FAQ:Jaký chladič chipsetu - DISKUZE

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
master88
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od master88 »

A tos to jako ohnul? :) ty HP?
AMD64 3800+ X2 (AC freezer 64 PRO ), Leadtek 8600 GTS (Zalman VF900), 2x1024MB 400MHz Corsair 3L, DFI lanparty NF4 UT-D rev.2 (Thermalright HR-05 SLI), Seagate 250GB + 200GB SATA (2x Silentmax HDD silencer), Akasa 460W, Tt Tsunami

Octavia II 2.0 TDI powah
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

Obrázek

tak vcera jsem si ho koupil a hlucnost je vyrazne nizsi nez u puvodniho chladice od MSI (K8N Neo3F) , ktery ma o 2k otacek vice, ale taky to neni zadna slava
[OT]ale teploty jsou nejake divne.. mam porad 66 stupnu.. nikdy min... ani kdyz hodim otacky na 2000 tak se to porad pohybuje nad 66 stupni... kamarad se stejnou deskou ma stejnou teplotu. tahle stejna teplota byla i s puvodnim chlazenim... pasiv je vlaznej.. tak nevim v cem je problem, mozna neco s cidlem[/OT]
Neller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neller »

palda píše: tak vcera jsem si ho koupil a hlucnost je vyrazne nizsi nez u puvodniho chladice od MSI (K8N Neo3F) , ktery ma o 2k otacek vice, ale taky to neni zadna slava
[OT]ale teploty jsou nejake divne.. mam porad 66 stupnu.. nikdy min... ani kdyz hodim otacky na 2000 tak se to porad pohybuje nad 66 stupni... kamarad se stejnou deskou ma stejnou teplotu. tahle stejna teplota byla i s puvodnim chlazenim... pasiv je vlaznej.. tak nevim v cem je problem, mozna neco s cidlem[/OT]
Ten problem s teplotama by ti mohl odstranit novy BIOS-koukni na stranky MSI, nekde tam ve specifikaci novych BIOSu pisou o problemech s teplotou (novy BIOSy tento problem maji odstranovat).
\\PC a všechny znalosti HW šly bokem. Nyní prodávám koupelny.//
ManchesterUnited
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ManchesterUnited »

tak sem asi před dvěma měsíci dal na svou MSI K8N Neo2 Platinum-54G pasiv Primecooler PC-NB1 a jak je hned po tom hlasitym větráčku na chipsetu :)
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
Neller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neller »

ManchesterUnited píše:tak sem asi před dvěma měsíci dal na svou MSI K8N Neo2 Platinum-54G pasiv Primecooler PC-NB1 a jak je hned po tom hlasitym větráčku na chipsetu :)
ty muzes, pac mas kratkou grafiku, ale ja mam dlouhou grafiku a jeste 310FSB-takze potrebuju nikdy ale zaroven vykonny chlazeni a to proste nejde:-( Nevim co s tim-sem zregulovatten orig vetracek, ale pomohlo to jen velice malo-porad to je hlasity jak devka+CPU sem musel podtaktovat o nejaky to FSB dolu:-(
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

Neller píše:
palda píše: tak vcera jsem si ho koupil a hlucnost je vyrazne nizsi nez u puvodniho chladice od MSI (K8N Neo3F) , ktery ma o 2k otacek vice, ale taky to neni zadna slava
Ten problem s teplotama by ti mohl odstranit novy BIOS-koukni na stranky MSI, nekde tam ve specifikaci novych BIOSu pisou o problemech s teplotou (novy BIOSy tento problem maji odstranovat).
bohuzel, mam nejnovejsi... v biosu neni teplota chipsetu videt, jen ve win (speedfan, sandra, everest) a ve vsech stejne teploty... jen me zajimalo jestli je tahle teplota vubec mozna s timhle chlazenim (prijde mi to moc) ale to je OT takze .... :roll:
ManchesterUnited
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ManchesterUnited »

Neller píše:
ManchesterUnited píše:tak sem asi před dvěma měsíci dal na svou MSI K8N Neo2 Platinum-54G pasiv Primecooler PC-NB1 a jak je hned po tom hlasitym větráčku na chipsetu :)
ty muzes, pac mas kratkou grafiku, ale ja mam dlouhou grafiku a jeste 310FSB-takze potrebuju nikdy ale zaroven vykonny chlazeni a to proste nejde:-( Nevim co s tim-sem zregulovatten orig vetracek, ale pomohlo to jen velice malo-porad to je hlasity jak devka+CPU sem musel podtaktovat o nejaky to FSB dolu:-(
já když sme tam měl ten větráček, tak sem ho vždy stáhnul na 50% ve speedfanu a nebyl ani slyšet... je pravda, že ta grafika jen tak tak se mi tam vešla.. sme musel trošku šoupnout ten větráček, aby se to tam vše vešlo... až bduu mí novou case, tak tam dam tichý dva 120 fany, a bdue vše v pořádku, teĎ i ten pasiv docela topí....
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
OXI
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OXI »

a co třeba tohleObrázek

tady je bližší popis http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... 1141399139

