Panasonic LUMIX DMC-FZ30S nebo Canon PowerShot S2 IS ?

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Panasonic LUMIX DMC-FZ30S nebo Canon PowerShot S2 IS ?

Příspěvek od no-X »

Který byste doporučili? Je tu někdo, kdo má zkušenosti s oběma fotoaparáty? Recenze už jsem pročetl, spoustu rad vyslechl, ale stále nejsem definitivně rozhodnutý :-( (i když jeden už u mě dost vítězí :roll: )

Panasonic LUMIX DMC-FZ30S

Obrázek

...nebo...

Canon PowerShot S2 IS

Obrázek
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

kamarad ma FZ30, vadi mi na ni vysoka uroven sumu, jinak ale super fotak, hlavne hrozne moc ocenis zoomovani a ostreni prstenci na objektivu....
FZ30 vypada taky fakt profesionalne.... :)
.
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Zalezi na tom co chces fotit. F30 je sice nadhernej fotak ale s tim sumem to imo trosku prepiskli. Ja bych volil S2.
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

nebo pockej na Canon S3 IS
.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

S3 IS pro mě bude cenově mimo. O šumu FZ30 vím, ale před chvílí jsem se dočetl, že většina recenzí je v tomhle ohledu lehce mimo, protže testovali předprodukční sample, kdežto prodávané foťáky jsou na tom už o trochu líp. Ještě ale hledám další info a srovnání :-)

Jinak S2 IS na tom není se šumem až o tolik líp (rozdíl tam samozřejmě je, ale nejsem si jistý jestli takový, aby znegoval ostatní výhody LUMIXu). Holt na Canon Rebel XT jsou krátký oba :oops:
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

pokud bys mel zajem,muzu ti poslat nejaky fullres fotky
.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

budu se těšit :-)
Naposledy upravil(a) no-X dne čtv 27. bře 2008, 22:27, celkem upraveno 1 x.
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

PS.škoda že nejsi z Prahy.V shopu www.meagapixel.cz nacházející se v Praze mají foťáky vystaveneé a klidně ti jej i předvedou takže kdybys měl vážný zájem a nejen že ti jej předvedou oni ale pokud trošku přitlačíš nechají tě jej narychlo ozkoušet a prohlídneš si fotky.Je to ozkoušeno...
Prostě skvělý přístup.Navíc výhoda nákupu u nich je i v tom že když se ti foťák podělá omáš ho v servise nebo reklamuješ apotřebuješ ihned fotit oni ti půjčí jiný.
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!
LeV
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LeV »

Mám FZ30 a jsem opravdu spokojen. Šum je podle mne na přijatelný úrovni, zatím mi nikde nevadil (plakáty nedělám) a na běžnej formát do A4 je vpohodě. Většinou používámn ISO 100. Objektiv je fakt perfektní a design taky. Jednu fotku ti pošlu.
PC1>Core2Duo 6600, DFI 975X/G, DDRII Geil 2048/800 CL4, Sapphire X1950XTX, HDD> Hitachi 250GB SATA2 + Seagatei 250GB SATA, LCD Samsung 20" 204Ts
PC2>ACER Ferrari 4006WLMi, Turion ML40, DDR 1024MB, ATI R X700/128, HDD 120GB, DVD RW, 15.4" 1680x1050 display
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Díky, moc pěkný. Už jsem stejně pro FZ30 rozhodnutý, všem dík :-)
Vodnik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vodnik »

Já jsem mezi uvedenými modely taky dlouho váhal a pak přišel kamarád s D50 a bylo rozhodnuto. Cena za tělo + slušný zoom objektiv je jen o málo vyšší a fotky díky většímu čipu naprosto nesrovnatelné
vss Vodnik DrC+ (kp)
Peterer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Peterer »

Přesně tak, když chceš kupovat tak velký foťák jako FZ30, tak bys měl zvážit koupi zrcadlovky, protože foto je nesrovnatelné.
Rozdíl výstupu z FZ30 a jiných podobných elektronických zrcadlovek je nepatrný, ale mezi pravými zrcadlovkami a elektronickými je obrovský.
Jedině pravou zrcadlovku a Nikon D50 je dobrá volba.
Notebook Acer Extensa 5620G, DDRII 1GB , HDD 160GB SATA, ATI Radeon HD2400XT 256MB, Vista 64bit Ultimate
LeV
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LeV »

