Jj, lidi si na ti stěžujou a navíc ne každému prý funguje regulace podle teploty, takže to někomu jede stálě naplno. A vzhledem k tomu jak je ten větráček malej si určitě dokážeš představit jaký to musí mít otáčky.radekhulan píše:A do aktivně chlazené 7600GS se mi jít nechce, ty malé větráčky asi dost řvou, nebo ne?
GeForce 7600 - testy, srovnání s konkurencí apod...
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Thellwin
- Administrátor

Goldnoob team proud member!
- baky
- Nováček

-
ty argumenty máš skoro ve všech tvých příspěvcích (stačí se podívat o pár postů dozadu),každýho tady přesvědčuješ jak je ATI nejlepšíno-X píše:Nemáš-li věcné argumenty, nech si pro příště tyhle poznámky od cesty. Taky tě bezdůvodně nenazývám nVidiotem. Díky.baky píše:no-X napsal: Ty seš dobrej FanATIk
Naposledy upravil(a) baky dne sob 8. dub 2006, 23:18, celkem upraveno 2 x.
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Nehledě na to, že no-X prosazovaná X850XT nemá SM3.0 a je děsně hlučná.. Oproti 7600GT to opravdu není konkurence. Jediná konkurence 7600GT by byla tak X1600XT. Otázkou také je, zda u NVIDIE nekoupit 6800GS/GT, klidně bazarovou, má stále super výkon (pokud tedy člověk nechce ticho, tedy 7600GS s pasívem).baky píše:ty argumenty máš skoro ve všech svých příspěvcích,každýho přesvědčuješ jak je ATI nejlepšíno-X píše: Nemáš-li věcné argumenty, nech si pro příště tyhle poznámky od cesty. Taky tě bezdůvodně nenazývám nVidiotem. Díky.
- baky
- Nováček

-
mno a taky docela žereradekhulan píše:baky píše:

Kód: Vybrat vše
http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/gpu-consumption2006_6.html- no-X
- Středně pokročilý

Můžu tě ujistit, že X850XT s ref. chladičem je oproti referenční 7600GT "tichá" a zvlášť ve 2D, kde na většině GTéček nefunguje regulace a chladič jede stále na nějakých 5000-6000RPM.radekhulan píše:Nehledě na to, že no-X prosazovaná X850XT nemá SM3.0 a je děsně hlučná.. Oproti 7600GT to opravdu není konkurence. Jediná konkurence 7600GT by byla tak X1600XT. Otázkou také je, zda u NVIDIE nekoupit 6800GS/GT, klidně bazarovou, má stále super výkon (pokud tedy člověk nechce ticho, tedy 7600GS s pasívem).
Ad SM3.0 na GF6/7, to už jsem komentoval mnohokrát. Pokud jde o hry, které s pomocí SM3.0 zvyšují výkon a nikoli kvalitu, je stále X850XT přes SM2.0 rychlejší. Pokud jde o efekty navíc přes SM3.0 - např. Age of Empires III, který při nastavení detailů na max. umožní kartám se SM3.0 přidat detaily - jde stejně u mainstreamových karet o zbytečnost, která je jen na ozdobu, protože na to výkonem nestačí (konkrétně 23FPS u GF7600GT v AoE3 a 1280*1024 ve zmíněném nastavení). Takže si na těchto kartách stejně nikdo max. detaily (=SM3.0) nezapne. A pokud se nepoužívají max. detaily, nepoužije se ani SM3.0. Tak k čemu této kartě SM3.0 je?
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ano, komentoval jsi to mockrát. A chudáci lidé, co ti uvěřili, a koupili si místo pokrokové 6800GS třeba X850XT. Dnes si chtějí zahrát Oblivion s HDR (v jeho implementaci je na to potřeba SM3.0) a nadávají ti...no-X píše:Ad SM3.0 na GF6/7, to už jsem komentoval mnohokrát. Pokud jde o hry, které s pomocí SM3.0 zvyšují výkon a nikoli kvalitu, je stále X850XT přes SM2.0 rychlejší. Pokud jde o efekty navíc přes SM3.0 - např. Age of Empires III, který při nastavení detailů na max. umožní kartám se SM3.0 přidat detaily - jde stejně u mainstreamových karet o zbytečnost, která je jen na ozdobu, protože na to výkonem nestačí (konkrétně 23FPS u GF7600GT v AoE3 a 1280*1024 ve zmíněném nastavení). Takže si na těchto kartách stejně nikdo max. detaily (=SM3.0) nezapne. A pokud se nepoužívají max. detaily, nepoužije se ani SM3.0. Tak k čemu této kartě SM3.0 je?
- no-X
- Středně pokročilý

