotim hodne makro, prirodu a techniku. Obcas si rad zazoomuju, ale to asi v teto kategorii mam smulu....s tim jsem smireny.
Prakticky se rozhoduji mezi 3 fotaky :
Olympus E500 Double Zoom Kit
Nikon D50 black + 18-55 AF-S DX + 55-200 AF-S DX
EOS 350D/EF-S 18-55

podle recenzi na dpreview.com je asi "jasnym" vitezem ten Canon, jenze za tu cenu mam jen jedno sklo, u Nikonu a Oly mam 2, tudiz porad moznost zoomovat.
Premyslim nad tim uz asi 14 dni a ne a ne se do necoho zamilovat :oops:
nemate nekdo osobni zkusenosti?
DIky za rady
.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

setovy objektivy stejne stoji za starou belu. kup ten Canon, co ma nejlepsi potencial na kvalitni fotky a pocitej s investici kolem 20 000 do 2 dalsich objektivu...
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

No jdi do Olympusu E500 v Double Zoom Kit, to je proste neprekonatelna kombinace a ostatni tomu nemaj ani na paty, co se tyce objektvivu a celkove cena/vykon. Snad bych se jeste rozmyslel nad E300 v DZ, ktera ma lepsi lelo, polokovove a vyjde ted za 18k v DZ coz mas o 5k mene jek E500. U Cannonu platis zbytecne za znacku a objektiv k tomu nedostanes prakticky zadnej, jinak je to kvalitni fotak. Nikon neznam.
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

diky za rady, po diskuzi u konkurence jsem se rozhodl pro E500 jen co si ho budu mit nekdy sanci ohmatat
btw. ty setovy skla samotny vyjdou na 15k Kč....
.
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

Holda29 píše:diky za rady, po diskuzi u konkurence jsem se rozhodl pro E500 jen co si ho budu mit nekdy sanci ohmatat
btw. ty setovy skla samotny vyjdou na 15k Kč....
jo je to dobra volba, neboj konkurencni forum taky sleduju (spis vice), jenom k tem skum, nesmis tu cenu takhle moc brat, je to porad marketing a v tom setu takovou hodnotu nemaji ;)
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Skodik píše: a v tom setu takovou hodnotu nemaji ;)
no prave rikam, ze kupovat E500 body + ty 2 Zuika tak je to mnohem drazsi, ale z toho mi plyne, ze zase tak spatny nebudou :wink:
.
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

Holda29 píše:
Skodik píše: a v tom setu takovou hodnotu nemaji ;)
no prave rikam, ze kupovat E500 body + ty 2 Zuika tak je to mnohem drazsi, ale z toho mi plyne, ze zase tak spatny nebudou :wink:
Olympus ma nejlepsi setove objektivy, treba ten na Canonu to je docela shit fakt.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Skodik píše:No jdi do Olympusu E500 v Double Zoom Kit, to je proste neprekonatelna kombinace a ostatni tomu nemaj ani na paty, co se tyce objektvivu a celkove cena/vykon. Snad bych se jeste rozmyslel nad E300 v DZ, ktera ma lepsi lelo, polokovove a vyjde ted za 18k v DZ coz mas o 5k mene jek E500. U Cannonu platis zbytecne za znacku a objektiv k tomu nedostanes prakticky zadnej, jinak je to kvalitni fotak. Nikon neznam.
tak s tim, ze u Canonu platis zbytecne za znacku jsi me teda totalne rozesmal. imho u olympusu neplatis o nic min. Originalni objektivy od Canonu jsou sice dost drahy, ale daji se koupit i moc pekny od Sigmy. 350D z tehdle fotaku udela (s lepsima objektivama) jednoznacne nejlepsi fotky...

edit: a to sem olympusak...
edit2: k 350D pocitej jeste s battery gripem, protoze je na zrcadlovku dost malej...
santini
Nováček
Nováček

Příspěvek od santini »

U Canonu neplatis za znacku, ale za kvalitni cip. Ten setak, co k tomu davaj si neber. Ja ho mel, ale ted fotim se sigmou 18-50mm F2,8 a ty fotky se nedaj srovnat ani s Nikonem D50, ani s Olympusem. Nikon ma jen 6Mpix a Omylpus am dost velkej sum. Krom toho ma malej cip, takze si tak nepohrajes s hloubkou ostrosti.
A ti recenzenti na Dpreview maj trochu vic zkusenosti se zrcadlovkama nez Ty (ja a vetsina ostatnich tady na foru), takze bych je bral vic v uvahu.

Zkusenosti s Canonem 350D:
celoplastovej, ergonomie nic moc, spatnej setak, ..., ale pokud chces kvalitni fotky, tak nemas jinou volbu. Krom toho ma z tech zrcadlovek nejlepsi vybaveni funkcema a hodne dobrou senzitometrickou krivku (rozlozeni polostinu).

...rozhodni se sam.
Nikon SUX!
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

já bych šel do Canonu 350D, protože sem do něj zamilovanej... :inlove: Nic racionálního v tom nehledej...

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

diky za rady, ale pujdu do Oly, samozrejme D350 je jinde, ale nejen kvalitou, ale i cenou, pokud bych chtel vetsi ohniskovy rozsah...
telo D350 + 2 lepsi skla a muzu se rozhodovat mezi tim, nebo autem... to uz je zase moc penez
.
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“