Je pravda, že kvalita zrcadlovak je jinde, ale důležitý je co od foťáku očekáváš! Pokud chceš dlouhý sklo, neděláš plakáty tak stačí FZ30. Tělo dig. zrcadlovek je už opravdu za slušný prachy, ale co objektivy. Kdyby si chtěl mít rozsah 35-400 jako FZ30, tak bys musel mít min. dva objektivy a hned i větší brašnu atd...
PC1>Core2Duo 6600, DFI 975X/G, DDRII Geil 2048/800 CL4, Sapphire X1950XTX, HDD> Hitachi 250GB SATA2 + Seagatei 250GB SATA, LCD Samsung 20" 204Ts
PC2>ACER Ferrari 4006WLMi, Turion ML40, DDR 1024MB, ATI R X700/128, HDD 120GB, DVD RW, 15.4" 1680x1050 display
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Vodnik píše:Já jsem mezi uvedenými modely taky dlouho váhal a pak přišel kamarád s D50 a bylo rozhodnuto. Cena za tělo + slušný zoom objektiv je jen o málo vyšší a fotky díky většímu čipu naprosto nesrovnatelné
Mno zajimalo by me co si predstavujes pod pojmem slusny zoom objektiv Predpokladam ze ne zakladni 18-55. :wink:

Lev ma pravdu tady bych byl klidne i neskromnejsi - abys dostal podobny rozsah jako ma Fz-30 musel bys slizit spise tri a vice objektivu. Navic kdyby clovek pomyslel na svetelnost tak uz je v oblasti 100k+ ;-)

Cili vsechno ma sve pro a proti...
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

no tento problem jsme resili s kamosem a nakonec vyhrala S2 jeste ji teda nekoupil jelikoz cena az se na trhu objevi S3 a tim padem S2 pude trosku dolu :D
7800X3D, Gigabyte 7900GRE, Custom LEOBOG Hi98, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Arctis Nova 7/size]
Vodnik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vodnik »

sx02 píše: Mno zajimalo by me co si predstavujes pod pojmem slusny zoom objektiv Predpokladam ze ne zakladni 18-55. :wink:

Lev ma pravdu tady bych byl klidne i neskromnejsi - abys dostal podobny rozsah jako ma Fz-30 musel bys slizit spise tri a vice objektivu. Navic kdyby clovek pomyslel na svetelnost tak uz je v oblasti 100k+ ;-)
No, mám teď tenhle objektiv od Tokiny 24-200/3,5-5,6, cena cca 7000, světelnost sice horší, ale kvalita fotek pořád nad úrovní šumících UZ (jakožto dlouholetý uživatel Minolty Z1, Z3 a Panasonicu FZ10 to celkem můžu srovnávat). Jo, ještě mám jedno bazarové sklo 50/1,8 cca za 1500 :)

Pro začátek mi to bohatě stačí a přidávat můžu skla podle libosti a potřeby
vss Vodnik DrC+ (kp)
Ali Hasan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ali Hasan »

Ako majitel FZ30, nemozem povedat jedine krive slovo na ten fotak. A pre vsetkych ktory si stale myslia, ze nic lepsie ako "prave zrkadlovky" nie je, posielam link na porovnanie medzi FZ30 a D70.

FZ30 vs D70:

http://forums.dpreview.com/forums/read. ... e=15092673

rozdiel medzi FZ20 a FZ30:

http://forums.dpreview.com/forums/read. ... e=15068236

Proste plati, ze pokial idete do dig.zrkadlovky a nie do el.zrkadlovky musite vycalovat 2-3x tolko penazi aby ste dosiahli podobne parametre: zoom, ostrost, svetelnost atd., ale zase mate moznost zakupit fakt spickovy objektiv. Co sa tyka kvality, viem to porovnat, kolegovia maju D70 za ktoru dali "neskutocne prachy" oproti mojej FZ30 a dostali zane ani nie to co ja...
If you can´t make it good, make it look good...

Q6600 @ 3,2GHz (400x8) @ 1,344V+ Noctua NH-U12P @ 600rpm /, Sapphire Radeon HD3870 + Zalman VF-900 Cu, 8GB RAM A-Data Vitesta EE @ 960MHz 5-5-5-18, Gigabyte EP35-DS3R, Raid 0 - 1,5TB (2x750GB/16MB WD7500AAKS), + 640GB WD6400AAKS SATAII/16MB cache, DVD-RW/LiteOn LH-20A1S + DVD-RW/LiteOn LH-20A1P, SB Audigy 2 Platinum EX, SkyStar HD2 + SkyStar 2, Genius HT5.1, LCD 20" 16:10 - FSC S20-1W, Enermax Liberty 500W, Vista x64 Ult.
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“