Vážně? Proč tě stále baví takhle lhát? 6800GS/6800GT/7600GT ani žádná jiná karta téhle výkonnostní úrovně nezvládá Oblivion s HDR ani omylem. Je to další ukázka toho, že jim je SM3.0 k ničemu:

6800GT: 11FPS v 1024*768 s HDR. Těhle 11FPS je podle tebe důvod pro koupi GF7600/6800?

6800GT: 11FPS v 1024*768 s HDR. Těhle 11FPS je podle tebe důvod pro koupi GF7600/6800?
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Nemůžeš testovat vše na max. To si mohou dovolit 7900/X1900. Primitivní.. Pokud odkazuješ na test, musíš přemýšlet jak byl ten test vytvořen. S 6800GS se na 1024x768 s HDR hrát dá. Když snížíš množství "foliage" (trávy) na polovinu, a vše jinak necháš na max, máš 20 FPS, a to je na RPG ok. V horách a interiérech bude mít ta karta 30-50FPS. Pohoda...no-X píše:6800GT: 11FPS v 1024*768 s HDR. Těhle 11FPS je podle tebe důvod pro koupi GF7600/6800?
Takže mě raději neosočuj ze lži, nepřemýšlící fanATIcký teenagere.
7600GS za 4.000 Kč je jinak neuvěřitelně dobrá koupě, ani ne tak do herního stroje, ale pracovního či multimedia PC. ATi zde nemá žádnou odpověď...
- baky
- Nováček

-
zajímavá tabulka ale nevidím tam GF7600 ani X850XTno-X píše:Vážně? Proč tě stále baví takhle lhát? 6800GS/6800GT/7600GT ani žádná jiná karta téhle výkonnostní úrovně nezvládá Oblivion s HDR ani omylem. Je to další ukázka toho, že jim je SM3.0 k ničemu:
- Gorr GrimWolf
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Málokdy s tebou souhlasím, ale dnes ano. Sám mám 6800GS, kupoval jsem jí v době kdy 7800GT nebyla a X1800XT byla v jiné cenové kategorii. Původně jsem chtěl Ati X800GTO2, ale nakonec jsem vzal 6800GS a udělal dobře. HDR utáhne v Oblivionu v celku plynule.radekhulan píše:Nemůžeš testovat vše na max. To si mohou dovolit 7900/X1900. Primitivní.. Pokud odkazuješ na test, musíš přemýšlet jak byl ten test vytvořen. S 6800GS se na 1024x768 s HDR hrát dá. Když snížíš množství "foliage" (trávy) na polovinu, a vše jinak necháš na max, máš 20 FPS, a to je na RPG ok. V horách a interiérech bude mít ta karta 30-50FPS. Pohoda...no-X píše:6800GT: 11FPS v 1024*768 s HDR. Těhle 11FPS je podle tebe důvod pro koupi GF7600/6800?
Takže mě raději neosočuj ze lži, nepřemýšlící fanATIcký teenagere.
7600GS za 4.000 Kč je jinak neuvěřitelně dobrá koupě, ani ne tak do herního stroje, ale pracovního či multimedia PC. ATi zde nemá žádnou odpověď...
Sestava co mám v podpisu - 1280x1024, textury - Large, Dohlednost - max, stromy tráva - polovina, stíny polovic, voda vše na max, HDR on, 4xAF. To je mé nastavení. V lese je FPS kolem 15 a více (je tam všude tráva, naročnější místo jsem nenaštívil, jsou tam kentauři a jednorožeč). Takže je to hratelný... Ve městě jsem ještě neměřil...
?
- no-X
- Středně pokročilý

