Zdravím mám dotaz... Mám PC trošku straší přes 2 roky: GeForce MX 440 64MB, AMD Athlon XP 2000+, základní deska: to nevim ale vim že je starší takže potřebuju kartu stejnou jako GF MX440 aby se dala připojit , a mám 256MB RAM DDR.
A potřebuju novou graf. kartu a při té příležitosti koupit 256MB RAM takže za předpokladu že mám 512MB RAM a novou graf.kartu... zlepší se výkon nebo ho bude zbržďovat např. procesor???
Jo ještě něco potřeboval bych nějakou dobrou graf. kartu do 4 000 (+-200 kolem) víte o nějaké?
Ale fakt radši počkej. Poptej se kámošů, jestli nemaj nějakou nepotřebnou 256, to by mít mohli, ale do AGP bych fakt neinvestoval, to už procesor zdržovat bude.
Naposledy upravil(a) X-COM dne sob 1. dub 2006, 10:09, celkem upraveno 1 x.
Radšej by som porozmýšlaľ o novom MoBo+CPU+RAM+GPU , pretože toto už nemá moc zmysel, poprípade kúpiť tam nejakého Bartona, 768MB RAM, a nejakú tú 6600GT, a bude sa to dať nejako použiť
BTW Keď to tak čítam, prečo potrebujš takú grafiku? Akú AGP rýchlosť ti doska podporuje? 8x?4x?2x?
No pokud chceš ještě vydržet s totuto sestavou, nemáš to na nějaké brutus nároky, tak určitě si polepšíš zvýšením pamětí na 512MB. Ale pokud máš pc 2 roky staré, tak by bylo lepší koupit jednu 512MB a tu 256MB střelit, nýbrž by se ta stará a nová nemusela snášet. CPU socketu A ještě koupíš v bazaru nebo od někoho, a grafiku? Nějaká Geforce 6600 by se dala k tomu dát. Cena je do 3000kč a CPU by mohla stačit. ta ramka je okolo 900kč , do této sestavy nemá cenu dávat nějaké OCZ a jiné. Pokud lze zjisti co máš za desku, třeba softem Everest Home, aby se vědělo jakou frekvenci zvádá deska u pamětí, a jestly umí alepson AGP 4×. . . . . .
To by se dalo vyřešit, pokud bys opravdu neměl prachy do new pc. Ale pokud to lze, radši asi šetři a pak se vydej koupit nové pc
Měj se
CPU: AMD ATHLON XP 2800+@ ????+, 2× 512MB DDR 400MHz - PATRIOT CL2, MAINBOARD: EP-8KRAI, VGA: GEFORCE 6600GT + Zalman VF700-CU@5V, HDD WD 160GB JB + HDD WD 80GB JB + HDD WD 80GB JB, a další... Fortron 350W, BIGTOWER MOREX A120 (nesehnatelný), LG-GSA 4163B/A105, DVD - ROM, HDD RACK, YAMAHA CRW-F1, FDD 3.5", HighPoint ATA 133, a příslušenství okolo (N-TECH 5.1, Tiskárna, Mikrophone, USB HUB.....)
Dodatek: Z everest home sem se dozvěděl že je to MSI KT3 Ultra avšak nechci vypadat jako blbec ale stejně budu vypadat jak zjistim že je to 8x,4x???
Jo a já na novej PC fakt nemám moje finance sou dosti špatné... Stačilo by mi kdybych se z velice nízké kvality (u her) dostal alespoň na střední nepotřebuju maximum u DOOM 3