Akorát to asi nebude k sehnání, ale kdyby se to někomu povedlo, tak ať dá vědět, bral bych to hned
krizovka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krizovka »

Já jsem si objednal na svoji desku tenhle chladič:Obrázek
Ten původní je asi rok starej už začal při zapnutí PC docela hučet,ale asi po minutě se uklidnil.Ale půjde ven.Už se na něj těším vypadá docela slušně ne?
CPU: Pentium 4 3.0GHz Cooler Master Hyper 48 KHC-L91-U2 MB:ASUS P4P800 SE VGA:Asus 6600 GT/TD RAM:2x 1024 DDR 400Mhz Kingston(DualChannel) HDD:640GB Western S-ATA 16MB MECHANIKA:DVD+CDRW NET:Wifi 3/2 ZDROJ:Fortron 350W 12cm ventilátor SATA MYŠ:Logitech MX 1000 laser
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

tohle bude stejne hlucne jak stock
krizovka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krizovka »

Jak si na to přišel prosím tě? ty máš s ním nějake zkušenosti že ho hned odsuzuješ.
Cujo píše:tohle bude stejne hlucne jak stock
CPU: Pentium 4 3.0GHz Cooler Master Hyper 48 KHC-L91-U2 MB:ASUS P4P800 SE VGA:Asus 6600 GT/TD RAM:2x 1024 DDR 400Mhz Kingston(DualChannel) HDD:640GB Western S-ATA 16MB MECHANIKA:DVD+CDRW NET:Wifi 3/2 ZDROJ:Fortron 350W 12cm ventilátor SATA MYŠ:Logitech MX 1000 laser
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

ne ale vidim ten maly vetrak a ty obri otacky :D
krizovka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krizovka »

Nevidím velkej problém otáčky snížit pokud to bude dělat vekej hluk.No příští týden snad bude už namontovanej tak dám vědět.
Cujo píše:ne ale vidim ten maly vetrak a ty obri otacky :D
xtabcd
Nováček
Nováček

Příspěvek od xtabcd »

nezkousel nekdo prilepovat tady toto Revoltec - Northbridge Freezer pomoci te lepici pasky? Mam na desce dost hlasitej chladic, ale je tam prilepenej (zadny nozicky). Nevite jak ho nejlip odstranit?
krizovka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krizovka »

Tak mi už konečně přišel.Hned jsem ho rozbalil a vydá dost dobře.Jen mně trochu zarazilo to spracování dosedací plochy na chipset.No posudtě to sami.Ale je fakt tichej to jo a vypadá na desce supr.Takže já jsem spokojenej.Foto je tady:http://www.mkrizovka.xf.cz/page5.html
Neller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neller »

krizovka píše:
Tak mi už konečně přišel.Hned jsem ho rozbalil a vydá dost dobře.Jen mně trochu zarazilo to spracování dosedací plochy na chipset.No posudtě to sami.Ale je fakt tichej to jo a vypadá na desce supr.Takže já jsem spokojenej.Foto je tady:http://www.mkrizovka.xf.cz/page5.html
Nejak nechapu co ti vadi. Jako ze to neni vic lesteny? Ja myslim ze to je uplne jedno-hlavne aby to dobre dosedlo a nasledne dobre chladilo-vic te zajimat nemusi:-)
krizovka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krizovka »

Neller píše:
krizovka píše: Tak mi už konečně přišel.Hned jsem ho rozbalil a vydá dost dobře.Jen mně trochu zarazilo to spracování dosedací plochy na chipset.No posudtě to sami.Ale je fakt tichej to jo a vypadá na desce supr.Takže já jsem spokojenej.Foto je tady:http://www.mkrizovka.xf.cz/page5.html
Nejak nechapu co ti vadi. Jako ze to neni vic lesteny? Ja myslim ze to je uplne jedno-hlavne aby to dobre dosedlo a nasledne dobre chladilo-vic te zajimat nemusi:-)
No presně tak za ty prachy si mohli dát větší práci na vyleštění.Ale chladí dobře.Pokud se mi bude někdy chtít tak ho sundám a trochu ho doleštím.
misko903
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misko903 »

na nForce4 Ultra som pouzil modreho zalmana. teploty idle 32-34, burn to ide do max 45 myslim. ale na predku mam namontovany glacialtech 120...
Antoine[KNet]

CPU: AMD Athlon64 3000+, Doska: ASUS A8N-E, RAM: KINGSTON 512 DDR PC3200, Grafika: ASUS EN6200 GE, Disk: Seagate 200GB SATA, DVDRW: LG GSA-4167, Skrinka: Kobian KM-84, Ventilatory: AC 3 TC, AC Pro TC, Glacialtech 120, pasiv Zalman
LCD: Mag Innovision PS776DK, Repro: Genius 5.1 HT,
3D okuliare: Anaglyph stereo Home made
;)
Neller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neller »

Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý