ACooling Alpine 64 - hlucnejsi nez box + problem s nasazenim

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
gonsa
Začátečník
Začátečník

ACooling Alpine 64 - hlucnejsi nez box + problem s nasazenim

Příspěvek od gonsa »

Koupil jsem si chladic AC Alpine 64 .

Sliboval jsem si od neho ztiseni PC ale hluci stejne jako boxovana verze a mozna ze i neco vic.
Co se tyce teploty tak ji mam ted na 35-40 C
Predtim sem s boxem mival 28 - 35 C.
Takze investice se nevyplatila.

Jenze nejsem si jisty jestli ho mam dobre upevnen.

Protoze se mi po instalaci chladice do ramecku okolo CPU, stalo, ze se jedna cast ramecku jakoby vytrhla z desky kde je ramecek prisroubovan (presneji do te hlinikove desticky co je zespod desky).
CPU bylo pevne v ramecku ale ramecek nebyl pevne v MB. !!!(davam to za vinu tomu - ze jsem z manualu k chladici - http://www.arctic-cooling.com/downloads ... pine64.pdf - pochopil ze musim sroubky z ramecku nejdriv odsroubovat (tim mi vlastne cely ramecek zustal v ruce) a pak nasadit chladic do ramecku a pak tepve ramecek s chladicem nasadit na desku (to uz jsem se ale nemohl dostat k sroubkum ktere upevnuji ramecek s deskou - tudiz jsem nemel jak ramecek s deskou prichytit).
Tak jsem pote ramecek upevnil radne na desku (poprve asi spatne, kdyz se mi jak jsem vyse uvadel jedna cast ramecku vytrhla) a nasadil jsem chladic stejne jako boxovany az na to ze TEN Artic nema zajistovaci packu ale dva sroubky k utahnuti chladice na ramecek.
JENZE SE BOJIM ZE CASEM TREBA NEJAKYMI VIBRACEMI SE MI ZASE JEDNA CAST (NEDEJ BOZE OBE DVE CASTI) RAMECKU VYTRHNOU Z DESKY (no a pak. vsak vite - Chladic i s rameckem mi skonci na VGA....)

Kdo ma s timto chladicem zkusenosti at mi prosim napise postup nasazeni a nebo zda li jsem postupoval spravne.

Ja vim pro nekoho budu asi blbec protoze narozdil od ostatnich ma tento chladic lehkou montaz ale snad to pochopite.

Snazil jsem se to popsat srozumitelne - ale myslim si ze to bude potreba precist vicekrat.

Diky za rady
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

no ja sem teda s timhle chladicem zadnej problem nemel :? a chladil +- stejne jak box....co by si po nem taky chtel za tech par supu :lol:
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

Flegy píše:no ja sem teda s timhle chladicem zadnej problem nemel :? a chladil +- stejne jak box....co by si po nem taky chtel za tech par supu :lol:
A jake to bylo s hlucnosti?
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

me to pripadlo uplne na stejno :?
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“