baky: Radek Hulán mluvil o 6800GS, která má prakticky stejný výkon jako 6800GT (jen nepatrně rychlejší vertex shadring a nepatrně pomalejší pixel shading).
No nic. Takže podle tebe má smysl snižovat detaily, aby bylo na 6800GS/7600GT možné zapnout HDR? To nedává smysl. Budu hrát v 1024*768, bez FSAA, zřejmě bez AF (konkuroval by si s HDR, obojí zvyšuje požadavky na fillrate), s osekanýma detailama (chtěl bych vidět výsledný obraz, na kterým by testovaná scéna při stejným rozlišení a HDR běhala dvakrát rychleji), jen abych si mohl zapnout HDR? Víš jak vypadá výsledek? Vzdálený textury rozmazaný, ostatní rozmaže bloom filtr + tone-mapping při HDR (sice zpaměti nevím jak Oblivion, ale většina her používá Kawase's bloom filtr + tone-mapping a pokud tušíš, jak tohle funguje, bude ti jasný, o kolik detailů přijdeš v jasných scénách.). Co nebude rozmazaný, bude mít zubatý hrany. Skutečně, pro karty týhle výkonnostní úrovně je HDR nesmysl. Nakonec tebou slibované zdvojnásobení FPS při snížení detailů taky příliš dostačující nebude; máš sice pravdu, že 20FPS by jako dočasná záležitost byla ještě OK, ale tohle není framerate minimální, ale průměrný. A pokud je průměr na 20ti, tak propady můžou být na nehratelných 10-15FPS; možná i míň.
Vysvětluj mi, jak se testují grafické kartyradekhulan píše:Nemůžeš testovat vše na max. To si mohou dovolit 7900/X1900. Primitivní.. Pokud odkazuješ na test, musíš přemýšlet jak byl ten test vytvořen.no-X píše:6800GT: 11FPS v 1024*768 s HDR. Těhle 11FPS je podle tebe důvod pro koupi GF7600/6800?
7600GS je právě karta, která má dobrý poměr cena/výkon ve hrách. Tam je její místo. Ale multimediální výbava? To není její silná stránka. nVidia sice slibuje zlepšení kvality, výkonu a podpory formátů pro video, ale o tom se mluví už od druhé poloviny listopadu, kdy byly ohlášeny Catalyst 5.13. Je to přes 4 měsíce a stále nic.radekhulan píše:7600GS za 4.000 Kč je jinak neuvěřitelně dobrá koupě, ani ne tak do herního stroje, ale pracovního či multimedia PC. ATi zde nemá žádnou odpověď...
Gorr GrimWolf píše:HDR utáhne v Oblivionu v celku plynule.
Akceptuju tvůj názor, ale zdaleka ne každý považuje framerate kolem 15FPS za plynulý.Gorr GrimWolf píše:v lese je FPS kolem 15 a více
- baky
- Nováček

-
to je sice pravda ale ta tabulka pouze porovnáváno-X píše:baky: Radek Hulán mluvil o 6800GS, která má prakticky stejný výkon jako 6800GT (jen nepatrně rychlejší vertex shadring a nepatrně pomalejší pixel shading).
Na které grafické kartě běží Oblivion nejrychleji

článek k tabulce:
více zde:
Kód: Vybrat vše
http://games.tiscali.cz/news/news.asp?id=17697co to teda znamená? porovnáváš hrušky z jablkama a za ty prachy si radši snížím detajly
zdaleka né každý má na kartu za 10 tis která zvládne o párAkceptuju tvůj názor, ale zdaleka ne každý považuje framerate kolem 15FPS za plynulý.Gorr GrimWolf píše:v lese je FPS kolem 15 a více
FPS navíc v Oblivionu
- no-X
- Středně pokročilý

baky: Ale já nic neporovnávám. Tady šlo jen o výsledek 6800GT, která dá při daném nastavení 11FPS. Nejde o srovnání karet v grafu, jde o jeden konkrétní výsledek, na němž dokazuju, že HDR v Oblivionu pro mainstreamové grafiky není. O kartách za 10000+ tu nikdo nemluví.
Rozebíráš něco, o čem tu vůbec nikdo nediskutoval. Bavíme se o kartách vyššího mainstreamu, jako jsou 7600GT, 6800GS, 6800GT + konkurenční X850XT, X1800GTO a pod.
Rozebíráš něco, o čem tu vůbec nikdo nediskutoval. Bavíme se o kartách vyššího mainstreamu, jako jsou 7600GT, 6800GS, 6800GT + konkurenční X850XT, X1800GTO a pod.
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Nelži. Nahoře ti Gorr GrimWolf odpovídá, že s HDR hraje..no-X píše:baky: Ale já nic neporovnávám. Tady šlo jen o výsledek 6800GT, která dá při daném nastavení 11FPS. Nejde o srovnání karet v grafu, jde o jeden konkrétní výsledek, na němž dokazuju, že HDR v Oblivionu pro mainstreamové grafiky není. O kartách za 10000+ tu nikdo nemluví.
- no-X
- Středně pokročilý

- Thellwin
- Administrátor

- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ze to nema cenu hrat na medium s HDR???Je videt,ze tu hru ani nemas...To co tu pises neni vubec pravda jen klames lidi.Hra vypada daleko lip na medium detaily s HDR,nez na HIGH detaily BEZ HDR.takze kdyz si clovek koupi x850 cotu porad propagujes bude mit hru hnusnou.Naopak kdo si koupi 6800gs/7600gt bude mit hru plynulou+s hezci grafikou,nez na x850.A takovejdlech her bude jenom pribivat.no-X píše: Vysvětluj mi, jak se testují grafické kartyNo nic. Takže podle tebe má smysl snižovat detaily, aby bylo na 6800GS/7600GT možné zapnout HDR? To nedává smysl. Budu hrát v 1024*768, bez FSAA, zřejmě bez AF (konkuroval by si s HDR, obojí zvyšuje požadavky na fillrate), s osekanýma detailama (chtěl bych vidět výsledný obraz, na kterým by testovaná scéna při stejným rozlišení a HDR běhala dvakrát rychleji), jen abych si mohl zapnout HDR? Víš jak vypadá výsledek? Vzdálený textury rozmazaný, ostatní rozmaže bloom filtr + tone-mapping při HDR (sice zpaměti nevím jak Oblivion, ale většina her používá Kawase's bloom filtr + tone-mapping a pokud tušíš, jak tohle funguje, bude ti jasný, o kolik detailů přijdeš v jasných scénách.). Co nebude rozmazaný, bude mít zubatý hrany. Skutečně, pro karty týhle výkonnostní úrovně je HDR nesmysl. Nakonec tebou slibované zdvojnásobení FPS při snížení detailů taky příliš dostačující nebude; máš sice pravdu, že 20FPS by jako dočasná záležitost byla ještě OK, ale tohle není framerate minimální, ale průměrný. A pokud je průměr na 20ti, tak propady můžou být na nehratelných 10-15FPS; možná i míň.
Screeny:

1 je na max.detaily s HDR.2 je na medium s HDR(takhle to vypada na 6800gs/7600gt)A 3 na max,ale jen s bloomem(x800).
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- baky
- Nováček

-
no fajn tak sem hoď jinej argument proč nekoupit 7600GT, 6800GS, 6800GTno-X píše:baky: Ale já nic neporovnávám. Tady šlo jen o výsledek 6800GT, která dá při daném nastavení 11FPS. Nejde o srovnání karet v grafu, jde o jeden konkrétní výsledek, na němž dokazuju, že HDR v Oblivionu pro mainstreamové grafiky není. O kartách za 10000+ tu nikdo nemluví.
- Wilik
- Administrátor

Necci se vam do toho plest, ale zjevne jste to spatne precetli...Thellwin píše:A ty považuješ 15FPS za hratelný ?radekhulan píše:Nelži. Nahoře ti Gorr GrimWolf odpovídá, že s HDR hraje..Jinak já jsem taky s HDR na 6600nonGT chvíli hrál ... 10<FPS
Gorr GrimWolf napsal, ze tech 15 FPS s HDR ma JEN v trave, jinak ma vsude vic. Taky hraje na 1280x1024 a ne v grafu uvadenych 1024x768 - to by taky nepochybne zrychlilo scenu. Takze z toho co jsem precetl me celkem jasne vyplyva, ze na "neakcni" RPG by framerate tohoto typu karet mohl bez vetsich problemu stacit.
Naposledy upravil(a) Wilik dne ned 9. dub 2006, 11:49, celkem upraveno 1 x.